marynaty - 6066 przepisów (strona:220/405)

Risotto z warzywami 127

wchłonie całą wodę, około 12 do 15 minut. A ja po 7 minutach gotowania ryżu dodałam mrożone warzywa tj.brokuł i marchewka. Ryż podałam z grillowanym kurczakiem w ostrej marynacie. ‪#‎ Zaryżykuj‬   ‪#‎ UncleBens‬   ‪#‎ wyzwanie‬   ‪#‎ ryż ‬ ‪#‎ konkurs‬

Życie zaczyna się w kuchni
Nóżki z kaczki 172

łyżeczki posiekanego oregano i lubczyku sól pieprz Przygotowanie: Wyciskamy sok z limonki 1 i 2 mandarynek, zioła siekamy drobno. Mieszamy wszystko razem z solą i pieprzem. Obkładamy marynatą mięso i wkładamy na kilka godzin do lodówki.   Po tym czasie nagrzewamy piekarnik do 200 stopni, wkładamy nóżki z kaczki owinięte folią aluminiową, wcześniej posypane jeszcze ziołami i obłożone

Życie zaczyna się w kuchni
Relacja z warsztatów Seko na fali smaku 208

Śledzie z marynowaną cytryną Ciepłe ziemniaki ze śledziem z musztardą, koperkiem i natka pietruszki Śledź marynowany na carpaccio z gruszki i orzechem włoskim Koreczki śledziowe  z pieprzem w marynacie z wódki Bliny ze śledziem na paście jajecznej z marynowaną cebulą i czarnym kawiorem Praca wre...!   Na koniec była prawdziwa śledziowa uczta. Śledziki z firmy SEKO dają wiele możliwości

Życie zaczyna się w kuchni
Aromatyczne żeberka wieprzowe 118

miski przełóż żeberka. Natrzyj je dokładnie czosnkiem oraz przygotowaną mieszanką przypraw. Następnie mięso obłóż piórkami cebuli i odstaw na mniej więcej 2 godziny do lodówki. Zamarynowane mięso wraz całą marynatą przełóż do rękawa do pieczenia. Możesz dodać także troszkę wody. Rękaw dokładnie zamknij i przełóż do naczynia żaroodpornego. Całość wstaw do piekarnika nagrzanego do temperatury 200°C i piecz przez

blog.moje-pasje.info
PIECZONE PODUDZIA Z WARZYWAMI 122

lodówki. W międzyczasie obieram ziemniaki i cebulę, kroję na połówki. Na dnie naczynia żaroodpornego układam masło, następnie ziemniaki i cebulę, posypuję pieprzem i solą. Następnie układam mięso, zalewam pozostałą marynatą. Całość piekę pod przykryciem około 80 minut w 170-180 stopniach. Chwilę przed wyjęciem mięsa, zdejmuję pokrywkę, aby się zarumieniło

JejKuchnia
Pieczone udka kurczaka z ziemniakami 121

osuszamy. Czosnek szatkujemy w drobną kostkę i nacieramy nim mięso.  Olej łączymy z papryką ostrą i słodką, solą i ziołami.  Kurczaka wkładamy do żaroodpornego naczynia, polewamy marynatą i odstawiamy na kilka godzin (np. na noc) do lodówki. Mięso wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C i pieczemy około 1 godziny. Ziemniaki gotujemy w osolonej wodzie z dodatkiem kminku

Qchnia po prostu
Wegański kebab / gyros 239

przyprawy gyros i 1 łyżeczki sosu sojowego, odrobinę solimy i gotujemy ok. 5 min, aż zmiękną. Odsączamy i czekamy aż ostygną. Następnie kroimy kotlety w pasy i obtaczamy w marynacie (1 łyżeczka przyprawy gyros + 1 łyżeczka oleju + 1 łyżeczka sosu sojowego + odrobina soli i pieprzu - wszystko dokładnie mieszamy i obtaczamy kawałki kotletów sojowych). Gotowe smażymy na rozgrzanym oleju

