chłodnik botwinkowy

chłodnik botwinkowy

chłodnik botwinkowy

W zeszłym roku, przegapiłam sezon świeżych botwinek. Obiecałam sobie, że w tym, nie popełnię tego samego błędu. Zaczęłam realizować swój cel wykorzystywania botwinki. Na start, coś prostego i niezwykle smacznego. Chłodnik z jajkiem. Przepyszny, przysięgam. Musiałam brać dokładkę! SKŁADNIKI: pęczek botwiny (ok 5 mały buraczków) 2 ząbki czosnku 300g kefiru liść laurowy jajko 2 ziela angielskie kawałek marchewki kawałek selera łyżka posiekanego koperku przyprawy: curry, płatki chilie WYKONANIE:  buraczki umyć i... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu healthy dreams

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Skuteczne domowe syropy na przeziębienie

Cebula ze względu na bogatą zawartość składników odżywczych pomaga prawie z każdym schorzeniem i wspomaga pracę naszego organizmu.

Czytaj dalej...

Jak sprawdzić czy jajka są świeże?

Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.