marchewka - 20163 przepisów (strona:860/1345)

Stek z warzywami 220

mięsożerców, wielbicieli krwawych opowieści i admiratorów krów w postaci steku. Potrzebujemy: stek tomahawk lub antrykot z kością gałązkę rozmarynu dwa ząbki czosnku, zgniecione i nieobrane dwie łyżki masła kilka marchewek kilka ziemniaków pietruszka ½ selera korzeniowego ½ pora 1 cebula główka czosnku dwie łyżki oliwy łyżeczkę tymianku sól, pieprz, gałkę muszkatołową 1 kubeczek jogurtu naturalnego pęczek koperku jeden ogórek obrany i pozbawiony

ladykitchen
Miska warzyw w sosie musztardowo-miodowym. 200

pełna składników odżywczych i błonnika miska, która kolorami nawiązuje do zbliżającej się wielkimi krokami wiosny :) Na obiad lub kolację. Smacznego! Składniki (2 porcje): 2 średnie marchewki - obrane i pokrojone w cienkie plasterki 8 brukselek -  pokrojone w cienkie plasterki 1 żółta papryka - pokrojona w drobne paski garść zielonych liści, np. jarmużu - bez łodyg, drobno posiekane 1 szklanka gotowanej ciecierzycy pestki

Powiedz dietom nie
Surówka z białej rzodkwi 158

Smaczna i szybka surówka idealna do obiadu. Składniki: pół duzej białej rzodkwi 2 marchewki 1 jabłko szczypiorek sól, pzeiprz majonez Rzodkiew, marchew i jabłko obrać, zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Szczypiorek  pokroić, dodać do reszty składników, przyprawić. Dodać majonez i wymieszać.  Smacznego

talerz przyjemności
Bigos z młodej kapusty (z mięsem, warzywami i jarmużem) 190

polubić. Nasz organizm będzie nam wdzięczny. 1-2 główki młodej kapusty (w zależności od wielkości) kości schabowe lub żeberka (wg uznania) kiełbasa (ilość wg uznania) 1-2 cebule 1 marchewka 1 pietruszka 1/2 pęczka koperku 50g jarmużu (oczyszczonego i umytego) 3-4 ziarna ziela angielskiego 2 listki laurowe koncentrat pomidorowy (ilość wg uznania; polecam Roleski ) papryka w proszku (wg gustu

Di gotuje
Ryż z kurczakiem i warzywami 182

Składniki: 300 g filetu z kurczaka 1 szklanka ryżu opakowanie  mrożonych warzyw (kalafior,brokuł,marchewka) cebula 2 ząbki czosnku olej do smażenia carry, słodka mielona papryka sól, pieprz Wykonanie: Ryż opłukać na sitku, osączyć, ugotować w osolonej wodzie na sypko. Mięso umyć, pokroić w kostkę, posypać solą, carry, papryką, podsmażyć na oleju. Do podsmażonego kurczaka dodajemy cebulę pokrojoną

magiczna kuchnia Kasi
Poisson Meuniere – ryba według młynarzowej – z sosem z brązowego masła i cytryny 185

trzeba już więcej gotować, a świetnie wchłonie maślany sos. Jeśli macie ochotę na warzywny dodatek do tej ryby, poza ziemniakami świetnie sprawdzą się delikatne zielone szparagi, zielony groszek, marchewka albo brokuł na parze lub z wody. Dokładnie sprawdzamy czy w kupionych filetach nie ma ości. Jeśli są, wyjmujemy je pęsetą, ryby oczyszczamy i osuszamy papierowymi ręcznikami. Mąkę mieszamy w szerokim

Karo in the Kitchen
Boeuf bourguignon - wołowina po burgundzku 117

razem nie zrobiłem i cały płyn wyparował. A przecież szkoda byłoby zmarnować tyle dobrego mięsa. ;) * SKŁADNIKI na 4-6 porcji 1 kg polędwicy wołowej 150 g wędzonego boczku 3 marchewki 20 dag szalotek lub małych cebulek 3 ząbki czosnku 50 dag małych pieczarek 2 listki laurowe 6 ziarenek czarnego pieprzu 300 ml czerwonego wytrawnego wina, np. bordeaux

