soli Sposób przygotowania: Szynkę myjemy i wycieramy papierowym ręcznikiem z nadmiaru wody. Jeśli nie dostaniemy w sklepie szynki w siatce możemy ją sami powiązać sznurkiem w domu. Wszystkie składniki marynaty mieszamy ze sobą i następnie nacieramy nią szynkę. Odstawiamy do lodówki na całą noc. Przekładamy szynkę do rękawa. Pieczemy godzinę na każdy kilogram szynki w temperaturze 200 stopni. Przed końcem
Magia jedzenia.Składniki (2 porcje): 500 g piersi indyka 1 mała cebula 100 g pieczarek 4 plastry ananasa Marynata 250 g ostrego ketchupu 6 łyżek soku z cytryny 4 łyżki miodu 6 łyżek oliwy 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób przygotowania: Czosnek obrać, rozetrzeć z solą.Wymieszać z ketchupem, sokiem z cytryny, oliwą i miodem. Mięso rozbić i zalać sosem. Odstawić
Menu Zdrowiałyżeczka słodkiej papryki -dodatkowo 1 łyżka mąki ziemniaczanej Sposób przygotowania: Wszystkie przyprawy potrzebne do mięsa mieszamy razem z olejem. Polędwiczki myjemy, odcinamy co nie potrzebne i dokładnie mieszamy z marynatą. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Kiedy polędwiczki będą już dobrze zamarynowane robimy ciasto. Dokładnie łączymy ze sobą mleko, jajko, 100 g. mąki i przyprawy. Następnie wlewamy do mięsa
Magia jedzenia.kurczaka -4 łyżki oleju słonecznikowego -3 łyżki soku z cytryny -2 łyżki miodu -2 ząbki czosnku -pieprz Sposób przygotowania: Obieramy czosnek i przeciskamy przez prasę. Następnie mieszamy wszystkie składniki marynaty i nacieramy nią mięso. Odstawiamy do lodówki na kilka godzin. Smażymy na patelni do grillowania na średnim ogniu. Sałatka. Składniki: -czerwona papryka -czerwona cebula -mix sałat -3 łyżki oliwy
Magia jedzenia.cząstki. Śledziowy płat kładziemy na desce ( skórą do dołu) i układamy na nim kawałek cebuli, całość rolujemy i spinamy wykałaczkami. Zwinięte rolmopsy wkładamy do słoików, zalewamy przestudzoną marynatą, zamykamy słoje i odstawiamy w chłodne miejsce na tydzień. Po tygodniu nasze rolmopsy są gotowe
Miód i pieprzSekret soczystych pieczonych mięs tkwi w tym, że nacierane są różnymi marynatami dzień wcześniej. Dzięki temu, że "leżakują" w przyprawach wymieszanych z olejem i pieczone są pod przykryciem są bardzo soczyste i o pięknym aromacie. Składniki: 2 kg karkówki (karczku) 4 ząbki czosnku przyprawy: sól, pieprz, majeranek, oregano, lubczyk, słodka i ostra papryka - do smaku
Zasmakuj Kuchnirazem postanowiłam zrobić w nieco innej odsłonie z pomarańczami..Wyszedł na prawdę przepyszny.. Składniki: 1 kaczka/ja miałam wiejską około 2 kg/ 3 pomarańcze 1 pomarańcza tzn..sok marynata: 5 ząbków czosnku 1 łyżeczka imbiru mielonego 1 łyżka tymianek
Ugotujmy Cośwchłonie całą wodę, około 12 do 15 minut. A ja po 7 minutach gotowania ryżu dodałam mrożone warzywa tj.brokuł i marchewka. Ryż podałam z grillowanym kurczakiem w ostrej marynacie. # Zaryżykuj # UncleBens # wyzwanie # ryż # konkurs
Życie zaczyna się w kuchniłyżeczki posiekanego oregano i lubczyku sól pieprz Przygotowanie: Wyciskamy sok z limonki 1 i 2 mandarynek, zioła siekamy drobno. Mieszamy wszystko razem z solą i pieprzem. Obkładamy marynatą mięso i wkładamy na kilka godzin do lodówki. Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy nóżki z kaczki owinięte folią aluminiową, wcześniej posypane jeszcze ziołami i obłożone
Życie zaczyna się w kuchniŚledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...! Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości
Życie zaczyna się w kuchnimiski przełóż żeberka. Natrzyj je dokładnie czosnkiem oraz przygotowaną mieszanką przypraw. Następnie mięso obłóż piórkami cebuli i odstaw na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso wraz całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Możesz dodać także troszkę wody. Rękaw dokładnie zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piecz przez
blog.moje-pasje.infolodówki. W międzyczasie obieram ziemniaki i cebulę, kroję na połówki. Na dnie naczynia żaroodpornego układam masło, następnie ziemniaki i cebulę, posypuję pieprzem i solą. Następnie układam mięso, zalewam pozostałą marynatą. Całość piekę pod przykryciem około 80 minut w 170-180 stopniach. Chwilę przed wyjęciem mięsa, zdejmuję pokrywkę, aby się zarumieniło
JejKuchniaosuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso. Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami. Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku
Qchnia po prostuprzyprawy gyros i 1 łyżeczki sosu sojowego, odrobinę solimy i gotujemy ok. 5 min, aż zmiękną. Odsączamy i czekamy aż ostygną. Następnie kroimy kotlety w pasy i obtaczamy w marynacie (1 łyżeczka przyprawy gyros + 1 łyżeczka oleju + 1 łyżeczka sosu sojowego + odrobina soli i pieprzu - wszystko dokładnie mieszamy i obtaczamy kawałki kotletów sojowych). Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju
Bananowe Poleprzygotowanie golonki i uważam, ze jest najlepszy :) Golonka wychodzi pyszna :) Ale trzeba jej poświęcić sporo czasu, tak około tygodnia. Najlepsza jest oczywiście golonka tylna. Ma dużo mięsa :) Golonka, marynata: 2 liście laurowe, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczki gorczycy, 6 ząbków czosnku, 1 łyżka soli wywar: 1 cebula, 2 listki laurowe, 3 ząbki czosnku
królestwo garów