bananowy krem z tofu podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~200g tofu naturalnego ~100g jogurtu sojowego ~średni, dojrzały banan ~sok z 1/2 cytryny ~cukier/stevia do smaku Tofu z bananem rozgniatamy widelcem, dodajemy sok z cytryny i jogurt i blendujemy na gładką masę. Dosładzamy do smaku. Schładzamy w lodówce min. 5h, a najlepiej całą noc. Podajemy z ulubionymi
breakfast of dreamsbudyń rabarbarowy na mleku owsianym podany z domową granolą malinowo-różaną~ PRZEPIS /1 porcja/ ~250g rabarbaru ~szklanka mleka owsianego (lub innego) ~30g mąki z tapioki BIO Fresano ~cukier/stevia do smaku + łyzeczka cukru z wanilią Rabarbar kroimy drobno i wrzucamy do garnka małą ilością wody, dusimy do miękkości i do momentu aż rabarbar zacznie się rozpadać (może zostać kilka kawałków
breakfast of dreamsmalin, a ich pestki fajnie chrupią pod zębami. Dżem można przetrzeć przez sito, jeśli nie chcecie pestek, ale dużo z tym roboty, a w pestkach mamy mnóstwo błonnika :) DŻEM MALINOWO-BRZOSKWINIOWY przepis autorski // ok. 10 słoików różnej wielkości ~2kg malin ~730g brzoskwiń ~350-400g cukru (w tym 3 łyżki cukru z wanilią) ~łyżka gumy guar Maliny i brzoskwinie umyć
chili & sugarMASŁEM ORZECHOWYM I DŻEMEM przepis autorski // 1 porcja ~średnie jabłko, ok. 200g ~2 łyżki masła orzechowego z kokosem Primavika ~łyżka jogurtu sojowego ~1-2 łyżki dżemu malinowo-brzoskwiniowego (lub innego ulubionego, dobrze żeby był lekko kwaskowaty) Odcinamy wierzch jabłka i wydrążamy je w środku pozostawiając odstęp ok. 1 cm od ścianek. Masło orzechowe mieszamy z jogurtem
chili & sugarmasła 15 g żelatyny + 60 ml wody 500 g serka mascarpone 100 g cukru 400 ml śmietanki 36% 500 g malin 1 opakowania galaretki truskawkowej lub malinowej 800 ml gorącej wody Ciasteczka kruszymy i dodajemy do nich posiekane migdały. Do tego dodajemy rozpuszczone masło i zostawiamy na 30 minut, żeby masło stężało. Całość przekładamy do tortownicy (o średnicy
Marder&Marder Manufacturezapraszamy na burgera. bułki z kurkumą do hamburgerów (z TEGO przepisu) mielony antrykot (150 g na osobę) suszona szynka ser owczy Ossau-Iraty (plasterek na osobę) pomidor malinowy sałata lodowa pieprz kajeński majonez (z TEGO przepisu) sól Mięso w misce mieszamy ze szczyptą soli i pieprzem kajeńskim (1/4 łyżeczki na osobę). Formujemy burgery nieco większe
Marder&Marder Manufactureśrodku kciukiem robimy wgłębienie na dżem. Wkładamy w zrobione wgłębienie odrobinę dżemu. My daliśmy nasz ulubiony- figowy. Ale równie dobrze może być to marmolada pomarańczowa, wiśniowa, cytrynowa, dżem malinowy, porzeczkowy i jakikolwiek sobie wymarzycie :) Pieczemy 18-20 minut w 180 stopniach. Uff, koniec gadania, bierzcie się do roboty :) Smacznego! Madzia --------------------------------------------------------------------- Chcesz dostawać nasze przepisy prosto na swój e-mail? Wpisz
