marchewka - 20163 przepisów (strona:152/1345)

10 najlepszych sałatek do grilla 72

pieprzem i oregano. Przed podaniem sałatkę można przemieszać (ja robię to raczej sporadycznie). W lodówce miałam jeszcze resztę ziół (koperek i natkę), którymi posypałam całość. 6. Surówka z sałatą, marchewką i ogórkami konserwowymi Składniki: 2 sałaty rzymskie mini (lub 1 lodowa) 4 ogórki konserwowe 2 marchewki 1 czerwona cebula 2 ząbki czosnku pęczek natki pietruszki 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego(...)łyżeczka musztardy sól pieprz Sałatę kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do miski. Dodajemy do niej pokrojone w grubsze plasterki ogórki, starte na grubych oczkach marchewki, pokrojoną w kostkę cebulę, rozdrobniony czosnek i poszatkowaną natkę. Musztardę mieszamy z jogurtem i wlewamy do warzyw. Sałatkę doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem, mieszamy i wkładamy do lodówki. 7. Surówka z rzodkiewkami, ogórkami

Kardamonovy
Jak udekorować stół na Wielkanoc? 64

obiad w tym roku przygotowuję cytrusową pieczoną kaczkę z suszonymi pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim. Rozpływającą się w ustach kaczkę poddaje z pieczonymi warzywami: niezastąpionymi ziemniaki hasselback i młodą marchewką, całość przygotowuję na jednej formie do pieczenia z grillem KONCIS, dzięki czemu oszczędzam masę czasu! Do przygotowania obiadu zawsze angażuje domowników, mąż zajmuje się mięsem, a ja robię lekką sałatkę(...)CZOSNKIEM NIEDŹWIEDZIM Składniki: - kaczka - 2 łyżki suszonych pomidorów z czosnkiem niedźwiedzim - 2 lyżki oleju - 3-4 ząbki czosnku - sól morska - 1 cytryna - ½ łyżki miodu Ponadto: - ziemniaki typu mączystego - młode marchewki Wykonanie : Przygotuj marynatę w pojemniku- używam stalowego pojemnika do pieczenia, przechowywania i transportu, z kolekcji IKEA 365 + i niezastąpionej rózgi kuchennej IDEALISK , która zawsze się sprawdza do przygotowania sosów, marynat

SMYKWKUCHNI
Pasztet z jajkiem 66

gotowania składników : 2 godziny | Czas pieczenia: 50 minut Składniki WYWAR 1 kg udek z kurczaka natka pietruszki liście z jednego pora 2 liście laurowe kilka ziaren ziela angielskiego 2 marchewki 1 cebula DODATKOWO 400 g wątróbki drobiowej 2 cebule 1 kajzerka 2 jajka (surowe) 50 g masła 6 jajek (gotowanych) gałka muszkatołowa sól pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie wywaru Udka(...)rozpuścić na patelni, dodać cebulę, poddusić przez chwilkę. Dodać wątróbkę przed zarumienieniem się cebulki. Dusić przez 10-15 minut. Przyprawić solą i pieprzem. Z rosołu wyjąć mięso i jedną marchewkę, pietruszkę. Mięsko odebrać od kości. Przepuścić dwukrotnie przez maszynkę wraz z marchewką, pietruszką, usmażoną wątróbką. Białka dwóch jaj oddzielić od żółtek i ubić na pianę. Żółtka dodać do zmielonego mięsa

Przepiski.pl
Delikatny gulasz z pieczonych bakłażanów.  55

pomidorów w zalewie. Nie ma znaczenia czy są całe czy krojone, wszystko i tak się rozpadnie. - dużo listków bazylii - 4 ząbki czosnku - oliwa z oliwek ,  sól i pieprz - marchewka pokrojona w cieniutkie plasterki - czerwona cebula - 2 łyżki mielonego mięsa opcjonalnie Umyjcie bakłażany i pokrójcie je w kostkę. Rozgrzejcie piekarnik na 180 stopni lub więcej. Bakłażany pokrojone w kostkę wrzućcie(...)oliwy z oliwek, wymieszajcie, aby obkleić oliwą każdą kostkę bakłażana. Przełóżcie do naczynia żaroodpornego i pieczcie około 20 minut. Międzyczasie w garnku podsmażcie pokrojoną w paski cebulkę, czosnek i marchewkę, dodajcie opcjonalnie mięso mielone. Ja się Wam przyznam, że nie robiłam tego w garnku, ale w robocie planetarnym z funkcją gotowania indukcyjnego. Gdy marchewka okazała się mięciutka, wrzuciłam 3 puszki

