marchewki ugotowane ,zioła ,u mnie świeża bazylia(...)około 1 szkl.mleka .WYKONANIE.. .Ziemniaki ugotować z marchewka ,gdy są miękkie odcedzić i utłuc je na puree..Dodac jajka ,posiekaną w drobna kostkę cebulke .Dosypujemy mąke i bułkę -lub kaszkę -,dodać mleko-ilość zależy od rodzaju ziemniaków . Dokładamy posiekaną zieleninę ,u mnie świeża bazylia ,ale rownie smacznie będzie z zielona pietruszką.Wszystkie skladniki dokładnie ze soba łączymy .Masa
w mojej kuchniCiasto: * 600 g mąki pszennej * 2 łyżeczki soli * 180 g śmietany 18% * 80 g mleka * 180 g oleju Farsz: * 3 nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso i warzywa
w mojej kuchnipyszny naturalny soczek.......... .--SKŁADNIKI- 10 marchewek ,5 jabłek ,3 pomarańcze ,1-2 łyżki cukru brzozowego- Ksylitol,1 cytryna. -- SPOSOB WYKONANIA , 1-2 szklanki przegotowanej wody. Marchewki ,jabłka i pomarańcze zostawiamy na noc w lodowatej wodzie .Dnia następnego ,obieramy i przepuszczamy przez sokowirówkę .Gotowy sok rozcieńczamy z wodą i ksylitolem ,oraz sokiem z 1 cytryny.GOTOWE.SMACZNEGO
w mojej kuchniczosnek następnie dodajemy cebulę pokrojoną w pół talarki,a gdy sie zeszkli dodajemy szynke i dusimy chwilę.Odstawiamy do miseczki .Na tym samym tluszczu dusimy szpinak Dusimy około 10min. MARCHEWKA Z WODY małą(...)SKŁADNIKI ...pół torebki mrożonej marchewki woda sól WYKONANIE. ..Zamrożona marchewke wrzucamy do wody i gotujemy do miękkośći .Pod koniec gotowania solimy wodę . MAKARON BABUNI RĘDZIŃSKI GNIAZDA
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/03/fladra-w-pomaranczy-na-warzywach.html Składniki: filet rybny ( u mnie flądra ) 1 marchewka 1 pietruszka kawałek selera 1pomarańcza pół brokuła pół kalafiora olej do wysmarowania formy 15 - 20 dkg sera żółtego pieprz,sol sok z cytryny Sposób wykonania: Marchewkę, pietruszkę pociąć na cieniutkie paseczki -na zapałkę, , pora pokroić w cienkie półplasterki.Kalafiora i brokuła w cząstki
w mojej kuchniSKŁADNIKI; 1-2 marchewki(...)łyżki masła, sól, po szczypcie pieprzu i cukru, łyżka soku z cytryny. WYKONANIE Marchewkę obrać umyć, pokroić w cienkie plasterki, wrzucić na stopione masło chwilę smażyć, , lekko skropić wodą i sokiem z cytryny, dusić na niewielkim ogniu ok. 10 minut. Dodać umyte i osuszone całe listki mlecza, pokrzywy, szpinaku i podagrycznika, delikatnie wymieszać
w mojej kuchniliście laurowe 4 ziarna ziela angielskiego olej do smażenia 2 duże cebule kawałek selera 30 deko szynki 1-2 ząbki czosnku, zgniecione sól, pieprz do smaku 1-2 marchewki 1pietruszka kiełbasa chorizo - 150 gramów Sposób przygotowania Groch wloski-cieciorke zalać ciepłą wodą poprzedniego dnia wieczorem. Rano wodę odlać, a cieciorkę zalać świeżą wodą i gotować(...)miękkości na wolnym ogniu (ok.30- 45 minut) .Dodać pokrojona marchewkę i pietruszkę ,seler. Dodać do grochu liście laurowe i ziele angielskie. W między czasie wędlinę i mięso pokroić w kostkę i podsmażyć na oleju. Dodać do ugotowanej cieciorki. Cebulę pokroić w kostkę i podsmażyć na złoty kolor. Dodać do ugotowanej
w mojej kuchniśrednich ,przekrojonych marchewek(...)wrzątku dać kurczaka,szczypte kurkumy,kminek i gotujemy okolo półtorej godziny.Następnie dodajemy marchewkę ,pietruszkę,seler ,por.Do gotującego rosolu wrzucamy czosnek,imbir,pieprz cayenne,wegete.Dodajemy szczyptę bazylii.Pęczek zielonej pietruszki ,liście selera i kopru związujemy w pęczek i dodajemy do rosołu.Gotujemy około 1 godziny.Po tym czasie wyjmujemy mięso i warzywa .W razie potrzeby uzupelniamy rosół wrzątkiem.Doprawiamy szczyptą
