Kotlety z kurczaka po farmersku – to nic innego jak zamarynowane w sosie farmerskim kawałki filetów z piersi kurczaka, które następnie obtaczamy w bułce tartej i
Kulinarne PrzebojeKurczak z warzywami i koperkiem to bardzo szybkie i smaczne danie. Najlepiej przygotować je w sezonie, kiedy możemy dostać świeżą paprykę, świeżą cukinię i pachnące soczyste
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Długo duszona wołowina z pieczarkami wyszła przepyszna. Nie spodziewałem się, że długie, powolne duszenie wołowiny nada jej taki wyjątkowy smak. Odpowiednio doprawiona z pieczarkami i marchewką
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Klasyczny winegret delikatnie podkręcony miodem. I dealnie pasuje do lekkich, letnich sałatek przygotowywanych n a bazie zielonych sałat i kolorowych warzyw czy owoców. P rosty w
Moja kraina smakówSteki to jedno z najlepszych potraw z wołowiny jakie można przygotować. Aby jednak mięso było smaczne, soczyste i wysmażone według naszych upodobań powinniśmy wiedzieć ile czasu
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Czas Przygotowania : 20 min Czas Gotowania : 40 min Gotowe w : 3 h Istnieje wiele sałatek warstwowych. Ponieważ zalegały mi puszki makreli w oleju (a nie
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisySałatka z buraka i awokado do grilla to bardzo lekki i wyjątkowo aromatyczny dodatek do ciężkich potraw z grilla. Pieczony burak jest w smaku bardzo słodki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Przepis pochodzi z książki Yotama Ottolenghi "Jerozolima". Jak napisał sam autor te pikle to łatwizna ale potrzebują choć 2 dni aby dojrzeć. Są ostre
Moje Małe CzarowanieKanapka ze śledziem to dość oryginalny pomysł na podanie tej znanej głównie z przystawek ryby. Wykorzystamy tutaj śledzia marynowanego w occie. Do przygotowania tej kanapki możecie
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Chyba każdy mężczyzna uwielbia golonkę. Tym razem będzie to gotowana golonka i przy okazji zrobimy pyszny żurek na zakwasie, który idealny będzie jako dodatek do golonki
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Nie chciało nam się jechać na zakupy w weekend, więc zrobiłam czystkę w lodówce i wyczarowałam przepyszny sos warzywny. Chłopakom podałam go z tagliatelle, sobie zrobiłam
Cytryna&Co.Czyli ziemniaczki w pysznym, ostrym sosie :) Z tym sosem można podać też pieczone bataty, topinambur lub inne warzywa. Zainspirowana dzisiejszym hiszpańskim lunchem, postanowiłam przygotować Chłopakom domową
Cytryna&Co.Uwielbiamy jeść pyszne , soczyste steki. Ostatnio poszukujemy nowego sosu aby urozmaicić ich smak. Andrzej wpadł na pomysł stworzenia sosu na bazie kolendry , chilli i pomidorów. Warto
Cytryna&Co.Obiad wyszedł dziś wybitny :) Socca: mąka z cieciorki + woda (tyle, żeby wyszła konsystencja gęstej śmietany), łyżka oliwy z oliwek, sól Kurczak: oliwa z oliwek, pierś z
Cytryna&Co.Wiadomo, domowy jest sto razy lepszy niż ten gotowy ze sklepu! Musi być w lodówce, bo przydaje się do wielu potraw. Składniki czerwona cebula 2 ząbki
Cytryna&Co.