Żółciak siarkowy bardzo smaczny grzyb jadalny. Można go spotkać od maja do września, rośnie na pniach drzew i przypomina wyglądem hubę tylko bardzo żółciutką. Rosną zazwyczaj
Moje Małe CzarowaniePikle z cukinii po belgijsku Belgia to dziwny , ale bardzo urokliwy kraj , który skupia w sobie wiele kultur , ras , osobowości i kulinarnych odmienności . Ten przepis, jest
Ogrodnik w podróżyPomidorki koktajlowe w zalewie po włosku Dość długo nie pisałam , bo zbyt wiele się działo i nie było czasu " class="wp-smiley" style="height: 1em; max
Ogrodnik w podróżyWitam po urlopowo, już się stęskniłam za blogowaniem i za Wami. Od kiedy zaczęłam swoją przygodę z blogiem przeszłam lekką metamorfozę, nauczyłam się choć troszkę robić
Pieguskowa KuchniaPrzepis na tą paprykę jest w naszej rodzinie od pokoleń, odkąd pamiętam robiła ją moja babcia, robi nadal moja mama, robi siostra, robię i ja:). Nie
Pieguskowa KuchniaŚledzie w zalewie pomidorowej już od dawna chodziły mi po głowie. Przepis wydawał mi się rzetelny, więc postanowiłam spróbować. Nie żałuję. Śledzie wyszły pyszne, wystarczająco doprawione
Pieguskowa KuchniaSkładniki: 1 kg skrzydełek z kurczaka 1/2 szklanki sosu słodkie chili 2 łyżki vegety do mięs 2 łyżki płynnego miodu 1 cebula Przygotowanie: Skrzydełka posypać vegetą
czarrna od kuchniWalka ze zbędnymi kilogramami to nie tylko bycie na diecie czy wyczerpujące ćwiczenia, to także unikanie pokus. I nagle konfrontacja – zaproszenie na grilla. Panika w
Mama z miastaChoć kaczkę pieczoną uwielbiam to bardzo rzadko przyrządzam samą pierś. Jej mięso jest dla mnie za suche i zbyt zawiłe. A może raczej było dopóki
Kuchnia po mojemuNa blogu prezentowałem już przepis na surówkę z cebuli. Dziś podobny przepis, jednak w wersji dla amatorów ostrzejszych smaków. Cztery średniej wielkości cebula Trzy łodygi selera
MarcinChefKupiłaś schab i co dalej ? Schabowe, bitki, pieczony w sosie - nie ! To wszystko już było. Nie masz pomysłu na danie ze schabem w
kolorowotorcikowoKolejne szybkie danie na talerzu. Kapusta kiszona to skarbnica witaminy C i dlatego warto ją jadać o każdej porze roku. Dziś trochę inaczej niż zwykle bo
Moje Małe CzarowanieJako dietetyk często korzystam z przepisów na potrawy, które są pełnowartościowe, zawierają mnóstwo witamin, błonnika oraz są niskokaloryczne. Zawsze staram się, żeby posiłki były smaczne, doprawione
wysmienity