Jaź w galarecie

Jaź w galarecie

Jaź w galarecie

Składniki: 1 1/2 kg j aźa z  głową 1 pęczek włoszczyzny pęczek natki pietruszki 2 łyżki   żelatyny listek laurowy 2 ziarnka ziela angielskiego 1 ząbek czosnku  sól i pieprz świeżo mielony 1 cytryna Wykonanie: Rybę oczyszczamy oraz patroszymy. Głowę ryby przekładamy do garnka, dodajemy umytą i obraną włoszczyznę, listek laurowy, ziarnka ziela, zalewamy 2 litrami wody, gotujemy przez 30 minut na wolnym ogniu. Do gotującego wywaru wkładamy tuszę ryby, gotujemy wszystko razem jeszcze około 15 minut. ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu kgwjanczewo

Warto przeczytać

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia

Ciasta na Święta Bożego Narodzenia to w ostatnich dniach bardzo często przeszukiwane hasło w Internecie.

Czytaj dalej...

15 przepisów na karpia

15 pysznych przepisów na świątecznego karpia

Czytaj dalej...

Sałatki na Święta Bożego Narodzenia - najlepsze przepisy!

Święta Bożego Narodzeniu tuż tuż.. Tak więc większość z nas zastanawia się co przygotować na świąteczne menu.

Czytaj dalej...

Najlepsze przepisy na Święta

Wigilia już niedługo i wiele osób może po raz pierwszy zajęło się jej przygotowywaniem a nie jadą po prostu jak co roku do bliskich. O czym należy pamiętać i dlaczego?

Czytaj dalej...

Autor

Kgw JanczewoKgw Janczewo

Jesteśmy kobietami które cenią tradycje. Nasze koło jest jednym z nielicznych z tak długim stażem działania. Naszą pasją jest rozpieszczanie podniebienia naszych rodzin oraz gości.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

ryby, ryba, mielone, ciasto, marchewka, boże narodzenie, ciasto na boże narodzenie, ryba w ciescie

Inne przepisy z kgwjanczewo

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.