malinowe - 6058 przepisów (strona:304/404)

PIECHOTĄ DO LATA 127

Kolejny deser z serii "na szybko", ale za to jakże smaczny. Krem malinowy przypomina mi swoim zapachem ciepłe letnie dni i stąd nazwa :) Połączony z innymi owocami myślę, że skusi nawet niejadka. SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 1 galaretka ametystowa 1 dojrzały banan 1/2 opakowania serka mascarpone 3-4 łyżki malin ( o tej porze roku mrożonych) 1 łyżeczka cukru pudru

Kuchnia w opałach
SMAŻONE JABŁKA W CIEŚCIE CYNAMONOWYM 131

duże jabłka 1 jajko 3 łyżki gęstej śmietany odrobina mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka cukru przyprawa do dań słodkich Kamis dżem malinowy (lub inny) olej do smażenia A jak to zrobić: Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić na ok 1-1,5 centymetrowe plastry. Z każdego plastra nożykiem wykroić gniazda nasienne

Kuchnia w opałach
MUFFINY Z MALINOWYM WNĘTRZEM 117

składniki, a w drugiej mokre. Ja do mokrych dodałam jeszcze sok z malin, który powstał z ich rozmrożenia (stały sobie całą noc w lodówce), nadał on moim babeczkom więcej malinowego smaku. Przyszedł czas na połączenie składników z obu misek. Mokre wlewamy do suchego i mieszamy. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami

Kuchnia w opałach
ROLADA MALINOWA 138

czynnie uczestniczyć, w mojej głowie wielki mętlik. Ciągle nie potrafię się zdecydować, co przygotować do degustacji, dla mam nadzieję licznie przybyłych gości naszej imprezy. Dzisiaj powstał pomysł na roladę malinową.  Ciekawa jestem czy chcieli byście jej spróbować ? SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku

Kuchnia w opałach
MALINOWE TIRAMISU 128

można zliczyć do tych z cyklu "Żar tropików". Obiad skromny bo i jeść się w taki upał nie chce, a co dopiero gotować. No, ale deser pychota. Chłodny, delikatny, malinowy........ mmmm tego mi było potrzeba. W przygotowaniu jest banalnie prosty, a efekt oceńcie sami. SKŁADNIKI: na 4 porcje  20 biszkoptów (użyłam okrągłych) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej

Kuchnia w opałach
LODY MALINOWE Z BITEJ ŚMIETANY 115

całe lody), miąższ z wanilii i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na minimum 5-6 godzin. Swoje lody podałam z rurkami waflowymi, oraz sosem malinowym. Polecam na poprawę nastroju i nie tylko

Kuchnia w opałach
Przetwory 260

Frużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Ogórki konserwowe z chili Gruszki w octowej zalewie Pomidory suszone Fasolka szparagowa z marchewką Syrop z mniszka lekarskiego

Ala piecze i gotuje
Muffinki z białym serem 193

puszystości, ale mają w sobie coś, przez co wracam do nich po raz kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około

Szefowa kuchni
Domowy kisiel z żurawiny 174

Domowy kisiel z żurawiny to bomba witaminowa. Przepis prosty, jak przysłowiowa „budowa cepa”, a efekt – sami zobaczycie. Mój ulubiony jest właśnie z żurawiny, choć nie do pogardzenia jest też malinowy, czy truskawkowy… i nie tylko. Bardzo intensywny w smaku, o cudownym kolorze. Już podczas gotowania rozchodzą się zachęcające aromaty. Warto wspomnieć kilka słów o żurawinie , której właściwości lecznicze znane

mojewypiekiinietylko
Serce dla Babci i Dziadka 234

Prezent na Dzień Babci i Dzień Dziadka. Proste w przygotowaniu słodkie serca z ciasta francuskiego.    Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (na 12 ciastek) dżem porzeczkowy, truskawkowy lub malinowy surowe jajko papier do pieczenia Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4 /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle

prawdziwe jedzenie
Biszkopt z pianką i mrożonymi malinami 399

szklanka mąki pszennej * 1 łyżka mąki ziemniaczanej * 1 łyżeczka proszku do pieczenia * 3 łyżki oleju Masa: * 2 opakowania śmietanki w proszku "Śnieżka" * 400 ml zimnego mleka * 2 galaretki malinowe * 300 ml wrzątku Ponadto: * około 400 g mrożonych malin * cukier puder   Wykonanie: Jaja myć, oddzielić żółtka od białek. Białka ubić, dodać cukier - ubijać do momentu rozpuszczenia cukru. Do  piany

kolorowotorcikowo
Deser jugurtowy z malinami 208

Czasami mamy ochotę zjeść coś słodkiego, a niekoniecznie ciasto. Proponowany przeze mnie deser jest lekki i mało kaloryczny. Porcja na 4 osoby. Składniki: 2 galaretki (malinowe lub inne o barwie czerwonej) 1 jogurt naturalny szklanka malin kokos do posypania deseru Wykonanie: Jedną galaretkę przyrządzić według instrukcji na opakowaniu i przelać do miseczek lub pucharków deserowych. Zostawić do ostudzenia, a następnie

Passions hobbies life
Delikatne ciasto pod bezą 1963

kartoflanki 1/2 szkl maki pszennej 1/2 szkl cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki wody 1 łyżka oleju     Galaretka : 2 paczki mrożonych malin - najpier rozmrozić 4 malinowe galaretki (rozpuszczone w 1,5l wody)     Bita śmietana; 1l śmietany kremówki 30/36% schłodzonej 4 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki cukru wanilinowego  5 śmietan

Garnkowe fanaberie
Pieczone pączki z polewą czekoladową 234

mleka (pół szklanki) 4 łyżki cukru pudru 2 jajka 1 żółtko (białko zostawiamy do posmarowania) 1 łyżka gęstej śmietany 18% 150 g kostki do pieczenia Kasia mały słoik konfitury malinowej lub marmolady różanej szczypta soli Polewa czekoladowa: 100 g kostki do pieczenia Kasia 4 łyżki gorzkiego kakao 4 łyżki cukru pudru 1 łyżka gęstej śmietany 18% cukrowa posypka „Perełki

Poezja smaku
Salca tomatas me kima, czyli sos pomidorowy z mięsem mielonym 369

Albo podsyłać raz w miesiącu rodzinie, co to do stolicy wyemigrowała – bo tam wiadomo, bida i jeść ni ma co. Składniki: ½ kg mięsa mielonego wieprzowo – wołowego 4 duże pomidory malinowe 1 duża cebula 3 ząbki czosnku 100 ml oliwy 1 kawałek cynamonu 2 łyżeczki cukru oregano, kumin, sól, pieprz Sposób przygotowania: Cebulę i czosnek drobno kroimy. Pomidory obieramy ze skórki

Dobra zagrycha u Krychy i Zdzicha

Proponowane wyszukiwania