kruchych różyczek...przepis na nie można znaleźć na wielu blogach kulinarnych..można zrobić z marmoladą a można i bez ..ale z marmoladą są lepsze..ja co prawda użyłam dżemu malinowego..a nie marmolady. 40 dag mąki pszennej 4 żółtka 1 białko 25 dag margaryny 3 łyżki cukru pudru szczypta soli słoiczek marmolady Mąkę przesiać na stolnicę, dodać cukier
Moje domowe kucharzeniebułeczki robiłam dawno temu...w sumie miały być inne...ale wyrośnięte ciasto rozwałkowałam, posmarowałam dżemem malinowym..zwinęłam jak roladę..pokroiłam w plastry..i przełożyłam do foremki na mufinki..bułeczki pięknie wyrosły i były pyszne.. 3 szkl.mąki 1/4 kostki margaryny 1/2 szkl.mleka 5 dkg drożdży 2 jajka 4 łyżki cukru szczypta soli Dodatkowo: dowolny dżem żółtko Drożdże ,3 łyżki
Moje domowe kucharzenieplanach miało być całkiem inaczej..na początek poszło nie tak z kolorem..dałam kisiel malinowy..i myślałam , że będzie piękny kolorek...a wyszło całkiem inaczej....i dodałam ciut barwnika, ale pomarańczowego..potem problem z galaretkami...miało też być całkiem inaczej...ale cóż ...i tak ciasto było pyszne..do ciasta można wykorzystać różne owoce...ja akurat miałam pomarańcze i niestety mrożone
Moje domowe kucharzenieletniego mleka 80 g cukru 80 ml oleju rzepakowego 1 jajko szczypta soli Masa rabarbarowo-truskawkowa: kilka łodyg rabarbaru 30 dkg truskawek 1 jabłko 1 opakowanie budyniu malinowego 2 łyżeczki cukru waniliowego 100ml wody + 6 łyżek wody 60 g cukru Mąkę przesiać do miski.Zrobić wgłębienie i wkruszyć drożdże, wlać mleko i dodać łyżeczkę cukru
Moje domowe kucharzeniełyżki mąki ziemniaczanej 3/4 szkl cukru 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżka kakao 1 cukier waniliowy szczypta soli Dodatkowo budyń [ u mnie malinowy ] mleko do budyniu galaretka [ u mnie wiśniowa] truskawki Oddzielić białka od żółtek. Mąki, proszek do pieczenia i kakao przesiać . Białka [ posolone]ubić na sztywną pianę z dodatkiem cukru waniliowego i zwykłego
Moje domowe kucharzenieSkładniki:2 jajka2 plasterki szynki drobiowej1 plasterek sera żółtego1 pieczarka1 pomidorek malinowy1 łyżeczka pokrojonej natki pietruszki2 łyżki oliwy z oliwekSól, PieprzPrzepis:Pieczarkę obieramy i kroimy w
Emcia PichciSkładniki: butelka passaty rustico Cirio duża cukinia czerwona papryka 150 g żółtej fasolki szparagowej wcześniej ugotowanej al dente duży pomidor malinowy 3 duże ząbki czosnku suszone oregano pieprz cayenne sól do smaku oliwa z pierwszego tłoczenia garść siekanej natki Przygotowanie: Do garnka z grubym dnem wlewamy oliwę
Moja smaczna kuchniaMalina Kraśnicka została wpisana na Listę Produktów Tradycyjnych w 2011 roku. Niestety, zawsze jak kociołek startuje, u mnie jakieś życiowe zawirowania i masa do zrobienia.Obiecują jednak, że malinowych przepisów będzie więcej !Składniki:* 1 szklanka napoju kokosowego Alpro ( lub zamiennie chudego mleka + 2 łyżki mleka kokosowego )* 1/3 szklanki płatków owsianych górskich* 1 łyżeczka miodu* 2 łyżki wiórek kokosowych* malinyWykonanie
kolorowotorcikowoPomysł na kolacje w wersji FIT już macie! ;-) ZAPRASZAM! SKŁADNIKI na 2 osoby: - 1 mała sałata rzymska - 3 pomidorki podłużne pomarańczowe - 1/4 awokado - 1 cebulka dymka - 1 duży pomidor malinowy - 1/3 białej rzodkiewki - świeża bazylia Warzywa kroimy w kostkę lub plastry jak wolicie, układamy na sałacie. Polewamy sosem. SOS DO SAŁATY: - 1 łyżeczka miodu - 1 łyżeczka octu balsamicznego
SMYKWKUCHNIBawiąc się w malinowe przetwory grzechem byłoby nie upiec czegoś z malinami. Z malinami pracy było dużo, bo i malin było nie mało. Pomyślałam, że najszybciej pójdzie mi z roladą i tak też było. Nie też długo myślec nad jej smakiem. Mus z Malin, krem śmietankowy, gorzkie kakao i maliny - czyż to nie brzmi smacznie? Tą roladę jadło kilka osób
Blondynka Gotujewięc maliny jak widać w wokach i tak sobie je trzymałam na małym ogniu do momentu rozpadnięcia się owoców, które puściły dużo soku. Następnym krokiem było przetarcie całej malinowej pulpy przez sito. Kiedy już przetarłam wszystko przez sito, przelałam mus do jednego woka, wsypałam cukier i zagotowałam. Powstały mus z malin, jeszcze gorący przelałam do słoików, które po zakręceniu szybko
Blondynka Gotujeporze roku możemy delektować się pysznymi pomidorami różnego gatunku, dlatego zupa pomidorowa powinna znaleźć się obowiązkowo, choć raz w sezonie na każdym stole. Ja do swojego kremu użyłam pomidorów malinowych. Zupa wyszło pyszna, gęsta i bardzo sycąca. Spokojnie może zastąpić drugie danie. Polecam. Najlepszy krem z pomidorów Składniki: 1 cebula 3-4łyżki oliwy 4 ząbki czosnku
Mania Gotowanianadają się od razu do zjedzenia lub też można podsmażyć je na maśle lub zapiec w piekarniku. Można również do farszu zamiast cukru cynamonowego dodać rodzynki lub zrobić sos malinowy lub truskawkowy. (przepis niebawem na blogu
Olikowa kuchniaDzisiaj Kochani miałam wolną niedzielę, wiec postanowiłam przyrządzić na śniadanie coś wyjątkowego, i przepysznego. Zapiekane jajka.....tylko troszeczkę inaczej pierwsza wersja, Jajko zapiekane w malinowym pomidorze z hiszpańską szynką Serrano (dojrzewającą przez 11 miesięcy), serem z pleśniowym i bryndzą, do tego odrobina szczypiorku i oliwy z oliwek ;-))) druga wersja: to jajko zapiekane w hiszpańskiej szynce (możecie użyć do tego
SMYKWKUCHNI