wody na bulion ok. 1 szklanka kalafiora podzielonego na małe różyczki 1-2 łodygi selera naciowego 1 torebka herbaty rumiankowej 1/2 sporej cebuli lub 1 mała 1 szklanka posiekanej marchewki ok. 4 łyżki surowego ryżu (biały lub zdrowiej brązowy) Wykonanie: Umieść kurczaka w dużym garnku z wodą. Gotować go na baaaardzo wolnym ogniu do miękkości przez
Sztuka gotowania w/g SamiryProsta, bardzo esencjonalna i smaczna zupa. Można ją podać solo, z makaronem, kaszą (np. z poprzedniego dnia) lub naleśnikami pociętymi na cienkie paski. Smacznego! Składniki: 9-10 marchewek 2 pietruszki 4 ziemniaki 1 cebula 2 ząbki czosnku 3 łyżki masła klarowanego + 2 łyżki oleju 3 kulki ziela angielskiego 3 liście laurowe 3 kulki jałowca suszony lubczyk ½ łyżeczki wędzonej papryki
Qlinarnie i QlinarnieSmaczne mięso na obiad i do kanapek :) Składniki 1 filet z piersi indyka, ok 1,5-2 kg 1 pęczek marchewki 1/2 cukinii 1/2 główki białej kapusty 1 słoik gruszek w … Czytaj dalej Indyk pieczony w gruszkach i warzywach
czarrna od kuchnipolejcie wszystko gotowym pomidorowym sosem lub domową passatą . Serowa polenta z pieczonymi warzywami i sosem z pieczonych warzyw i wina Składniki (na 4 porcje): na pieczone warzywa*: 8 małych marchewek, obranych i przekrojonych wzdłuż na pół 2 średnie pietruszki, obrane i pokrojone na cztery części 4 małe cebule czerwone, obrane i pokrojone na połówki 1 duży burak, wyszorowany i pokrojony
Chilli Czosnek i Oliwadominuje całości dania. Dodatkowo niweluje nadmierną ostrość papryczek i idealnie komponuje się smakowo z mini kolbami kukurydzy. Najlepiej smakuje podane z ryżem i sałatką z sałaty lodowej lub marchewką w sezamie
MohiellaKolorowe i aromatyczne danie :) Składniki 200 g mięsa wołowego 100 g makaronu błyskawicznego po kawałku papryki czerwonej i pomarańczowej 1/2 małej cukinii 1/2 marchewki 1 dymka garść grzybów mun … Czytaj dalej Wołowina po chińsku
czarrna od kuchnijest zbyt luźna dosypujemy bułkę tartą. Doprawiamy do smaku. Na stolnicy lub dużym talerzu posypanym bułką tartą, z mięsa formujemy placek. Na nim układamy paski fileta i słupki marchewki. Zwijamy w roladę, wygładzamy, przekładamy do naczynia żaroodpornego i wstawiamy do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 st. C na ok. 80 minut. Smacznego
Maminek kulinarnycały rok, a ich skład zależy tylko i wyłącznie od naszej wyobraźni! To do dzieła! Miksujemy? Koktajl owocowo - warzywny Składniki: 400 g jogurtu naturalnego 1 kiwi 1 banan 1/2 marchewki 2 garście świeżego, drobnolistnego szpinaku cukier lub miód do smaku 2 łyżeczki mieszanki suszonych owoców z ziarnami Przygotowanie: Do blendera kielichowego wlewamy jogurt naturalny, dodajemy kawałki obranych ze skóry owoców
Moja smaczna kuchniazastanawiałam się aby je przygotować i podzielić się nimi z Wami. Koniecznie wypróbujcie bo są przepyszne. Polecam bardzo ;) Talerz pochodzi z kolekcji Filona- Porcelana Bogucice Składniki: 6 marchewek 2 cebule 6 ząbków czosnku 2 cukinie 2 jajka 3 papryki (zielona, żółtka, czerwona) sól do smaku pieprz do smaku 5-6 łyżek bułki tarta mąka olej kokosowy
Krakowskie smaki AniKlasyka kuchni francuskiej - pyszna, aromatyczna wołowina po burgundzku. Dopełnieniem smaku tego delikatnego mięsa są tu marchewki, pieczarki i suszone śliwki a lekko przydymiony aromat zyskamy doprawiając danie sproszkowaną, wędzoną papryką. Wołowinę po burgundzku możecie dusić w normalnym garnku ale jeżeli chcecie zyskać na czasie wykorzystajcie szybkowar, co szczerze polecam
Milion Smakówsprawa z galaretą, niby nic trudnego, nic odkrywczego, ale w każdym domu inna :D Składniki: 4 tylne nogi wieprzowe 2 golonki wieprzowe liście laurowe kilka ziarenek ziela angielskiego 3 marchewki 2 korzenie pietruszki 5 ząbków czosnku sól pieprz natka pietruszki Przygotowanie: Nóżki i mięso dokładnie wypłukać i zalać zimną wodą (7 litrów). Doprowadzić do zagotowania, dodać listki laurowe i ziele
Malinowo w kuchnikurczaka 70 dag piersi z kurczaka 3 marchwie 2 pietruszki 3 litry bulionu warzywnego 1 czerstwa bułka sól,pieprz 2 garście suszonej żurawiny Wykonanie: Do bulionu warzywnego dodajemy obrane marchewki i pietruszki, wkładamy też udka i pierś z kurczaka. Gotujemy ok godziny. Po tym czasie mięso wyjmujemy z rosołu, po odstudzeniu obieramy. Bułkę moczymy w rosole,odciskamy. Przez maszynkę
Z Majeczką w kuchniinnej postaci. I to jeszcze wyszło wydanie z ziemniakami i z makaronem Tagliatelle czyli każdy miał to na co miał ochotę. Jako dodatek można zrobić szybką surówkę z marchewki z dodatkiem kukurydzy z tego przepisu. Składniki 1-1,3 kg karkówki 2 cebule 2 papryczki chilli (dość duże) 3 duże ząbki czosnku 1,5 szklanki czerwonego wina 3 liście
Piekielna Kuchnia Patimięsa mielonego z indyka 1 mała czerstwa bułka 1 jajo 1 mała cebula sól, pieprz, koperek 2 ząbki czosnku 4 łyżki bułki tartej Sos; 3 pomidory 1 marchewka 1 cebula 2 łyżki przecieru pomidorowego sól, pieprz, słodka papryka, odrobina cukru, suszona bazylia ok. szklanka wody 2 łyżki oleju Przygotowanie; Mięso przekładamy do miski dodajemy, pokrojoną w drobną kostkę cebule, straty
Radość kipiąca uśmiechem.Chrupiący dodatek do obiadu Składniki 1 sałata masłowa 1 kalarepa 2 młode marchewki kilka rzodkiewek 2 łyżki łuskanego słonecznika sól, pieprz oliwa z oliwek Sposób przygotowania Sałatę porwać … Czytaj dalej Surówka z kalarepy
czarrna od kuchni