malinowe - 6058 przepisów (strona:290/404)

Jagodowo - kokosowy pudding chia 146

Muszę przyznać, że chia jest moim ostatnim odkryciem :) o zaletach tych nasion pisałam Wam przy okazji malinowo-czekoladowego puddingu < klik > Najbardziej podoba mi się to, że ich przygotowanie zajmuje mi chwilę, wkładam do lodówki na noc i rano śniadanie gotowe:) Ponieważ sezon na jagody właśnie trwa, więc postanowiłam przygotować pudding z ich udziałem. Zamiast mleka tradycyjnego użyłam mleka

Moja Galeria Smaku
Owocowy deser z chia 590

lodówki. Rano pozostaje rozgnieść widelcem owoce i deser gotowy :) Zerknijcie też na inne propozycje z użyciem nasion chia: pudding kokosowo-jagodowy < klik > oraz malinowo-czekoladowy < klik > Składniki na 2 porcje: 200 ml mleka 3 łyżki nasion chia 2 banany 1 szklanka malin 3/4 szklanki borówek 1 łyżeczka kakao 1. Najpierw przygotować pudding chia. Do miseczki wlać

Moja Galeria Smaku
Koktajl malinowo-pomarańczowy 136

Orzeźwiający, lekko kwaskowaty koktajl malinowo-pomarańczowy Składniki na 1-2 porcje: 1 szklanka malin (świeżych lub mrożonych) 1 szklanka soku z pomarańczy (2 duże pomarańcze) 1 łyżka syropu z agawy (lub do smaku) 1/2 szklanki jogurtu naturalnego Wycisnąć sok z pomarańczy, przelać do blendera. Dodać maliny, jogurt i syrop z agawy. Zmiksować na gładką konsystencję.Smacznego

Moja Galeria Smaku
Jaglanka na mleczku kokosowym z żurawiną 120

dodać ksylitol. Zagotować, zmniejszyć gaz i gotować pod przykryciem 18 minut. Dolać resztę mleczka kokosowego. Wymieszać. Sos żurawinowy: 50 g żurawiny (świeżej lub mrożonej) 4 łyżki soku żurawinowego lub malinowego  1/2 łyżki ksylitolu lub 1 łyżka cukru Żurawinę wraz z cukrem przełożyć do rondelka. Po zagotowaniu trzymać na gazie jeszcze 2 minuty. Dodać sok i dalej gotować 2 minuty

Moja Galeria Smaku
Ciasto owocowa fantazja z morelami 120

jeszcze dwa smaki owoców co w połączeniu dało pyszną "owocowa fantazję" :) Składniki: Warstwa morelowa 0,5 kg moreli 1/2 szklanki cukru trzcinowego 2 galaretki pomarańczowe Warstwa budyniowa 2 budynie malinowe 750 ml mleka 3 łyżki cukru Spód i boki 1,5 szklanki mąki pszennej 1/4 kostki masła 1 łyżka cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 1 jajko

W kuchennej krainie
Poniedziałkowy "fit" - Koktajl czereśniowo malinowy z miętą 163

siebie, że w sezonie są najsmaczniejsze i dostarczają nam zastrzyk witamin i wartości odżywczych które świetnie poprawiają nasze samopoczucie. Co powiecie na dzisiejsze połączenie smaków?  Koktajl czereśniowo malinowy z miętą  SKŁADNIKI : 2 garście czereśni  1 garść malin świeżych 14 listków mięty opcjonalnie miód PRZYGOTOWANIE : Czereśnie myjemy, przekrawamy na pół i usuwamy z nich pestki - można wydrylować

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
3. sałatka z wątróbką Badylarki 128

Patelnię po wątróbce podlać odrobiną wody i wrzucić maliny. Rozgnieść łyżką podgrzane owoce, posypać cukrem i dusić ok. 2 minut. Wlać ocet balsamiczny. Chwilę jeszcze trzymać na ogniu. Sos malinowy wyłożyć na wierzch sałaty. Smakoszom można posypać sałatę pokrojoną papryczką chili (u mnie odmiana Cyklon). Ziółka z przydomowego ogródka ziołowego: --------------- Podobne: Sorgo z wątróbką 2. sałatka z wątróbką Sałatka

Weekendy w domu i ogrodzie
Domowy napój malinowy alkoholowy 129

Orzeźwiający drink malinowy :) Składniki: ½ kg malin, 20 dag cukru, sok z cytryny 2 szklanki czerwonego wina. Wykonanie: Maliny opłukać i przetrzeć przez sito. Cukier rozpuścić w ciepłej przegotowanej wodzie, dodać do malin razem z sokiem z cytryny i winem. Wstawić na 20 minut do zamrażalnika, przelać do ozdobnych szklanek i podawać z biszkoptami

Tradycyjna Kuchnia
Makaron z sosem malinowym i migdałami 164

Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy i mieszamy z masłem. Maliny przecieramy przez sito, podgrzewamy. Na suchej patelni rumienimy płatki migdałowe. Makaron mieszamy z połową migdałów, polewamy sosem malinowym i dekorujemy pozostałymi płatkami migdałów

Atlas Smaków
Sok z malin na zimę 186

minut na średnim ogniu. Przecedzamy na sicie. Do czystego soku dodajemy cukier do smaku i dokładnie mieszamy do rozpuszczenia. Ewent. dodajemy sok z cytryny.  Gorący sok malinowy przelewamy do wyparzonych słoiczków, zakręcamy i zostawiamy do góry dnem do wystudzenia. Ewent. pasteryzujemy 10 minut

Atlas Smaków
Pankejki 182

partiami, spodem dużej łyżki formując kształt okrągłego placuszka ( 1 duża łyżka - 1 placuszek ). Przewracać, gdy na powierzchni pojawią się bąbelki. Smażyć na złoto. Podawać z miodem, syropem klonowym , sosem malinowym lub owocami. Inspiracja:  klik

Atlas Smaków
Tartaletki z budyniem i truskawkami 95

smaczne. Składniki : 250 g mąki pszennej 1 jajko szczypta soli  60 g cukru  125 g zimnego masła budyń dowolny smak jaki lubimy, my użyłyśmy malinowego 500 g świeżych truskawek  kilka listków mięty do ozdoby     Przygotowanie: Mąke, cukier, sól i masło, oraz jajko mieszamy razem na gładką masę. Ciasto dzielimy na 4 równe części

Lili w kuchni
Likier malinowy. 111

filmie poniżej znajdziesz przepis na likier malinowy. Jest on doskonały podczas przeziębień i nie tylko. Warto go więc sobie zrobić. Zapraszam na film.                         Życzę dużo zdrowia

Przepisy i porady kulinarne
Tiramisu z malinami 290

znudzi się nigdy. Dziś zapraszam na letnią wersję tiramisu z dodatkiem malin. Jestem pewna, że ta wakacyjna wersja zachwyci Cię smakiem. Wcześniej robiłam tiramisu jagodowe, które zostało dosłownie pochłonięte. Malinowe jest równie pyszne, ale właściwie każde miękkie owoce sprawdzą się super. Tiramisu najlepiej przygotować z odpowiednim wyprzedzeniem, by krem stężał, a smaki się przegryzły. Składniki na keksówkę: 200 g podłużnych

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!

Proponowane wyszukiwania