Składniki: boczniaki (8 szt. wraz z nóżką) sos sojowy (3 łyżki) rozmaryn (1/2 łyżeczki) mąka pszenna (1/2 szklanki) mąka kukurydziana (3 łyżki) woda (1/4 szklanki) sól i pieprz olej do smażenia Czas przygotowania: 25 minut Liczba porcji: 4 Przygotowanie: Boczniaki dokładnie myjemy i przekładamy do miski. Wlewamy sos sojowy. Mieszamy i pozostawiamy na ok. 15 min. Wyjmujemy boczniaki pozostawiając sos. Robimy ciasto, mieszając mąkę z wodą, przyprawami oraz sosem sojowym, użytym wcześniej do marynaty. Boczniaki... czytaj dalej...
Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.
Czytaj dalej...Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?
Czytaj dalej...Suszona pomarańcza na choinkę to prosty dodatek, który doda naszemu drzewku trochę tropikalnych klimatów.
Czytaj dalej...