kapusta pekińska - 50 dag marchewka - 2 szt ogórek zielony krótki -1 szt rzodkiewki -1 pęczek jogurt naturalny - 150 ml ocet winny -1 łyżeczka cukier sól pieprz zioła do sałatek natka pietruszki Warzywa oczyścić i umyć. Kapustę poszatkować, ogórki i rzodkiewkę pokroić na półplasterki, marchew zetrzeć na tarce jarzynowej drobnej. Dodać sól, cukier, pieprz, ocet winny, zioła do sałatek, natkę
Camilla w kuchnikilogramy trzeba się zdrowo odżywiać. To wie każdy z nas. Każdy, kto był na diecie zdaje sobie sprawę, że najtrudniejsza do przezwyciężenia jest nuda w kuchni. Po jakimś czasie marchewka z groszkiem czy inne warzywa nam się po prostu nudzą. Trzeba temu zaradzić i robić dania, które pozwolą nam się oderwać od warzywnej nudy. Będąc wczoraj w Biedronce zobaczyłem taniego
Mr. Tastepewnością dojadą w plener całe. Moja druga propozycja to gallete z pesto bazyliowym i pomidorami . Pokrójcie ją w domu na trójkąty i takie porcje zapakujcie do pojemnika. Placuszki z marchewki Te pulchniutkie marchewkowe placki przypominają konsystencją racuszki. Można wziąć je w łapkę i zajadać. Myślę, że spodobają się dzieciom. Desery Tu oczywiście proponuję Wam moje crumble z rabarbarem i truskawkami
Chilli Czosnek i Oliwataką rybę po prostu ugotować. Myślałam, że będzie nie smaczne. Zdziwiłam się. Pstrąg w takiej postaci jest przepyszny. Koniecznie spróbujcie. Składniki: Pstrągi ( dowolna ilość, jeden na „głowę” ) 2 spore marchewki Kawałek korzenia selera 1 pietruszka 1 cebula Pieprz ziarnisty Sól woda cytryna Wykonanie: Do garnka wlewamy wodę, dodajemy obrane i umyte warzywa. Całość solimy i wrzucamy kilka ziarenek pieprzu. Gotujemy
Smaki Ewywywaru dodajemy salami. Na patelni rozgrzewamy 1 łyżkę oleju i podsmażamy pieczarki, po czym dodajemy je do wywaru. Na patelni rozgrzewamy resztę oleju i podsmażamy posiekaną cebulę, następnie dodajemy marchewkę, cukier i pomidory. Dusimy wszystko razem, aż płyn z pomidorów zredukuje się. Zawartość patelni przekładamy do wywaru razem z ogórkami i sokiem z ogórków. Na koniec dodajemy oliwki i kapary
Smakowity Blog Kulinarnymój przepis kojarzy się z niedawnym hasłem tygodnia , tak samo jak klopsiki Marzeny łączą dwa nasze ostatnie zadania :) Składniki: Farsz: 100 g mielonej wołowiny 100 g pieczarek 1 marchewka 1 cebula 1 ząbek czosnku 3 łyżki przecieru pomidorowego 1 łyżeczka majeranku 1/2 łyżeczki mielonego kminku oliwa sól i pieprz Ciasto: 250 g mąki 125 g masła 1 jajko
zadanie-gotowanieLubicie zupkę z młodej kapusty? bo ja tak. młoda kapusta marchewka korpus z kurczaka ziemniaki koncentrat pomidorowy (3-4 łyżki) sól, listek, ziele koperek Porcję rosołową umyć, zalać wodą, dodać pokrojone w kostkę ziemniaki, marchew i poszatkowaną kapustę.Dodać listek, ziele, sól.Gotować do miękkości.Dodać koperek, w razie potrzeby doprawić
Moje domowe kucharzenieobiadu Składniki 1 mała sałata rzymska garść liści szpinaku 1 marchewka 1/2 pora sos: 2 ząbki czosnku 1 płaska łyżeczka musztardy 4 łyżki oliwy 3 łyżeczki octu malinowego … Czytaj dalej Sałata z winegretem malinowym
