marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:82/234)

Ozór wołowy w sosie chrzanowym 202

sklepie ozór wołowy nie miejcie oporów aby go kupić, można z niego wyczarować pyszne danie. Składniki: 1 ozór wołowy 2 marchewki Kawałek korzenia selera Pietruszka Sól Pieprz ziarnisty Liść laurowy Ziele angielskie Woda Sos Wywar z gotowania Chrzan tarty ze słoika Śmietana słodka 18% Mąka Wykonanie: Ozór oczyszczamy ( niekiedy trzeba usunąć ślinianki )  i moczymy kilka godzin w wodzie (można

Smaki Ewy
Sałatka ziemniaczano – śledziowa 155

trochę innych składników i gotowe. I jak tu się nie skusić. Składniki: Kilka płatów śledziowych marynowanych w oleju 2 -3 ziemniaki gotowane w mundurkach Papryka konserwowa ( 2 kawałki ) 1-2 ogórki konserwowe 1 czerwona cebula Groszek z marchewką ze słoika Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Śledzie odsączmy i kroimy na mniejsze kawałki. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę podobnie jak i pozostałe

Smaki Ewy
Smażony ryż z kurczakiem 749

patelni podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulę i drobno posiekaną papryczkę chili. Gdy cebula się zeszkli dodajemy pokrojoną w słupki marchewkę i  w plasterki pieczarki. Chwilę przesmażamy i dodajemy mrożony groszek. Zmniejszamy ogień, patelnię przykrywamy i gotujemy, aż groszek będzie miękki. Równocześnie na drugiej patelni smażymy pokrojone w kostkę i oprószone solą i pieprzem piersi

Kulinarne przygody Gatity
Zupa brokułowa 221

miarę nie za grube plasterki i wrzucamy do garnka. Selera i pietruszkę też obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodaje do marchewki. Zalewamy warzywa wodą, ale tylko do pokrycia ich. Wstawiamy na gaz i dodajemy kostkę rosołową. Gotujemy pod przykryciem ok 15 min. W tym czasie obieramy brokuły, staramy się wykrawać jak najmniejsze różyczki. Po upływie 15 min dodajemy brokuły

Panda i jej świat
Kotlety mielone z brokułem, kalafiorem i marchewką 421

Składniki: 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej, 1 garść różyczek brokuła, 1 garść różyczek kalafiora, 1 garść mini marchewek, 1 cebula, 2 jajka, bułka tarta, sól, pieprz. Przygotowanie: Różyczki brokuła, kalafiora i mini marcheweczki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do mięsa mielonego wbijamy 1 jajko, dodajemy ostudzone warzywa

Aga w kuchni
Poniedziałkowy "fit" - krem marchewkowy z kurczakiem 163

średniej wielkości marchewki 2 ziemniaki 100  g filetu z kurczaka imbir  sól kawałek pora  grzanki razowe   Marchewki i ziemniaki obieramy i kroimy na małe kawałki. Warzywa przekładamy do garnka i przykrywamy wodą. Gotujemy do miękkości warzyw, następnie miksujemy. Filet z kurczaka kroimy w drobną kostkę i wrzucamy do zmiksowanych warzyw. Doprawiamy solą. Wstawiamy na ogień

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
Kartoflanka na wędzonce czyli smaki z dzieciństwa 266

dojadaliśmy je na kolację :)Jedną z moich ulubionych była kartoflanka czyli zupa z ziemniaków. Do dziś ją lubię i dość często gotuję. Zwłaszcza w zimne dni, gdyż bardzo rozgrzewa.Składniki:około pół kilograma kości wędzonych,4-5 marchewek,3 pietruszki,pół średniego selera,średni por,2 małe cebulki,1-2 ząbki czosnku,9-10 średnich ziemniaków,2-3 listki

Codzienna kuchnia niecodzienna
Klopsiki w ostrym sosie z pomidorów 170

Ugotowaną marchewkę wyjąć i pokroić w kostkę. Z wywaru usunąć liście laurowe i pieprz i przelać go do pomidorów, dodać marchewkę, sól i słodką paprykę - wszystko razem zagotować.Pulpeciki obtoczyć w mące i wkładać kolejno do gotującego się na wolnym ogniu sosu. Gotować przez kilka minut. Przyprawić ostrą papryką do smaku.Potrawę można podawać