Bananowe Pole
Golonka 126

przygotowanie golonki i uważam, ze jest najlepszy :) Golonka wychodzi pyszna :) Ale trzeba jej poświęcić sporo czasu, tak około tygodnia. Najlepsza jest oczywiście golonka tylna. Ma dużo mięsa :) Golonka, marynata: 2 liście laurowe, 1 łyżeczka ziela angielskiego, 1 łyżeczka pieprzu, 1 łyżeczka kolendry, 1/2 łyżeczki gorczycy, 6 ząbków czosnku, 1 łyżka soli wywar: 1 cebula, 2 listki laurowe, 3 ząbki czosnku

królestwo garów
Gulasz z batatami i pieczarkami 216

bulionu drobiowego 1 woreczek ryżu natka pietruszki Pierś z kurczaka kroję w paski, przekładam do miseczki, dodaję sól, pieprz, paprykę mieloną, czubricę, bazylię, oliwę i odkładam w marynacie na dwie godziny do lodówki. Obraną cebule kroję drobno, przesmażam  na oleju, dodaję kurczaka i dalej przesmażam. Bataty obieram i kroję w paski cienkie. Kurczaka przekładam na talerz

wesoła kuchnia
Kurczak w sosie z masła orzechowego, puree ziemniaczane z musztardą francuską i marchewka z groszkiem 133

masła orzechowego, puree ziemniaczanym z dodatkiem musztardy francuskiej i mojej ulubionej marchewki z groszkiem. Składniki (na 2 porcje): 500 gram piersi kurczaka lub 2 piersi kurczaka ze skórą marynata: sól, pieprz, majeranek, oliwa z oliwek Sos z masła orzechowego: 1 szalotka 1 łyżka masła 1 łyżka oliwy z oliwek 1 czubata łyżka gładkiego masła orzechowego 100 ml śmietany

Mango Papaja
Klasyczny kurczak w naczyniu żaroodpornym 251

mnie kurczak zapiekany w naczyniu żaroodpornym. Potrawa wyjątkowo bezproblemowa w przygotowaniu, w zasadzie obiad sam się robi :) Tym razem prezentuję kuraka bez jakchkolwiek "udziwnień", eksperymentalnych ekscesów i frymuśnej marynaty. Wyłącznie w towarzystwie podstawowych przypraw . Czysta klasyka ! :) Tak przygotowany kurczak wybitnie wpisuje się w ideę akcji Błyskawiczny Piątek . Jej podsumowanie można znaleźć na blogu ... - link wkrótce :)  Składniki na porcje

Grunt to przepis!
Sous Vide Cooker w Lidl. Test urządzenia oraz przepis. 171

się z pokrywki, kratki dennej, kratki separujące,j pojemnika na wodę, modułu podstawowego, przewodu  zasilającego i  instrukcja obsługi Zalety wolnowaru suou vide:  przygotowywanie większej ilości posiłków, marynaty wnikają do produktu spożywczego głębiej i intensywniej dzięki czemu potrawy stają się intensywne w smaku, produkty spożywcze nie tracą aromatu i wody przez co ryba czy mięso pozostają przez cały

AZgotuj!
Kurczak z suszonymi owocami i oliwkami. 133

połówki i smażyć mieszając kolejne 2 minuty. Zwiększyć ogień do dużego i wlać owoce wraz z winem. Po 2 minutach zmniejszyć ogień do minimalnego. Kawałki kurczaka wraz z marynatą przenieść na rozgrzaną patelnię (na 2 partie) i usmażyć na rumiano z obu stron. Przenieść do rondelka z owocami i oliwkami i dusić jeszcze 5 - 10 minut. Podawać z kuskusem

zadanie-gotowanie
Tofu jako al'a ryba p grecku 171

sokiem z cytryny, doprawiamy przyprawą do ryb, solą i pieprzem.  Tofu kroimy na mniejsze 12 kawałków tak jak widać na poniższym zdjęciu.  Wszystkie kawałki tofu maczamy w marynacie. Zakrywamy folią spożywczą i wstawiamy do lodówki na noc.  2. Następnego dnia obieramy wszystkie warzywa,   za pomocą przystawki do tarcia warzyw w blenderze kuchennym trzemy wszystkie warzywa

Mój pomysł na
dorsz smażony w galarecie 167

Lubię rybę w galarecie ale smażoną..Postanowiłam tym razem zrobić dorsza ..Wyszedł bardzo smaczny nadaje się nie tylko na Wigilijny stół .. Składniki: 2 duże filety z dorsza marynata: 2 ząbki czosnku 1 łyża masła roztopionego schłodzonego lub olej 3 gałązki tymianku lub 1 łyczka suszonego 1/2 soku z cytryny sól.pieprz mąka masło klarowane lub olej

Ugotujmy Coś