Zupełnie spontaniczna kolacja a tak wyjątkowo smaczna. Jej przygotowanie zajmie ci dosłownie 2-3 minutki a zadowolisz nią nawet największego łasucha. Składniki: ciabata pomidor malinowy papryka czerwona ulubiona sałata plaster boczku plaster sera 1 łyżeczka majonezu krem balsamiczny Sposób przygotowania: Bułkę przekrój na pół i podgrzej w piekarniku. Następnie plasterek boczku przesmaż na patelni ( nie używając tłuszczu!). Na posmarowanej majonezem
Wielki apetytTavel 2014 (24,99 zł), pochodzące z apelacji Tavel z Doliny Rodanu jest naprawdę świetne. Na pewno nie jest mdłe i nijakie. Ma piękny głęboki kolor. Dominują aromaty poziomkowe, malinowe i lekko pieprzne. Za to w ustach bardzo przyjemne taniny i troszkę goryczki. Lekka pieprzność i sporo ciała sprawiają, że wino pije się bardzo przyjemnie. To wino, w odróżnieniu
królestwo garówKofta: 300 gram mielonej wołowiny 1 ząbek czosnku 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz majeranek Hummus: z tego przepisu Ponadto: 4 pity (można wykonać samodzielnie) 1/3 awokado 1 pomidor malinowy garść oliwek kilka rzodkiewek natka pietruszki tzatziki (1/2 ogórka zielonego, 2 łyżki jogurtu naturalnego, sól, pieprz, drobno posiekany ząbek czosnku) Zaczynamy od kofty. Mięso mielone mieszamy z posiekanym drobno ząbkiem
Mango Papajazrobiłam m.in Kotlety drobiowe z chrzanem i masłem orzechowym. Tosty francuskie z masłem orzechowym i dżemem 4 kromki pieczywa 1 jajko 4 łyżki mleka masło orzechowe dżem truskawkowy lub malinowy olej do smażenia Jajko roztrzepać widelcem z mlekiem, dwie kromki chleba posmarować dżemem i dwie masłem orzechowym. Złożyć kanapki (dżem i masło idą do środka), kanapki zmoczyć z obu stron
Kto ugości moich gości?kolacja, raz ciach i zrobione, a jakie dobre! Mniaaamiii! Sałatka z grzankami, fetą i żurawiną! Zapraszam! SKŁADNIKI: - roszponka 1 paczka - feta 10 kosteczek - 2 łyżki żurawiny suszonej - 2 pomidory malinowe - kilka kaparów - 1/2 ogórka zielonego - 4 kromki bagietki żytniej - 1/3 czerwonej papryki - kilka oliwek zielonych - oliwa z oliwek + ulubione zioła (np. dalmatyńskie lub włoskie) Sałatę myjemy, osuszamy. Warzywa kroimy
SMYKWKUCHNIDługi weekend majowy się zakończył. Ja mam jeszcze dzisiaj wolne, ale pogoda za oknem nie nastraja jakoś optymistycznie, dlatego dzień zaczynam od pysznej i aromatycznej herbaty malinowej i zostawiam dla Was podsumowanie tygodnia w zdjęciach : * próbne muffinki dla Agnieszki - w weekend piekę 60 sztuk * pyszne czekoladowe smoothie * bardzo polecam Panią Beatę, jeden z najlepszych instruktorów - bez stresu, dokładnie
Magiczne Życie Martypestek) 350 ml śmietany kremówki 36% 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 1 łyżka żelatyny + 100 ml wody 1 gorzka czekolada 0,5 tabliczki białej czekolady 1 galaretka malinowa Przygotowanie: Biszkopt: Maki przesiać z proszkiem do pieczenia. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywna pianę, stopniowo dodawać cukier, po 1 żółtku i strużką olej. Na koniec łyżka wymieszać
