groszku konserwowego 80 ml wody sól himalajska curry pieprz czarny 1 łyżka oleju kokosowego (Vivio) 200-300 g mix mrożonych warzyw (u mnie brokuł, kalafior, marchewka) 2 łyżki migdałów (Vivio) Przygotowanie: Kaszę gryczaną zalej 125 ml wrzątku i gotuj do momentu wchłonięcia całej wody (ok. 15 minut). Na patelnię wsyp mrożone warzywa, podlej wodą i dodaj olej koksowy
Zdrowie na języku :Płatwą w przygotowaniu surówkę z pora i jabłka.Zapraszam do wypróbowania:) Składniki: kawałek pora bez liści 1 jabłko 1 łyżka majonezu Roleski pieprz do smaku 2 łyżki suszonych warzyw ( marchewka, seler, pietruszka) sól morska Cenos do smaku Wykonanie : Por umyć i pokroić w cieniutkie plasterki, następnie przełożyć na sitko i przelać wrząca wodą, straci wtedy swoją ostrość. Jabłko
Sama słodycz i szczypta chiliziemniaków 2 kurze udka / 20 dkg żeberka wędzonego (można pominąć mięsko) 1 kostka rosołowa 2 łyżki smalcu/tłuszczu 2 łyżki mąki maggi do smaku (jeśli kapusta jest bez marchewki, to dodać do gotującej się kapusty 2 starte na grubych oczkach) Przygotowanie: W jednym garnku ugotować kapustę kiszoną (ok. 1h), a w drugim ok. 30 minut gotować mięso. Po tym czasie
Malinowo w kuchnicukinią i rukolą. Skusicie się? Wpis powstał przy współpracy z marką Lubella. Składniki /2-3 porcje/: 1/2 opakowania makaronu Penne rigate Lubelli 1 duża cukinia 1 duża marchewka 1 cebula Czytaj dalej... Artykuł Penne z cukinią i rukolą pochodzi z serwisu Pasja Smaku
Pasja Smakubyć jednak ciężkostrawna, aby nie była gazotwórcza i nie powodowała wzdęć, należy podczas jej przygotowania dodawać cząber i kminek. Składniki: kapusta: 1/2 średniej główki świeżej białej kapusty 2 średnie marchewki 1 duża cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka kminku 1 łyżka majeranku 1 łyżeczka cząbru 1 łyżeczka tymianku 2 łyżki koncentratu pomidorowego sól pieprz 1/2 litra wody 6 łyżek oleju
Kuchcik gotujeposiekanego koperku 2 łyżki soku z cytryny 1 łyżka sosu sojowego sól i pieprz Do dużej miski przełóż ugotowaną soczewicę i ciecierzycę. Na patelni rozgrzej oliwę, wrzuć cebulę, marchewkę oraz czosnek i podsmaż je na średnim ogniu, aż staną się miękkie. 1 minutę przed końcem smażenia dodaj paprykę i lubczyk. Warzywa przełóż do miski ze strączkami. Dodaj pomidory, koperek
Roślinna - blog wegańskipiekarnika w rękawie do pieczenia i gotowe. Mięso jest soczyste, mięciutkie, a skórka chrupiąca. Takie własnie mięso najbardziej lubię. Do tego podałam frytki i surówkę z pora z marchewką Polecam na niedzielny obiadek :) Składniki 1 kurczak 1 łyżeczka słodkiej papryki 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki ostrej papryki 1 łyżeczka curry 1 łyżka oleju rękaw do pieczenia
O kuchni z uczuciemjakie posiada. Zawiera też duże ilości antyutleniaczy, które mają właściwości zapobiegające chorobom serca. Dziś podaję zupkę Składniki pół szklanki ekologicznej fasoli mung Symbio pół szklanki pokrojonej w kostkę marchewki pół szklanki selera pokrojonego w słupki świeża bazylia oliwa z oliwek do smaku sól i pieprz do smaku Dzień wcześniej, najlepiej na noc, namocz fasolę w zimnej wodzie. Na drugi
