około 2 cm i lekko zgniatamy. Układamy w niewielkich odstępach na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kciukiem robimy wgłębienie, wykładamy około pół łyżeczki dżemu na ciasteczko (ja użyłam dżem malinowy i brzoskwiniowy). Wkładamy do lodówki na czas rozgrzewania piekarnika. 3. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Ciasteczka pieczemy 18-23 minuty, aż lekko się zarumienią. Wyciągamy i odstawiamy do całkowitego ostygnięcia
My Culinary Artcynamonu. Koktajl jest pyszny, orzeźwiający, ale z „charakterem” za sprawą imbiru i cynamonu. Polecam też inne takie koktajle: Koktajl z mango, miętą i miodem koktajl Shrek Koktajl malinowy Koktajl odchudzający z selera naciowego Mleczny koktajl z mango, jabłka z imbirem i cynamonem: Piotrek zaś dorwał się do pikantnych przegryzek- „makaroników” z soczewicy z orzechami, mimo
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię/oliwy. Smażymy aż na powierzchni pojawią się pęcherzyki, przewracamy na drugą stronę i smażymy jeszcze chwilę. Gotowe placuszki przekładamy na talerz, podajemy z jogurtem naturalnym i musem malinowym. *mąki można zastąpić inną dowolną w takiej samej ilości Smacznego
Chocolate Muffin Blogciasto, które jest mocno czekoladowe i nie jest suche jak to bywają tradycyjne biszkopty. Budyń idealnie współgra z mało słodkim, gorzkawym posmakiem biszkoptu i musem, który powstał z braku malinowej galaretki w sklepie- choć dwa różne smaki to wcale się nie gryzą ze sobą ! Żródło : KLIK Składniki : (blaszka 39,5 x 23,5 ) CIASTO : 1 szkl
Garnkowe fanaberiewiśniową. A do drugiej części namoczoną w 0,5 szklanki wody żelatynę Pierwszy blat, który będzie spodem tortu, nasączamy rozrobionym z alkoholem dżemem wiśniowym. Następnie nakładamy warstwę kremu malinowego, wyrównujemy. Kładziemy drugi blat i czynności powtarzamy – nasączamy blat, smarujemy kremem wiśniowym. Przed nałożeniem ostatniego blatu możemy też posmarować boki tortu. Kładziemy trzeci
Luźna Kuchniatermoobiegu (tylko grzanie góra i dół) - upieczony sernik pozostawiamy w lekko uchylonym piekarniku do wystudzenia - wystudzony sernik wyjmujemy z formy Sernik wiedeński bezglutenowy, sernik zebra , sernik na zimno , sernik malinowy , sernik tęczowy , sernik z marakują , sernik czekoladowy z wiśniami i wiele, wiele innych – po raz kolejny pojawią się na stołach wielkanocnych… i nie tylko. Wybór zależy od Was. Smacznego. Wydrukuj
mojewypiekiinietylkośniadanie. Składniki: 2 kromki chleba tostowego 1 jajko 30 ml mleka 2 łyżki cukru pudru masło i olej do smażenia + dodatki wedle uznania: u mnie maliny, dżem malinowy, cukier puder i bita śmietana Do miski wbijamy jajo, masło i cukier puder i dokładnie wszystko bełtamy. Do tak przygotowanej mieszanki wrzucamy chleb tostowy i zostawiamy na 5 minut
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!pokroić. Ja masę wlałam do foremek na pralinki - stąd ten kształt. I smacznego :) I przy okazji zapraszam na profil Ewa Kuchennie na facebooku : KLIK A jutro robimy dżem malinowy
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!Jako, że czas malin mija nieubłaganie, a jeszcze gdzieniegdzie można je znaleźć - polecam zrobić dżem malinowy. Idealny i niezbędny przed nadchodzącą zimą! Wersja szybka, z -fixem do dżemów, dostępnych w każdym sklepie. Składniki: 1 kg malin 250-300 g cukru 4 łyżki wody 1 opakowanie -fixu (weźcie po prostu taki, jaki aktualnie jest w sklepie: żelfix/dżemix, cokolwiek
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!kopytka Męża były lepsze niż moje, mój sos był specyficzny, przez co ciężko mi opisać jego smak), ale najlepsza była kacza pierś na rabarbarze z chutneyem śliwkowym i galaretką malinowo - balsamiczną. Chyba wszyscy żałowali, że nie zamówili tej kaczki ;) Zdjęcie pochodzi ze strony http://www.restauracjakuchniaiwino.pl/pl/ Panowie jak zwykle namówili nas na deser - był nim mus waniliowy z pudrem porzeczkowym
Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!pulpetami z łososia. Jeśli ograniczycie przyprawy, danie będzie świetne dla dzieci. Polecam, szczególnie gdy sezon na pomidory jeszcze trwa! Składniki kremu: (4 porcje) 1.5 kg dojrzałych pomidorów (najlepiej malinowych) 1 główka czosnku 2 łodygi selera naciowego 2 duże czerwone cebule 5-6 suszonych śliwek kilka gałązek świeżego tymianku 1 marchewka 1 łyżka cukru 5 łyżek oleju rzepakowego lub oliwy
Moja Delicjakiedy pomidor zwykle nie smakuje jak pomidor odnalazłyśmy lekarstwo. Dokopałyśmy się w Biedronce do pomidorów daktylowych, pakowanych w plastikowe pudełeczko. Są rewelacyjne, więc polecamy. Odrobinę (nam przynajmniej) przypominają pomidory malinowe z własnej działki :) Cebula ananasowa. Jesteśmy ogromnymi miłośniczkami cebuli. Czerwona wiedzie prym w naszej kuchni. Bardzo często wykorzystujemy ją do sałatek ale kiedy mamy ochotę dodać jej innego wymiaru
Wypisz Wymalujdobrze mieszamy, przekładamy grys do miseczek i pozostawiamy do całkowitego ostygnięcia. Maliny miksujemy z cukrem, by powstał przecier. Zimny deser przekładamy na talerzyk, po czym polewamy go sosem malinowym i przyozdabiamy płatkami migdałowymi i kolorowymi posypkami. *jeśli mamy migdały ze skórką, najlepiej zalać je wrzątkiem i zagotować, po czym zostawić na około 5 minut. Potem wystarczy ścisnąć palcami migdał, skórka
Smakowy Rajmasła 40 dag mąki Skórka otarta z 1 cytryny 2 łyżeczki cukru waniliowego 1/3 łyżeczki cynamonu 20 dag zmielonych migdałów lub orzechów laskowych Dodatkowo: Marmolada lub dżem np. malinowa, wiśniowa Cukier puder do posypania ciastek Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, cynamon i migdały mieszamy razem w misce, po czym robimy niewielki dołek, do którego dodajemy miękkie masło, otartą skórkę
Smakowy Raj