Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

Zupa brukselkowa

40 dkg brukselki (świeżej lub mrożonej)1 podudzie kurczakakostki rosołowe2 marchewki1 mała pietruszkakawałek selera4 średnie ziemniakiłyżka masła3-4 łyżki mąkisólpieprzZupa brukselkowa, to jedna z miłych odmian zupy jarzynowej z większą ilością brukselki. Brukselka jest na tyle charakterystycznym warzywem, że swoim posmakiem nadaje bardzo oryginalny i ciekawy smak całej zupie. Serdecznie polecam.Zaczynamy od przygotowania brukselki. Umyć ją i ewentualnie obrać z gorszych listków z zewnątrz. W dużym garnku zagotować ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Świat Domowej Kuchni

Autor

mapik27mapik27

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

zupa, brukselka, ziemniak, marchewka, ziemniaki, seler, zupa jarzynowa, warzywa, ciekawe przepisy, mięso, podudzia z kurczaka, kurczak, zupa z selera, gotowana marchewka, warzywa z kurczakiem, kurczak z warzywami, warzywa na patelnie, gotowany kurczak

Inne przepisy z Świat Domowej Kuchni

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.