VioletoweKucharzeniewarstwą kwaskowatego rabarbaru, oraz delikatnie chrupiącą kruszonką z dodatkiem płatków owsianych. Powiem krótko: poezja! Tej kruszonce trudno się oprzeć, pokochasz ją od pierwszego okruszka. Jeśli jeszcze upolujesz różowy rabarbar malinowy to czeka Cię prawadziwa uczta smaków. Świeże smakuje super, na drugi dzień jeszcze lepsze. Bardzo proste do przygotowania. Polecam! Składniki na blaszkę 24x32 cm: Ciasto: 200 g mąki orkiszowej jasnej
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!proponuję jednak i zachęcam do zapoznania się i skosztowania mojej wersji. Może zasmakuje Wam również. Najlepsza zupa pomidorowa Składniki: 1 litr wywaru drobiowego* 5 średniej wielkości pomidorów (najlepiej malinowych) 1 szklanka przecieru pomidorowego 1 łyżka koncentratu pomidorowego 1 szalotka, drobno posiekana 1 ząbek czosnku, drobno posiekany 1 łyżeczka bazylii 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka mięty (można użyć kilka listków żywej
Mania Gotowaniagalaretką i owocami - całość stworzy efektowny, wyśmienity deser, który zachwyci rodzinę i przyjaciół. Deser Piankowy (Deser z Piankami Marshmallow) - Składniki (na ok. 4 duże desery): czerwona galaretka (np. truskawkowa, malinowa, z owoców leśnych) ok. 100 g dowolnych owoców (np. jeżyny, maliny, borówki, truskawki) 200 ml mleka ok. 180 g pianek marshmallow 350 ml mocno schłodzonej śmietanki kremówki 30% Deser Piankowy
Słodka Stronakaszy jaglanej 1 szklanka wody 1 szklanka mleka (może być kozie, kokosowe, ryżowe lub takie jakiego używacie w domu) miód, ksylitol lub inne używane w domu słodziwo domowy sok malinowy (może być inny smak) świeże lub mrożone owoce (u mnie były dziś truskawki) Kaszę jaglaną płuczę na sitku wrzątkiem a potem zimną wodą. Gotuję kaszę do momentu wchłonięcia
IzaGotujeuwielbia żelki... Czytam etykiety i niestety wiem, co taki popularny złoty żelek zawiera. Nie chciałam jednak zabierać dziecku zabawy z jedzenia ulubionych słodyczy. Tak powstały domowe żelki. Składniki: sok malinowy z domowej spiżarki 150 ml (jeśli masz dwa soki o różnym smaku możesz zmieszać) przegotowana woda 50 ml agar-agar 2 łyżeczki W rondelku zagotowuję wodę, dodaję sok, mieszam
IzaGotujemasła 4 łyżki adwocatu Masa serowa: 500 g serka waniliowego z wiaderka 0,5 szklanki cukru pudru 1,5 łyżki kakao 2,5 łyżki żelatyny + 1/3 szklanki wody Masa malinowa: 2 szklanki malin 1 galaretka o smaku owoców leśnych 500 ml wody Ciasteczka rozdrabniamy w blenderze. Masło rozpuszczamy w garnku. Przelewamy do pokruszonych ciasteczek, dolewamy alkohol i dokładnie mieszamy
VioletoweKucharzenieMogą być w każdym wymarzonym smaku, kolorze i kształcie. Domowe żelki nie zawierają żelatyny ani sztucznych substancji i barwników! Do tego są dietetyczne. Ja przygotowałam malinowo-truskawkowe w kolorze intensywnej czerwieni. Szybki, prosty i zdrowy przepis. Żelki z tego przepisu wychodzą mięciutki i delikatne, jeśli lubimy bardziej zwięzłe wystarczy dodac więcej agaru. Składniki (10-12 dużych żelków): 1 czubata łyżeczka
Pora na pora i pomidorapowiedzieć, jest sercem tego dnia. Żaden z torebki typu: grecki, czy włoski, tylko zrobiony samodzielnie na bazie różnych dodatków. Zapraszam SKŁADNIKI pół głowi sałaty lodowej 3 jajka 3 pomidory malinowe 15 dag szynki wiejskiej 1 mała cebula czerwona lub pół dużej 4 truskawki Na sos: 2 łyżki octu winnego jasnego 1 łyżeczka miodu pół łyżeczki musztardy deserowej 1 łyżka jogurtu
W kuchennym oknie Ewy