czarrna od kuchniszkl. mąki, 1/2 szkl. oleju, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, ½ łyżeczki sody oczyszczonej, 1 łyżka kakao, 1 płaska łyżka cynamonu, 1 szkl. startej na grubych oczkach marchewki, garść suszonej żurawiny, ½ szkl. posiekanych orzechów Masa truflowa: 300 ml śmietanki 36 %, 1 czekolada truflowa Dodatkowo: gorzka czekolada do posypania Poncz: 1/3 szkl. przegotowanej wody + 1 kieliszek wódki WYKONANIE 1. Ciasto : Jajka ubijamy
słodki bratekserków topionych. Zainspirowałam się przepisem znalezionym w internecie (oryginalny przepis tutaj) . Zmieniłam jedynie ilość podanych składników pod nasze smaki. Naprawdę polecam :) Składniki: * 2 piersi z kurczaka * 2 marchewki * połówka dużego pora albo jeden mały * 3 kostki serka topionego * 300ml bulionu warzywnego * olej * sól * pieprz * dodatkowo posypałam na mięso odrobinę delikaty do mięs Wykonanie: Pierś z kurczaka rozkroić
Zrób to smacznieChuda, bardzo smaczna szynka zagościła na naszym stole dzięki firmie Hańderek . Na zupę potrzeba ok 2 l rosołu z kaczki lub kury. czerwona 1 papryka czerwona 2 marchewki z rosołu 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz 2 łyżeczki cukru szczypta chili oregano zielona 450 g bobu (mrożony) 1 cebula 1 pietruszka z rosołu sól pieprz szczypta imbiru Szynka
Gotowanie jest łatwemieli ochotę na porządną zupę to koniecznie wypróbujcie ten przepis. Składniki: 2 porcje rosołowe z kurczaka 500 gram wołowiny typu antrykot 100 gram wątróbki drobiowej 2 ½ l wody 2 marchewki 2 pietruszki ½ selera 1 cebula 2 goździki Kilka ziarenek pieprzu Kilka ziarenek ziela angielskiego ½ łyżeczki suszonego tymianku Kilka gałązek natki pietruszki Garść suszonych grzybów ( najlepiej prawdziwków ) Posiekana natka pietruszki Sól
Smaki Ewyśliwek; winogron; aronii; jarzębiny; kalafiora; papryki. Przetwory w październiku Październik to czas kiszenia kapusty i przygotowania innych kiszonek (z buraków, kalafiora, marchewki, jabłek itp.). Warto zrobić przetwory z pigwy i owoców dzikiej róży, które są szczególnie bogate w witaminę C i chronią przed jesiennym przeziębieniem. Październik to sezon na: gruszki
Ukojenie Podniebieniamożecie dodać skwarki z boczku, kaszę, czy grzanki. Drukuj Zupa z pokrzywy i czosnku niedźwiedziego window.ajaxurl = "http://mieszamwgarnku.pl/wp-admin/admin-ajax.php"; Składniki 3 garście pokrzyw 1 garść czosnku niedźwiedziego 2 marchewki 1 mała cebula 1/2 selera 1/2 pora 3 ziemniaki 1,5 l wody/bulionu mięsnego Mleko/śmietana/jogurt do zabielania 1 łyżka masła 3 jajka Wykonanie Masło rozpuszczamy, wrzucamy na nie pokrojoną
Mieszam w Garnkukapusta pekińska - 4-5 dużych liści rzodkiewka - 1 pęczek marchewka -2-3 szt seler korzeń - kawałek jabłka - 2 szt pomidor średnie - 2-3 szt sól pieprz olej cukier zioła do sałatek sok z cytryny warzywa i jabłka oczyścić, obrać i opłukać, z kapusty usunąć gruby nerw i cienko pokroić, resztę warzyw zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami, pomidory sparzyć
Camilla w kuchni