jest idealna jako dodatek do obiadu czy grilla. W sam raz do domowych burgerów- taka surówka kojarzy mi się zawsze z KFC ;) Składniki: 1 mała główka białej kapusty, 1 marchewka, 1 mała cebula. Sos: pół szklanki majonezu, 1/3 szklanki mleka, 1 łyżka octu winnego, 3 łyżeczki cukru pudru, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżeczka soli, odrobina świeżo zmielonego pieprzu
Zrób to smaczniełyżki startego parmezanu dorsz świeży ze skórą (liczymy niewielki kawałek około 150 g na osobę) olej i masło do smażenia. Gotujemy intensywny bulion warzywny. Do wielkiego garnka wrzucamy marchewki, por, przypaloną cebulę, seler, pietruszkę, kilka liści laurowych, kilka ziaren ziela angielskiego i kulki czarnego pieprzu. Zalewamy zimną wodą i gotujemy około 2 h na wolnym ogniu. Pamiętajmy, że bulion
ladykitchenmiękkości, ale tak, aby stawiała lekki opór przy jedzeniu i nie rozpadła się pod wpływem gotowania. Składniki: 1 batat (około 400g) 1 por (tylko biała część) 1 średnia marchewka 1 średnia cebula 90 g zielonej soczewicy 700 ml warzywnego bulionu 2 łyżki oliwy 2 liście laurowe sól, pieprz natka pietruszki do podania Ziemniaka obierz, umyj
Roślinna - blog wegańskikości i skóry 250 g pieczarek 2 gałązki selera naciowego kawałek selera 1 pietruszka 1 papryczka chilli bez pestek 2 łyżki soku z cytryny 1 cebula 2 średnie marchewki 1 łyżka ziół prowansalskich 2 łyżki sosu sojowego sól pieprz 2 łyżki masła klarowanego Udka podzielić na dwie lub trzy części, skropić sokiem z cytryny i oprószyć solą i pieprzem
O kuchni z uczuciemsię go domagały :) Szczerz mi to na rękę, bo danie jest banalnie proste i łatwe do zrobienia. Wieprzowina w sosie teryiaki 30 dkg łopatki wieprzowej 3 marchewki 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 papryka czerwona 5 łyżek sosu teryiaki 2 łyżki sosu sojowego 1 łyżka oleju sezamowego 2 łyżki oleju rzepakowego
Kuchnia na wzgórzuWikinga ROLESKI sól,pieprz 4 szklanki bulionu warzywnego mąka do panierowania olej do smażenia Wykonanie: Schab kroimy w plastry, każdy cienko rozbijamy. Oprószamy solą, pieprzem, smarujemy musztardą. Pietruszkę i marchewkę oraz ogórka kroimy słupki. Cebulę i pora kroimy w półplasterki. Na każdy kawałek schabu układamy warzywa, ciasno zwijamy, spinamy wykałaczkami. Gotowe roladki panierujemy w mącę, smażymy na rumiano na oleju
Z Majeczką w kuchniPyszny kurczak pieczony.. kurczak - skrzydełka, udka lub podudzia przyprawa do kurczaka sól olej marchewka por cebula ziele, listek Kurczaka umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, następnie wymieszać dokładnie z przyprawą i odstawić przynajmniej na godzinę do lodówki.Podsmażyć na oleju i ułożyć na baszkę, posypać pokrojonymi warzywami.Piec 1 godzinę w piekarniku rozgrzanym do 190-200 stopni
Moje domowe kucharzenietradycyjny przepis na pasztet według mojej mamy, nie ma sobie równych, doskonały na kanapki!!! SKŁADNIKI 1 kura, 1 marchewka, 1 pietruszka 5 wątróbek i żołądków drobiowych, ½ szkl. kaszy manny, 1 bułka pszenna, 1 cebula, 3 jajka, Przyprawy: majeranek, pieprz ziołowy, gałka muszkatołowa, sól, pieprz czarny bułka tarta WYKONANIE Z kury, wątróbki
słodki bratekukraińskiej, najbardziej popularnej sałatki śledziowej z buraczkami. Jabłka i kukurydza sprawiają, że sałatka jest delikatniejsza i bardziej chrupiąca. Składniki: 4 średnie ugotowane buraczki 4 filety śledziowe w occie 3 marchewki 2 ziemniaki 1 puszka kukurydzy 2 jabłka 1 czerwona cebula 1 łyżka soku z cytryny 2 łyżki majonezu 150 ml gęstego jogurtu naturalnego sól i pieprz do smaku Marchew
Trzeci talerzprzekładamy do rozdrabniacza, dodajemy słodkie pomidory, kilka listów bazylii, wodę i miksujemy/rozdrabniamy aż kawałki mięsa będą malutkie. Sos mięsny wlewamy do garnka, dodajemy czerwone wino, pokrojoną w drobną kosteczkę marchewkę, pietruszkę i dusimy na małym ogniu przez 45 minut. Makaron gotujemy dopiero, gdy sos jest gotowy. Gotujemy w osolonej wodzie, odcedzamy i wykładamy na talerze. Nie polewamy makaronu zimną wodą
Gotowanie i blogowanieSurówka z kapusty 350 g białej kapusty 1marchewka 1 czubata łyżka natki pietruszki 2 łyżki oliwy 1 łyżka soku z cytryny sól i pieprz gruboziarnisty do smaku Kapustę i marchewkę pokrój cieniutko. Dodaj pokrojoną natkę pietruszki, oliwę, sok z cytryny, sól, pieprz i wymieszaj. Przygotuj sałatkę trochę wcześniej aby kapusta skruszała nieco. Pieczone ziemniaki z papryką 1 kg ziemniaków
codojedzeniaJakiś czas temu zakupiłam całą masę kolorowych marchwi i były to żółte, czarne, fioletowe i białe. Smakiem niewiele różnią się od siebie ale wygląd jest zachwycający. Marchewki zakupiłam w Fusion Gusto . Zakupiłam tam także arbuzowe rzodkiewki, lekko pikantne i widowiskowe i stąd mój pomysł na sałatkę. Zachęcam do zakupu i wypróbowania przepisu. Sałatka z kolorowych marchwi. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowanieSkładniki: 500g ciecierzycy 2 cebule 3 marchewki 1/2 selera 1/2 szklanki pestek słonecznika 1/2 szklanki płatków owsianych 2 ząbki czosnku 1 łyżka pieprzu tureckiego 1 łyżka papryki słodkiej 1 łyżka majeranku 1 łyżka soli 2 liście laurowe czarnuszka oliwa z oliwek Sposób przygotowania: Ciecierzycę zalać wodą i odstawić na 6-8h aby namokła. Następnie ugotować do miękkości
Prosto i Smacznie z AnetąProsto, smacznie i aromatycznie. I co najważniejsze, wiemy, co jemy :) Składniki: 1 wędzona makrela 100 g ryżu 1 mała papryka czerwona 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 2 duże marchewki 1 niewielka pietruszka 80 g przecieru pomidorowego 1 płaska łyżeczka słodkiej papryki 1/2 płaskiej łyżeczki papryki ostrej sól i pieprz do smaku 2 łyżki oliwy z oliwek Wykonanie: Makrelę obieramy
Smak mojego domu