Z Kuchni Do Kuchni
Ryba po japońsku – Nanbanzuke 65

orientalną wycieczkę i gorąco polecamy przepis! Ryba po japońsku Składniki: filet z makreli bez skóry (może być też dorsz): 500 – 600 g skrobia ziemniaczana: 2 – 3 łyżki marchewka: 1 szt. cebula: 1 szt. szczypiorek: 2 pęczki papryczka chili: 2 szt. sos sojowy: 2 – 3 łyżki ocet ryżowy: 2 – 3 łyżki bulion dashi: ok. 3/4 szklanki(...)smak. Bardzo łatwo zastąpić go w naszych warunkach tradycyjnym bulionem z dodatkiem 2 łyżek sosu rybnego. Ilość tak przygotowanego wywaru, to 3/4 szklanki. Cebulkę pokrój w cienkie piórka, natomiast marchewkę obierz, pokrój na 5 – 6 cm kawałki, a następnie w cienkie plastry. Tak przygotowaną marchew pokrój w cieniutkie słupki tzw. julienne. Natomiast szczypiorek pokrój po przekątnej

Kuchnia Na Wypasie
Paprykarz wspomnienie PRL-u 67

Przede wszystkim musimy przygotować składniki Makrela wędzona 400-500 gram Ryż 100-200 gram Bruschetta w słoiczku, znaczy półtora słoiczka, znaczy to w środku słoiczka, bez szkła 😉 Marchewka 1 sztuka Cebula 1sztuka Oliwa z oliwek najwyższej jakości oczywiście z Domu Oliwnego 5-7 łyżek Papryka wędzona, słodka, chili 1-2 łyżeczki do smaku Sól do smaku Pieprz świeżo zmielony(...)pewnością składniki są już gotowe, wiec możemy robić Paprykarz Przede wszystkim musisz, jeśli oczywiście chcesz skorzystać z przepisu, zakupić słoiczek lub dwa Bruschetty w jednym z supermarketów. Po pierwsze marchewkę i cebulę obierz i pokrój na kawałki. Po drugie rozgrzej nieprzywierającą patelnię i wlej oliwę z oliwek. Wrzuć cebulę i marchewkę, chwilę podsmaż, aż będą miękkie i pozwól im wystygnąć

RafalCook
Warzywne curry z ryżem 66

kolejności obsmażamy pokrojone w kostkę lub słupki mięso z kurczaka, a następnie dodajemy warzywa. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Warzywne curry z ryżem: 2 torebki (200 g) ryżu 1 marchew 1/2 czerwonej papryki 1 średniej wielkości biała cebula kawałek pora (około 10 cm – biała część) 1/2 zielonej cukinii 1 mały brokuł 2 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka curry(...)łyżeczka kurkumy sól, pieprz, szczypta chili 2 łyżki jasnego sosu sojowego 4 łyżki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Warzywnego curry z ryżem: Ryż ugotować według przepisu na opakowaniu. Marchew obrać, umyć, pokroić w cienkie słupki. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne, pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w półplasterki. Por przekroić na pół, pokroić w półplasterki. Cukinię umyć, osuszyć

Danka Pichci
Śledzie po wiejsku 63

była ona łagodniejsza w smaku. Przygotowując śledzie po wiejsku, nie musimy ich kroić, tylko wymoczone całe płaty włożyć do słoika razem z pozostałymi składnikami. Dodatek takich warzyw, jak marchew i kiszony ogórek nada przystawce kolorów i urozmaici jej smak. Śledzie po wiejsku to jeden z najbardziej znanych sposobów na przygotowanie tych ryb. Jest to bardzo smaczny sposób podania śledzi, dobry(...)spirytusowego 10% 1/4 szklanki oleju rzepakowego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie Śledzi po wiejsku: Śledzie włożyć do miski, zalać zimną wodą, odstawić na 3 godziny. W międzyczasie raz wymienić wodę. Marchew obrać, umyć, przekroić na pół, pokroić w cienkie półplasterki. Do garnka wlać 2 szklanki wody. Garnek wstawić na gaz, dodać marchew, liście laurowe, ziele angielskie, gorczycę, pieprz i cukier. Zagotować

Danka Pichci
PULLED PORK CZYLI SZARPANA WIEPRZOWINA – DANIE Z SZYBKOWARU INSTANT POT DUO EVO PLUS 98

najlepszych mięs, jakie do tej pory zrobiłam! Za to na bank nie wyleciałabym z MasterChefa! SKŁADNIKI: * świeża szynka wieprzowa – 1 kg * pomidory w puszce – 1 op / 400 g * marchew – 1 szt * woda – ok. 350 ml * cebula biała – 3 szt * czosnek – 4 ząbki * cukier, sól, pieprz, papryka słodka, papryka ostra, pieprz ziarnisty, chili, jałowiec, majeranek – do smaku * olej do smażenia(...)Dodajemy olej oraz połowę cebuli, wkładamy mięso wraz z całą marynatą. Nie przykrywamy. Uruchamiamy program SAUTE, obsmażamy mięso z każdej strony. Następnie dodajemy resztę cebuli, czosnek w kawałkach, startą marchew oraz pomidory wraz zalewą. Całość delikatnie jeszcze doprawiamy solą, pieprzem i cukrem, a następnie wlewamy wodę. Zamykamy szybkowar i wybieramy funkcję PRESSURE COOK —> PORK. Ustawiamy czas. Urządzenie