w mojej kuchniskórką - Wodę wymieszać z solą żeby ta się rozpuściła i zalać pokrojone ogórki - przemieszać dokładnie i zostawić na godzinę . Po tym czasie odcedzić je na sicie. Marchewki oskrobać i poszatkować . Do każdego wymytego i wyparzonego słoika nałożyć po 2-3 ziarenka ziela i pieprzu ,wsypac gorczyce .Dolożyć po parę plasterków marchewki. Składniki zalewy umieścić
w mojej kuchniniezwykle cennych kwasów omega-3 oraz minerałów . SKŁADNIKI oliwa truflowa 400g surowego łososia 2-3 łyżeczki kolendry pół pęczka kopru sok z 1/2 cytryny 1-2 marchewki pieprz kolorowy 3-4 ziemniaki(...)zapiekania ,wyścielamy folią . Teraz rybe skrapiamy sokiem wyciśniętym z 1/2 cytryny.Obkładamy posiekanym koperkiem,posypujemy kolendrą i posypujemy pieprzem.Na wierzch układamy pokrojona w plastry marchewki i ziemniaki.Spryskujemy oliwa truflową . Rybę zawijamy szczelnie w folię aluminiową i pieczemy w piekarniku około 25-35 minut w temp. 180 St. C.Pod koniec pieczenia posypujemy serem i zapiekamy
w mojej kuchniCiasto: * 600 g mąki pszennej * 2 łyżeczki soli * 180 g śmietany 18% * 80 g mleka * 180 g oleju Farsz: * 3 nogi z kurczaka * 1 duża marchewka * pół selera * 300 g pieczarek * 1 pęczek szczypiorku * sól * pieprz Wierzch pierożków: * 1 jajko * 2 łyżki mleka * mak WYKONANIE .Nogi z kurczaka gotujemy razem z marchewką, selerem i pieczarkami w osolonej wodzie. Mięso
w mojej kuchniWYKONANIE Marchewkę obrać, umyć i pokroić w paski.Gotową włożyc do garnka,zalać woda i gotować ,aż bedzie miekka Miękką marchewkę przestudzić i zmiksować .Zmiksowana zasypac cukrem i dodac skórkę z dwoch cytryn.Z cytryn wycisnąć
w mojej kuchniżołądków drobiowych indyczych ,3 marchewki ,pietruszka ,pół selera ,czosnek 5 ząbków ,2 cebule, kostka rosołowa,lub bulion przyprawy: imbir, gałka, papryka ostra i słodka , szczypta chilli, pieprz, sól, kilka kropel sosu sojowego,lub maggi WYKONANIE(...)podsmażyć 5-6 zmiażdżonych ząbków czosnku,dodawać partiami żołądki i chwilę podsmażyć (aż będą białe).Przełożyć do garnka i zalać bulionem ,gotować,aż będą prawie miękkie. zetrzeć 2-3 marchewki,1 pietruszkę i kawałek selera i razem podsmażyć na oleju,następnie dodać do żołądków.Na tym samym oleju podsmażyć 2 średnie cebule posiekane w kostkę i też dać do żołądków
w mojej kuchnikuchniapepin.blogspot.com/2014/09/zupa-kurkowa.html> .........................SKLADNIKI.......................................................................................................................... 2 litry wody, 2 marchewki, korzeń pietruszki, pół korzenia selera, pół pora, pół kg ziemniaków, , sól, pieprz i kilka ziarenek ziela angielskiego, 30-40 dag kurek grzybów, 2 łyżki inuliny, 1 cebula, 1 łyżka masła, liście mięty; kilka łyżek gęstej śmietany, marchewka kawałek kurczaka, ...............................................................WYKONANIE ..................... .......................... Grzyby umyj, oczyść, osusz i pokrój dowolnie,a małe zostaw w calości
w mojej kuchnijajka pół łyżeczki soli 70 g rozpuszczonego masła Marchęwkę ugotowaną zmiksować . Do wyrośniętego zaczynu wsypać przesiane mąki, dodać ,wszystkie składniki i zaczyn. Wyrobić dokładnie ciasto. Dodać puree z marchewki i rozpuszczone maslo. .Wyrabiać aż ciasto będzie gładkie i sprężyste. Można, w razie potrzeby dodać dodatkową łyżkę mąki. Wszystko zależy od tego jak mokra była marchewka. Na 1 godzine zostawiamy
w mojej kuchni