Kotleciki jajeczne z marchewką i kukurydzą.

Kotleciki jajeczne z marchewką i kukurydzą.

Kotleciki jajeczne z marchewką i kukurydzą.

Przepis na : obiad

Zwykłe kotleciki jajeczne można pysznie urozmaicić, wystarczy dodać do nich kukurydzę i marchewkę. Spróbujcie, a zobaczycie jak są pyszne. Polecam również przygotować sos i podać z ulubionym dodatkiem, może to być ryż, makaron czy ziemniaki, co kto lubi. Takie kotleciki polecam Wam na bezmięsny obiad, a do tego są tanie i łatwe w wykonaniu. W zależności jak duże zrobimy wyjdzie ich około 10 sztuk. Zapraszam :) Składniki: Kotleciki: 6 jajek 1 średnia marchewka 5 łyżek kukurydzy z puszki 1 pszenna bułka koperek ś... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Izabelawkuchni

Warto przeczytać

Jajka faszerowane - najlepsze przepisy

Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.

Czytaj dalej...

Dlaczego warto jeść jajka?

Jajka są bardzo popularne w kuchni ze względu na smak i ilość zastosowań.

Czytaj dalej...

Gotowanie jajek na miękko, półtwardo, twardo i w koszulce

Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.

Czytaj dalej...

Jak łatwo i szybko obrać jajka ze skorupki?

Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.

Czytaj dalej...

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.