Food Square
Pełnoziarniste calzone z warzywami i kurczakiem 198

drożdżowe: 250g mąki pszennej pełnoziarnistej 10g drożdży łyżeczka cukru 3/4 łyżeczki soli żółtko lub małe jajko 25g masła 150 ml mleka zioła prowansalskie Farsz: opakowanie mrożonych warzyw: cebula,  marchewka, brokuł, fasolka, kukurydza, pieczarki- można użyć świeżych połówka piersi z kurczaka sól, pieprz czosnek granulowany    Zaczyn: Mleko podgrzewamy, powinno być ciepłe ale nie gorące. Drożdże i cukier rozcieramy

Czerwona Porzeczka
Ryba zapiekana z warzywami 1257

Jeżeli macie ochotę na inną rybę z piekarnika to polecam również rybę po genueńsku  lub rybę zapiekaną z jajkami  . Składniki 700 g fileta z dorsza 3 średnie marchewki 1 pietruszka 1 por 1 mała czerwona papryka 2 łodygi selera naciowego 200 ml śmietany 1/2 pęczka natki pietruszki 2 łyżki soku z cytryny 2 łyżki masła klarowanego sol pieprz

O kuchni z uczuciem
Flaczki z boczniaków 159

pewno powtórzę i to nie jeden raz. Namawiam na zakup co najmniej 1 kg boczniaków, bo na jednej dokładce się nie skończy! Składniki: 800 g boczniaków 1 mała marchewka 1/2 pietruszki plaster selera kawałek pora 1 seler naciowy 1 cebula 2-3 listki laurowe 4-5 ziaren ziela angielskiego kawałek imbiru 2 łyżeczki suszonego majeranku 1/4 łyżeczki gałki muszkatałowej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Paszteciki francuskie z mięsem. Porosołowe z wołowiną. 205

była dość sucha, więc dodałam do farszu trochę podsmażonego boczku, aby paszteciki były bardziej soczyste. Jeśli mam do wykorzystania gotowane mięso drobiowe to nie dodaję do niego boczku, tylko marchewkę z rosołu lub podsmażona cebulkę. Polecam :) Składniki ( na 8 sztuk ) - płat gotowego ciasta francuskiego - ok. 35-40 dkg. ugotowanego mięsa wołowego rosołowego - 1 jajko - 3-4 plasterki boczku parzonego

Kuchnia z widokiem na ogród
Zupa ze świeżego szpinaku, szpinakowa 175

mniej kalorii A teraz zapraszam na zupę szpinakową. Drukuj Zupa ze świeżego szpinaku window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 1,5 l bulionu 2 łyżki masła 1 spora marchewka 1 pietruszka 1/2 selera 200 g szpinaku po 1 jajku na osobę 1 szkl. mleka Wykonanie Warzywa obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej. Masło rozpuszczamy na patelni. Na masło wrzucamy warzywa

Mieszam w Garnku
Sałatka z Party Mixem 216

swoja kolej :) Szybka sałatka obiadowa taka inna niż standardowa Składniki 1 sałata rzymska mini 1-2 garści roszponki garść kolb kukurydzy pokrojonych w plasterki np z Party mix garść marchewki pokrojonej w paski np z Party mix garść małych cebulek konserwowych przekrojonych na pół np z Party mix kilka pomidorów koktajlowych przekrojonych na połówki np z Party mix 1/4 papryki

Piekielna Kuchnia Pati
Zupa brokułowa z makaronem 127

Pyszna, delikatna i pożywna zupa. Przyjemnego aromatu dodaje mielona kozieradka.   Składniki 1 brokuł 2 marchewki 1 pietruszka 1 mały seler 1 łyżeczka masła klarowanego 1 por (biała część) 1,2 l bulionu warzywnego 100 g drobnego makaronu 100 ml słodkiej śmietany kozieradka mielona szczypior sól, pieprz   Przygotowanie Normal 0 21 false false false MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable

R'n'G Kitchen
Wegańska zupa chrzanowa 193

około 5 porcji Potrzebujemy: około 1,5 litra bulionu warzywnego                    - 2 marchewki                    - kawałek pora

Bananowe Pole