Z Kuchni Do Kuchniwygląda i kroi się jak tort. Tym razem zrobiłam ją bez żadnej okazji - tak dla siebie, ponieważ w smaku również jest rewelacyjna. 80-100g ryżu (ugotować) 2 duże marchewki (ugotować, zetrzeć na dużych oczkach tarki) 3 ogórki korniszone (zetrzeć) 1/2 puszki kukurydzy 1 puszka tuńczyka (użyłam w oleju) 2 jajka (ugotować, zetrzeć) 1/2 dużej cebuli (posiekać, użyłam białej
Di gotujemąki - ziele angielskie liść laurowy - pęczek natki pietruszki - 6 jajka - sól pieprz do smaku Sposób przygotowania 1. - Mięso zalewamy w garnku ok 4 l wody dodajemy seler pietruszkę marchewkę, ziele angielskie, liść laurowy,rosołki gotujemy wywar aż mięso będzie miękkie 2. - Ugotowane mięso wyciągnąć z wywaru obrać z kości pokroić w kostkę 3. - Ziemniaki obrać pokroić w kostkę włożyć
W królestwie smaków Beatyrobię bardzo rzadko ponieważ moi domownicy za nią nie przepadają. Ja bardzo ją lubię i nie jest bardzo skomplikowana do zrobienia. A wachlarz dodatków jest ogromny :) Zakupy: - groszek konserwowy - marchewka - kukurydza - 2 podudzia z kurczaka - żelatyna Przygotowanie: Odstawiam ją do wystudzenia. Podudzia gotuję w osolonej wodzie i obieram potem mięso. Żelatyna zazwyczaj jest na 2,5 l wody
Tanio smacznie i prostoprzyprawy kupne, więc warto mieć w swojej kuchni ich… domowy odpowiednik. Nie powiem, że będzie taki sam… będzie o wiele lepszy. Domowy susz warzywny. Składniki: - marchew – 1500g - seler – ½ - pasternak – 5 - pietruszka – 2 - cebula – 1 - por – ok. 300g (jasne części) - czosnek – 3 ząbki - chilli – 3 szt. - mielone ziele angielskie - mielone nasiona
mojewypiekiinietylkowięc postanowiłam przyrządzić pasztet z użyciem malaksera. Wyszedł puszysty, wilgotny i łatwo rozsmarowuje się na chlebie, polecam na Wielkanoc. SKŁADNIKI 3 udka z kurczaka, 1 noga z kaczki, 1 marchewka, 1 pietruszka, kawałek selera, 1 cebula, 2 jajka, 1 kajzerka, sól, pieprz, 1 łyżka przyprawy do dań z mięsa mielonego, 2 ziela angielskie, olej, bułka tarta WYKONANIE Mięso gotujemy
słodki bratekkwasowości - nuta jogurtu naturalnego. Zobacz również inne przepisy na ----> zupy kremy Delikatny krem z kalafiora - przepis: Składniki: 1 średniej wielkości kalafior 1 pietruszka 1 marchewka ćwiartka selera kawałek białej części pora sól, pieprz ziołowy, pieprz cytrynowy do smaku przyprawa typu Vegeta - do smaku 2-3 łyżki tartego twardego sera typu parmezan 1-2 łyżki oliwy
Moje Qulinariabardzo nietypowy przepis na wątróbkę, który pochodzi z "zeszytu" mojej mamy. Jeśli lubicie wątróbkę, a połączenie jej z marchewką i groszkiem a w dodatku z ketchupem i koncentratem pomidorowym wydaje wam się dziwne - to tym bardziej polecam wam ten eksperyment. Pasują do siebie naprawdę dobrze. Oczywiście wątróbkę cielęcą można zastąpić inną, np drobiową, która jest delikatniejsza
Milion Smaków