Ostra na Słodko
Wiosenna zupa krem z rabarbarem 77

której nie wyobrażam sobie wiosennej kuchni! Połączyłam więc wiosenne smaki w sycącej zupie, która potrafi dodać energii w te zmienne pogodowo, wiosenne dni. ZUPA KREM Z RABARBAREM Składniki: 2 marchewki (ok. 200 g) 2 łodygi rabarbaru (ok. 120 g) 2 buraczki botwinki z łodyżkami 1 cebula 2-3 łyżki oleju 60 g czerwonej soczewicy 500 ml passaty pomidorowej (gęstego sosu(...)podania: świeży koperek śmietana 18% groszek ptysiowy Wykonanie: Cebulę obieramy i kroimy w piórka. W garnku z grubym dnem rozgrzewamy olej i podsmażamy na nim cebulę na złoty kolor. Marchewkę obieramy i kroimy w kostkę, dodajemy do cebuli. Zalewamy 1 l wody (można też użyć bulionu warzywnego). Botwinkę dokładnie myjemy, buraczki obieramy. Łodyżki oraz buraczki kroimy na mniejsze kawałki

Wiszniówka
Pulpeciki z podsmażaną cebulką wg Aleex 58

sosie z zamrażarki i powoli ją rozmrozić. Pyszny obiad błyskawicznie będzie gotowy. Składniki:   • 70 dag mięsa mielonego z szynki  • 1 duża cebula  • 2 jajka  • 1 marchewka  • 1 mała cebulka  • 1 bułka kajzerka  • oliwa  • przyprawa uniwersalna  • pieprz  • 1 puszka pomidorów bez skórki  • mąka pszenna  • szczypta cukru  Sposób przygotowania(...)miski włożyć mięso mielone, dodać 2 całe jajka i przyprawy. 2. Marchewkę obrać i zetrzeć na drobne wiórki. 3. Dużą cebulę pokroić w drobną kosteczkę. 4. Kajzerkę namoczyć w wodzie. 5. Gdy bułka rozmięknie, odcisnąć wodę i zmiksować na gładką masę, którą dodać do miski z mięsem. 6. Na patelni rozgrzać troszkę oleju. Lekko zezłocić cebulkę. Odłożyć do ostygnięcia

W mojej kuchni
FIT SUM W ZIELONYM CURRY Z MAKARONEM Z MARCHEWKI 81

dorsz, łosoś (tu uważaj na kcal!), krewetki czy pstrąg łososiowy. SKŁADNIKI NA FIT CURRY: - 2 małe cukinie - 3 ząbki czosnku - 1 cebula czerwona - 1 czubata łyżka curry - 2 - 3 marchewki na makaron - 1/2 łyżeczki czarnego sezamu - dwie porcje ryby, sum filet - opcjonalnie boczniaki, pieczarki lub kalafior - łyżeczka około 7g skrobi ziemniaczanej - świeża kolendra lub pietruszka - korzeń imbiru - odrobinę otartej skórki(...)wyparzonej eko cytryny Marchewkę obierz ze skórki, za pomocą nożyka do obierania zrób cienkie paski, jak makaron, wrzuć do zimnej wody na chwilkę, wyjmij posyp kolendrą i czarnym sezamem (jeśli Ci pasuje w makro możesz dodać odrobinę oleju lnianego tłoczonego na zimno (dobre źródło kwasów omega, lub olejem sezamowym). Pozostałe warzywa kroimy w równe kawałki, cebule, imbir i czosnek dość

SMYKWKUCHNI
Bitki z indyka z marchewką i koperkiem 67

Składniki: 500 g piersi z indyka 1 cebula 1 łyżeczka czosnku granulowanego (można spokojnie użyć świeżego) 1 łyżeczka słodkiej mielonej papryki 500 ml bulionu (ja użyłam warzywnego) 1 duża marchewka z gotowania bulionu pół pęczka koperku 1 czubata łyżka mąki pszennej sól pieprz olej rzepakowy Piersi kroimy w plastry o grubości mniej więcej 1,5 cm. Rozbijamy je lekko tłuczkiem(...)cebuli dodajemy mięso, całość zalewamy bulionem, mieszamy i gotujemy jakieś 15 minut pod przykryciem (lub do miękkości mięsa). Pod koniec dodajemy poszatkowany koperek i startą na największych oczkach marchewkę, doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Podobne przepisy: Schab gotowany w sosie własnym Schab gotowany z suszonymi pomidorami Artykuł Bitki z indyka z marchewką i koperkiem pochodzi z serwisu Kardamonowy

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania