marchewka gotowana - 3500 przepisów (strona:71/234)

Dietetyczne roladki z indyka z marchewką i tymiankiem 341

stron. Marchewkę pokroić na krótkie paski. Na każdy rozbity sznycel ułożyć 2-3 paseczki ugotowanej marchewki i posypać tymiankiem. Następnie zwinąć w roladkę. Potem gotowe roladki ściśle zawinąć w folię spożywczą. Końce dobrze skręcić i zawiązać nitką aby powstałe "cukiereczki" nie rozpadły się podczas gotowania. Następnie roladki zawinięte w folię wrzucić na wrzątek i gotować ok 25-30 minut. Gotowe

Monia miesza i gotuje
surówka / sałatka z kapusty 375

składniki: 600 g ziemniaków 300 g białej kapusty 300 g czerwonej kapusty 1 puszka kukurydzy 350-400 g marchewki 150 g majonezu sok z 1/4 cytryny 2 łyżki musztardy Dijon sól, pieprz 1/4 pęczka pietruszki wykonanie: Ziemniaki myjemy i gotujemy w osolonej wodzie w mundurkach. Po ugotowaniu obieramy i kroimy w kostkę. Białą i czerwoną kapustę szatkujemy, lekko solimy, delikatnie

Domowy Smak Jedzenia
Gulasz wołowo - drobiowy w czerwonym winie 201

się gotowało. I tak gotowanie gulaszu może nam zająć w przedziale od 1h do 2,5h trzeba po prostu sprawdzać czy mięsko jest mięciutkie. Tyle wywodu przejdźmy do przepisu. Składniki: 500g wołowiny bez kości 250g mięsa drobiowego ( np. filet z uda kurczaka lub indyka) ok. ½ szklanki mąki do oprószenia mięsa 2 średnie cebule 3 marchewki 3 łodygi selera naciowego(...)garnka. Na tej samej patelni szklimy cebulę, przekładamy do mięsa. Doprawiamy ostrą i słodką papryką , solą, pieprzem, dodajemy pokrojoną paprykę, marchewkę, selera naciowego, listek laurowy, ziele angielskie, zalewamy winem i wodą tak, aby mięso było całkowicie przykryte. Gotujemy pod przykryciem, aż wołowina będzie miękka. Pod koniec gotowania gulaszu dodajemy ogórki konserwowe i przecier pomidorowy całość dusimy jeszcze

W kuchennej krainie
Babeczki marchewkowe z kandyzowana marchewką 269

sypkie. Foremki do babeczek wykładamy papilotkami i uzupełniamy do ¾ wysokości ciastem. Pieczemy w 180 stopniach C przez około 18 minut. Dekoracja: Marchewkę myjemy, obieramy i ścieramy na tarce o małych oczkach. Zalewamy szklanką wody i dosypujemy szklankę cukru. Gotujemy na małym ogniu aż płyn się zredukuje, badzie gesty i zacznie bomblować. Przelewamy przez sitko i wykładamy na papier do pieczenia

Pyry na Gaz
Cukinia nadziewana kaszą gryczaną 196

świeża pietruszka sos: 150 ml jogurtu naturalnego łyżka soku z cytryny 2 ząbki czosnku szczypta soli i pieprzu surówka: 3 małe marchewki 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka szczypiorku sól i pieprz do smaku Kaszę wsypujemy do gotującej się wody (zawsze 2 razy więcej wody niż kaszy gryczanej) i na małym ogniu gotujemy 15 minut. Cukinie myjemy, przekrawamy wzdłuż(...)Posypujemy pietruszką. —>KLIK Pieczemy 25 minut w 180 stopniach. W tym czasie przygotowujemy dodatki. Do jogurtu wlewamy sok z cytryny, wyciskamy ząbki czosnku i doprawiamy do smaku. Marchewkę ścieramy, dodajemy posiekany szczypiorek, jogurt i doprawiamy do smaku. Smacznego :) Artykuł Cukinia nadziewana kaszą gryczaną pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
SAŁATKA "KWIATEK" 265

cebula (opcjonalnie) majonez ok. 1/4 granata Przygotowanie: 1. Burak obieramy ze skorki i ścieramy na tarce. 2. Marchewkę myjemy i obieramy ze skorki, ścieramy na tarce. 3. Kapustę pekińską myjemy i kroimy w cieniutkie paseczki. 4. Wędlinę kroimy w paseczki. 5. Jajka gotujemy na twardo. PATRZ >>> JAJKA GOTOWANE NA TWARDO . Obieramy z łupiny i ścieramy na tarce

Kulinarnie z Polką na Kresach
Rozgrzewająca kartoflanka z pieczonych batatów i marchwi! Newellowa jesień! 243

miodu- 1 cm imbiru świeżego- 1 litr wody- sól, pieprzNa dużej blaszce ułóż pokrojone i obrane bataty, marchewkę, czosnek i pietruszkę. Polej miodem i oliwą z oliwek. Piecz do miękkości przez około 35 minut.W garnku zagotuj wodę, włóż pieczone warzywa i gotuj przez 15 minut. Dodaj posiekany imbir. Zmiksuj blenderem na gładką masę, dopraw przyprawami. Podaj z pokrojoną w grubą

SMYKWKUCHNI
Kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami 209

Szybka, bardzo pożywna i sycąca kremowa zupa pieczarkowo-marchewkowa z pulpecikami. Doskonale smakuje także bez pulpecików. Składniki: Zupa: 2,5 l bulionu drobiowego 2 duże marchewki 1/2 kg pieczarek 1 zupa pieczarkowa 100 g serka topionego kremowego 100 g serka topionego pieczarkowego 200 ml śmietany 30 % Pulpeciki: 1/2 kg mięsa mielonego wieprzowego 1/2 pęczku koperku 1 jajko garść bułki tartej(...)marchew zmięknie. W razie potrzeby podlewamy wodą żeby się nie przypaliło. Bulion zagotowujemy. Do gotującego się bulionu dodajemy oba serki topione i mieszamy żeby się rozpuściły. Zupę pieczarkową rozpuszczamy w 0,5 l zimnej wody, dodajemy do bulionu z serkami i zagotowujemy. Dodajemy pieczarki z marchewką i mieszamy. Do zupy wlewamy śmietankę zahartowaną odrobiną gorącej zupy. Całość zagotowujemy. 2. Pulpety

Na Ciasteczkowych Papierach
Karp w galarecie 221

cytryną czy też octem. Składniki: 1 karp   ( około 1 ½ kg ) 3 l wody 2 marchewki Kawałek selera 1 pietruszka 1 cebula Sól Vegeta ( domowa ) Liść laurowy Ziele angielskie 50 – 100 ml ocet spirytusowego 10% Cukier Żelatyna Wykonanie: Warzywa obieramy i gotujemy w osolonej wodzie z liściem laurowym, zielem angielskim i 1 łyżeczką cukru ( dla podkręcenia smaku ). Z karpia usuwamy(...)Dekorujemy według uznania: natką pietruszki, groszkiem, marchewką, cytryny. Sprawdzamy ilość odlanego wywaru ( od tego zależeć będzie ile dodamy żelatyny ) jak i również pod względem smaku. Teraz musimy ocenić czy ilość octu, soli jest wystarczająca. Doprawiamy. Całość zagotowujemy. Zestawiamy z „ognia” i dodajemy odpowiednią ilość żelatyny. Mieszamy. W przypadku galarety z karpia ( gdy gotujemy z głową ) dodajemy mniej żelatyny niż

Smaki Ewy
Poniedziałkowy "fit" - kapuśniaczek 285

Dziś bez zbędnych wstepów i ideologii serwujemy kapuśniaczek w odchudzonej wersji. Gotowany na filecie z kurczaka i z dodatkiem pieczarek. Zdrowa i pożywna zupka na rozpoczęcie tygodnia. Kapuśniaczek SKŁADNIKI: 1 mały filet z kurczaka 2 marchewki 1 pietruszka kawałek pora 500 g kapusty kiszonej 4 kulki ziela angielskiego 2 liście laurowe sól, pieprz majeranek 200 g pieczarek 500 g ziemniaków(...)Przygotowanie: Marchewki i pietruszki obieramy i kroimy na drobne kawałki. Dodajemy pokrojonego w plasterki pora i filet z kurczaka, zalewamy wodą i zagotowujemy. Ziemniaki obieramy kroimy w kostkę i gotujemy w osobnym garnku do miękkości po czym odcedzamy. Kapustę płuczemy, kroimy na drobniejsze kawałki i dodajemy do garnka. Dodajemy ziele, liście, doprawiamy solą, pieprzem, majerankiem i gotujemy do miękkości kapusty

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
łopatka gotowana w sosie śmietankowym... 223

zmieloną i na gorącym oleju podsmażyć z każdej strony wlać wywar, dodać ziele i liść i gotować na mniejszym ogniu z 10 minut do smaku doprawić maggi, śmietanę 18% wymieszać z mąką, ciut wodą i mieszając zagęścić sos - wsypać natkę pietruszki groszem z marchewką ugotować do miękkości, nadmiar wody odlać, dodać 1 łyżkę masła, soli do smaku, wsypać 1 łyżkę

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa warzywna z grzankami i boczkowymi chipsami 215

warzywami w sam raz na letnie upały. Samku dodają również paprykowe grzanki i paski boczku. 3 l wody 300 g udek z kurczaka Pęczek włoszczyzny (por + natka pietruszki) 2 marchewki 3 młode ziemniaki 1 kalarepa 1 kalafior 1 brokuł 300 żółtej fasolki szparagowej 1 łyżka przyprawy uniwersalnej typu Vegeta 2 łyżeczki posiekanego koperku 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka liścia lubczyku(...)łyżeczka ostrej czerwonej papryki Oliwa z oliwek 500 g surowego boczku wędzonego W dużym garnku gotujemy wodę i udka z kurczaka. Dodajemy włoszczyznę. Gdy udka są już miękkie wyjmujemy je, obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Dodajemy z powrotem do garnka.  Marchewkę obieramy i kroimy w pół plasterki. Ziemniaki i kalarepę w kosteczkę. Kalafiora oraz brokuł dzielimy na małe

VioletoweKucharzenie
Sandacz pieczony 283

świeżych pomidorów z czosnkiem, pachnący masłem i świeżym koperkiem. Aromaty, które w kuchni ubóstwiam! Rybę podałam z puree z selera i ziemniaków oraz gotowanymi brokułami. Podajcie ją z puree ziemniaczanym , z surówką z kiszonej kapusty i marchewki lub z surówką z marchewki . Polecam przygotować taką rybę na świąteczny obiad. Będzie pysznie! Zapewniam! Smacznego Sandacz (filet ze skórą) pieczony z dodatkiem

Zasmakuj Kuchni
Ziemniaki puree – jak zrobić? 479

puree możecie podawać do kotletów, pieczonych mięs czy gulaszy. Zobacz też: Zapiekanka ziemniaczana z mięsem mielonym Ziemniaki z boczkiem i brukselką Placuszki z marchewki i ziemniaków Przepis na ziemniaki puree Drukuj przepis Porcji: 2-3 Czas gotowania: 30 minut Składniki 0,5 kg ziemniaków 2 łyżki masła 6 łyżek mleka sól do gotowania opcjonalnie: pieprz, ulubione zioła, natka pietruszki, koperek

Kuchnia Bazylii