Codzienna kuchnia niecodzienna
galaretka z kurczaka z fasolką czerwoną... 202

zebrać "szumy" gotować z włoszczyzną na małym ogniu do miękkości mięsa i warzyw - wywar będzie klarowny do galaretki pod koniec gotowania dodać vegetę i maggi przestudzone mięso pokroić w kostkę, dodać odsączoną fasolkę czerwoną i pokrojoną marchewkę żelatynę na litr wywaru rozpuścić w 3/4 litra gorącego rosołu i wlać do mięsa do smaku dodać pieprz, natkę pietruszki i wymieszać

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa pomidorowa z ziarnami i makaronem fusilli 200

oliwa z oliwek, -papryka -laseczka wędzonego kabanosa -fusilli Malma -porządna garść ziarenek od Ziarenkowo Słoneczne Pola lub Euforia Pierś z kurczaka, marchewkę pokrojona w kostkę , cebulę,papryke pokrojoną na części włóż do garnka z grubym dnem i gotuj rosół na małym ogniu w niewielkiej ilości wody,tak by pokryło składniki.Następnie zmiksuj wszystko, dodaj sos pomidorowy , łyżkę oliwy z oliwek

Z Kuchni Do Kuchni
Kasza pęczak z warzywami i kurczakiem 237

umyć, obrać i drobno pokroić. Kaszę namoczyć ok. 1 godz. i ugotować z 3 szklankami wody przez ok. 20 min. Cebulę, marchewkę i pietruszkę lekko podsmażyć na 2 łyżkach oleju. Do ugotowanej kaszy dodać warzywa i kukurydzę. Gotować jeszcze ok. 10- 15 min, a następnie garnek zwinąć w ręcznik i utrzymać w cieple ok. 1 godz. Kurczaka pokroić, podsmażyć

Moniki Smakołyki
Zupa brokułowa z grzankami i chili 198

ziele angielskie sól mordka słodka śmietana 36 %– 50 mililitrów grzanki czosnkowe włoszczyzna (marchewka, pietruszka, seler) Przygotowanie: 2 oskrobane i umyte marchewki kroimy, wraz z pietruszką i selerem, nieważne jak, gdyż będziemy warzywa potem miksować na krem. Gotujemy w 750 ml wody z solą, rozgniecionym zielem angielskim, ziarnami kolorowego pieprzu ok. 15 minut. Umyty brokuł dzielimy na różyczki, dodajemy do warzyw

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Żurek na domowym zakwasie 291

cieple cały tydzień ;)  Gdy Nasz zakwas się ustoi możemy przejść do sedna sprawy, czyli gotowania żurku. Do tego potrzebować będziemy: - 1,5 l wody - 0,5 l domowego zakwasu  - pęczek włoszczyzny (pół selera, pół pora, dwie pietruszki, cztery marchewki) - 2 listki laurowe - ziele angielskie - 4 ziarenka - 3 pętka surowej białej kiełbasy - 6 jaj ugotowanych na twardo - majeranek, pieprz

Sajkofanka smaku
Zupa zimowa 195

duże marchewki kawałek selera 2 pietruszki 1 duża cebula 2-3 liście laurowe 4 kulki ziela angielskiego płaska łyżka tymianku  płaska łyżka oregano sól, pieprz, cukier śmietana do zabielenia masło do smażenia Sposób przygotowania: Mięso zalewamy 2,5 l. wody. Dodajemy ziele i liście laurowe, zagotowujemy. Boczek kroimy w kostkę, podsmażamy na patelni i dodajemy do wywaru. Gotujemy

Pobite gary Barbary
Zupa ogórkowa 125

widzicie na załączonym obrazku każdy ma swój patent na zupę ogórkową. Ile ludzi tyle sposobów. Jestem bardzo ciekawa, jak gotujecie swoją :) Składniki: ok. 2,5-3 l wody ok. 700 g kiszonych ogórków (może być troszkę więcej) 4-5 średnich marchewek 2 średnie pietruszki 1/2 małego selera 7-9 średnich ziemniaków 3 liście laurowe 5 ziarenek ziela angielskiego(...)selera myjemy, obieramy, a następnie ścieramy na tarce o dużych oczkach. Do garnka wlewamy 2,5-3 litry wody, dodajemy liście laurowe oraz ziela angielskie, dorzucamy starte warzywa i gotujemy aż będą prawie miękkie. Ziemniaki obieramy, kroimy w kostkę i dodajemy do zupy. W tym czasie kiszone ogórki ścieramy na tarce (o dużych oczkach), a potem podsmażamy je na patelni

MyCookBook.pl