Marder&Marder Manufacturekolacje kilogram winogron. Mieszkałam wtedy w Londynie, a jedzenie śmieciowe wydawało mi się jedynym na jakie było mnie stać. Wtedy to właśnie odkryłam ciastka w sklepie Sainsbury’s. Malinowe z białą czekoladą – były hitem w mojej rodzinie i za każdym razem, gdy wracałam do Polski musiałam je przywozić. To zaskakujące, jak te ostatnie 6 lat mnie zmieniło (a przy okazji
Fill The Bowlszklanki cukru 25 dag margaryny PALMY BIELMAR 32 g cukru waniliowego aromat migdałowy DODATKOWO: Mały słoiczek dżemu z czarnej porzeczki 1 paczka delicji o dowolnym smaku 2 galaretki malinowe lub truskawkowe Sposób przygotowania Ciasto: Białka jaj ubijamy na sztywną pianę z cukrem dodajemy cukier waniliowy i nie przerywając ucierania dodajemy po jednym żółtku, wlewamy sok z pomarańczy dodajemy
Wanilia i Kardamonwitamin- bukiet warzyw i sałata masłowa z dodatkiem niepozornego chwastu jakim jest pokrzywa, tworzą zdrową przekąskę na różne okazje. Cud miód! Składniki: 1 główka sałaty masłowej 3 pomidory malinowe 1 ogórek wężowy 1 kulka mozzarelli 1/2 pęczka rzodkiewki garść młodej pokrzywy-same listki pęczek cienkiego szczypiorku Sos; 3 łyżki oliwy extra vergine 2 łyżki octu winnego jabłkowego 1 łyżeczka
Wanilia i Kardamonletni dzień na jogurcie ze świeżymi orzeźwiającymi owocami truskawek...Uwielbiam je za prostotę i łatwość w przygotowaniu, teraz w sezonie to nr 1! Składniki: Ciasto: 5 jaj 1 budyń malinowy duży 3/4 szklanki mąki tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 2 dag stopionej margaryny 1/2 szklanki cukru 1 cukier waniliowy Masa jogurtowa: 44 dag jogurtu naturalnego greckiego 1 szklanka kremówki
Wanilia i Kardamonminut mogą być dodatkiem do herbaty dla naszych gości :) Składniki mokre: pół szklanki mleka lub jogurtu naturalnego pół szklanki oleju lub stopionego i ostudzonego masła 2 jajka łyżka soku malinowego (opcjonalnie) Składniki suche: 2 szklanki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli łyżeczka cukru waniliowego pół szklanki cukru Dodatkowo: ok szklanki jagód (może być mniej) podrobiona czekolada
ChilliJemyMaliny kojarzą mi się z latem i ogródkiem w ukochanym Terespolu :) Jest tak gorąco, więc stwierdziłam, że właśnie malinami można się dodatkowo ochłodzić :) Sorbet malinowy to idealny pomysł dla tych, którzy lubią dość kwaskowy smak malin, a jednocześnie sś fanami sorbetów. Zdecydowanie zaliczam się do tej grupy :) Wypróbujcie :) Składniki : 3 szklanki malin szklanka cukru pudru (może być też drobny cukier
ChilliJemywiększą ilością mąki, by kotleciki nie rozleciały się przy smażeniu. Formujemy z masy krokietowe ruloniki, obtaczamy w bułce tartej i smażymy do otrzymania złotego koloru. Przepyszne z konfiturami malinowymi, śliwkowymi lub śmietaną
Kuchenna Kontrrewolucyacannelle | blog: Pommes à la cannelle Wieprzowina pieczona z warzywami /Roast pork with vegetables autorka: Pommes à la cannelle | blog: Pommes à la cannelle Pieczone żeberka w soku malinowym autorka: jazzowesmaki | blog: Jazzowe Smaki Kaczka z granatem i cytrusami autorka: Tedi | blog: Kuchnia u Tedi Rolada wieprzowa z ricottą. autor: Lukash | blog: Kuchnia Łukasza Pieczeń wieprzowa. autor: Lukash | blog: Kuchnia
Kuchenna Kontrrewolucya