uzupełniają. Kruche ciasto agrestowe z różową pianą SKŁADNIKI: 200 g margaryny lub masła 5 jajek 2 szklanki mąki 3 łyżeczki proszku do pieczenia 1 szklanka cukru 1 kisiel malinowy 2 szklanki agrestu PRZYGOTOWANIE: Oddzielamy żółtka od białek. Do żółtek dodajemy margarynę, mąkę, proszek do pieczenia i z podanych składników zagniatamy ciasto. Ciasto dzielimy na dwie części. Jedną owijamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkikorniszonów, w związku z czym każdy może wybrać te , które bardziej lubi. Sałatka z fasolki szparagowej i pomidorów SKŁADNIKI: 300 g fasolki szparagowej 2 pomidory malinowe 2 ogórki kiszone lub korniszony 1 cebula czerwona sól , pieprz 1 łyżeczka oliwy z oliwek PRZYGOTOWANIE: Z fasolki usuwamy końce i przekładamy do garnka. Zalewamy
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkitaką oto prostą ale jakże smaczną sałatkę. Dla nas połączenie smaków idealne. Pomidorowa sałatka z grillowaną kiełbasą SKŁADNIKI: (na jedną porcję) 1 grillowana biała kiełbaska 1 duży pomidor malinowy 1/3 cebuli białej szczypiorek PRZYGOTOWANIE : Pomidora oparzamy wrzącą woda i ściągamy z niego skórkę, kroimy go w kostkę. Cebule obieramy i kroimy ją w cieniutkie piórka
Kulinarny Świat Konczi i Szpileczkiwody, a następnie wlej trochę gorącego mleka i wymieszaj wszystko do jej rozpuszczenia. Wlej ją do garnka z kremówką i dokładnie wymieszaj. Nie zapomnij jeszcze wyjąć laski wanilii. Mus malinowy: 200 g świeżych lub mrożonych malin 2 łyżki cukru 2 łyżeczki żelatyny Maliny zmiksuj za pomocą blendera i dodaj do nich cukru. Uprzednio namoczoną w kilku łyżkach wody żelatynę, rozpuść
Food SquareMleko Ekologiczny miód malinowy Gorzka czekolada
ClauditteMissCookingwypiłam....paskudne było za to ciśnienie. Jedna, druga tabletka nie pomogły. Na dodatek mały mój cały zasmarkany. Kaszel też go nie oszczędza. Podaję mu syrop z sosny i miód malinowy, co by mu ulżyć. Ja nie miałam zbytnio ochoty na spacery, nie z tym bólem głowy. Wygoniłam moich na spacer, musiałam chwilę pobyć w ciszy. Wtedy zaczęłam malowanie :) W zeszły
ClauditteMissCookingbłogim lenistwem. Pogoda do wyjścia nie zachęca...mróz i deszcz do tego wiatr. Brrrrrrrrr........ Najlepiej to zawinąć się w ciepły szlafroczek kubek gorącej kawy, dla młodego mleko z miodem malinowym. No ale sam ciepły napój to nie wszystko. Ciastko by się przydało :) SKŁADNIKI: mąka pszenna Lubella ja zużyłam około 700 g 4 jajka 4 łyżki miodu (takie aż ociekające
ClauditteMissCookingSkładniki: 500 g truskawek 3 mniejsze jabłka kilka suszonych moreli 3 łyżki siemienia lnianego 300 g Activia malinowa Przygotowanie : Owoce umyć, pokroić na dowolne kawałki. Posypać siemieniem lnianym, polać Activią i wymieszać... Smacznego Jeden z moich sposobów na przemycenie siemienia lnianego do mojej diety :-) Przekonałam się do niego w 100 %.. po miesiącu no...nie tak całkiem regularnego jego
Gaździnka warzykonsultacji z moim Szwagierkiem i Matim :-) i tak nie wiem jaki jest ulubiony czołg mojego Pancernego :-) Więc, dziś na jego urodziny dostanie od Nas przepyszny tort malinowo-czekoladowy wykonany przez Kasię Blog Kasi i wierzę, że zobaczy w nim IS-4 albo m18 Hellcat
Gaździnka warzyPyszna mocno czekoladowa tarta z delikatnym czekoladowym musem, malinową frużeliną i delikatnie wyczuwalnym alkoholem. Idealny deser dla wielbicieli czekolady, ale i nie tylko. Nie powiem, że jest to dietetyczny deser bo takim nie jest ale raz na jakiś czas możemy sobie pozwolić na chwile rozpusty;) Serdecznie polecam;) Składniki: Kruche ciasto: 2 żółtka 220 gram maki tortowej pszennej 100 gram cukru
Krakowskie smaki Anitarce o grubych oczkach zetrzeć czekoladę i dodać do masy, wymieszać. Wykonanie tortu: Wystudzony biszkopt przekroić na 3 blaty. Każdy z nich delikatnie nasączyć likierem śmietankowym bądź sokiem malinowym. Na pierwszy biszkopt położyć 1/4 przygotowanego kremu a na to ściśle ułożyć maliny, nałożyć kolejną 1/4 porcję kremu i przykryć drugim biszkoptem. Na drugi biszkopt wyłożyć kolejną 1/4 kremu
Krakowskie smaki Anikleisty. Myślę, że z jego dostępnością nie będzie problemu również w Polsce. Tradycyjnie jak już wspomniałam deser ten (Risgrøt) Norwedzy jedzą z cynamonem a riskrem z sosem malinowym jednak ja dodałam coś o siebie i oczywiście pozmieniałam co nieco.Moja wersja tego deseru będzie podawana z sosem z truskawek. Nie martwcie się nie będą konieczne do tego świeże truskawki
ciastkarnia na kruchym spodzieZaytoon z Cynamon i oliwka - urzeka mnie jej wrażliwość i słowa w jakie ją ubiera. 7. Ewelajnę z Kuchni pełnej smaków - piękna zdjęcia (borówkowe i malinowe moje ulubione), wspaniałe opisy i ten cudowny, domowy klimat. 8. Misię z Food Haven - zachwycają mnie jej zdjęcia, wspaniałe potrawy, a tango zapiera dech w piersiach. 9. deZeal z Moorland
KUCHARNIAkrólowała nad całym ogrodem. Z lekkiego wzniesienia rzucała cień na łąkę dając schronienie w upalne popołudnia. Rodziła jabłka o bladej, delikatnej skórce oblanej łagodnym różowym rumieńcem. Soczyste, słodkie, o malinowym zapachu, którego na próżno szukam w innych jabłkach. Była dziełem mojego Pradziadka, który zasadził ją w ogrodzie jeszcze na długo przed wojną. Owoce jabłoni wykarmiły kilka pokoleń naszej
KUCHARNIAKOCIE OCZKA 125 g masła 200 g mąki 60g cukru 1 żółtko skórka z cytryny szczypta soli esencja waniliowa lub cukier waniliowy konfitura do przełożenia - u mnie domowy dżem malinowy z wanilią i goździkami Wszystkie składniki zagnieść na gładkie, elastyczne ciasto. Włożyć do lodówki na minimum 1 godzinę. Schłodzone ciasto rozwałkować na posypanej mąką stolnicy i wycinać foremką dowolne kształty
KUCHARNIA