lekturę i... gdy zamknęłyśmy książki by zrobić sobie "przerwę na herbatkę" (no dobra, na facebooka) miseczka była pusta. Czary? Magia? SKŁADNIKI: - Bukiet 3 świeżych sałat, - Pomidory, 3-4 (najlepsze malinowe), - Pikle z ogórków (Polecamy "Orzech") - serek ziarnisty, - majonez (najlepiej domowy) 2-3 łyżki, - oliwki czarne, - oliwki zielone, - papryka czerwona spora, - prażone ziarna dyni, - prażona mieszanka ziaren i ziół "Ziołowo
Wypisz Wymalujsprawdzi się też jako deser. Bez chwili zawahania, polecam! Składniki na 2 porcje: 100g płatków owsianych 100ml mleka 50ml soku owocowego (w oryginale sok jabłkowy, u mnie ekologiczny sok malinowy bez cukru Symbio ) mały kubeczek jogurtu naturalnego 1 nieduże jabłko starte na tarce ze skórką cukier do smaku (u mnie 3 łyżeczki ekologicznego cukru trzcinowego Symbio
Szefowa kuchnigalaretkowy "nabity w butelkę" Owocowy mus z granolą Orange curd Smoothie ananasowe z kiwi Galaretka z białego wina Trufle czekoladowe Domowy cukier waniliowy Szyszki ryżowe Czekoladki z nadzieniem mleczno malinowy Szpajza cytrynowa -śląski deser Gruszki w różowym winie z sosem karmelowym Trifle borówkowe Semifreddo truskawkowo czekoladowe Deser galaretka z truskawkami Deser grecki z musem truskawkowym Eton mess z rabarbarem Deser
Ala piecze i gotujelepszego w upalny dzień niz pyszny, orzeźwiający i pełen witamin owocowy koktajl ze świeżych owoców. Koktajl malinowo-pomarańczowy z jagodami goji Składniki: (na dwa duże koktajle) 400g malin 1 pomarańcza (skórka i miąższ) Garść suszonych jagód goji 500ml kefiru naturalnego (lub jogurtu naturalnego) Łyżeczka miodu Listki melisy do dekoracji Sposób przygotowania: Owoce myjemy. Z pomarańczy ścieramy skórkę mięższ dzielimy
Pyry na Gazwszystkie składniki były zanurzone. Pozostawiamy na 10 minut do napęcznienia. Dolewamy mleka tak aby przykrywało pozostałe składniki. Podgrzewamy na małym ogniu ciągle mieszając do uzyskania zwartej konsystencji. Koktajl malinowo-pomarańczowy z jagodami goji Składniki (na dwa duże koktajle) 400g malin 1 pomarańcza (skórka i miąższ) Garść suszonych jagód goji 500ml kefiru naturalnego Łyżeczka miodu Listki melisy do dekoracji Sposób
Pyry na Gazprawie) Wegańskie gofry dyniowo-jabłkowe, z dom.dżemem malinowym i cukrem pudrem (potem oczywiście więcej ^^) Prawie, bo z odrobiną mleka, które w sumie potem jak stwierdziłam, nie było do końca potrzebne .... Gofry jeszcze trochę do dopracowania, w dodatku niemiłosiernie słodko mi było od tego dżemu, ale i tak pysznie A od wczoraj w moim domu przybyło o jednego
More food, love and dreamsżółtka 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kwaśnej śmietany Składniki na bezę: 4 białka 1 szklanka cukru 1 kisiel bez cukru owocowy o smaku wiśniowym lub malinowym Dodatkowo: 40 dag czarnej porzeczki (może być mrożona nie trzeba wcześniej rozmrażać). 3 łyżki cukru pudru do posypania Sposób wykonania: Z mąki, masła, cukru, żółtek, proszku do pieczenia
Na słodko lub wytrawnieKolejny deser z serii "na szybko", ale za to jakże smaczny. Krem malinowy przypomina mi swoim zapachem ciepłe letnie dni i stąd nazwa :) Połączony z innymi owocami myślę, że skusi nawet niejadka. SKŁADNIKI NA 3 PORCJE: 1 galaretka ametystowa 1 dojrzały banan 1/2 opakowania serka mascarpone 3-4 łyżki malin ( o tej porze roku mrożonych) 1 łyżeczka cukru pudru
Kuchnia w opałachduże jabłka 1 jajko 3 łyżki gęstej śmietany odrobina mleka 2-3 łyżki mąki pszennej 1 płaska łyżeczka cynamonu 1 płaska łyżeczka cukru przyprawa do dań słodkich Kamis dżem malinowy (lub inny) olej do smażenia A jak to zrobić: Jabłka umyć, obrać ze skórki i pokroić na ok 1-1,5 centymetrowe plastry. Z każdego plastra nożykiem wykroić gniazda nasienne
Kuchnia w opałachskładniki, a w drugiej mokre. Ja do mokrych dodałam jeszcze sok z malin, który powstał z ich rozmrożenia (stały sobie całą noc w lodówce), nadał on moim babeczkom więcej malinowego smaku. Przyszedł czas na połączenie składników z obu misek. Mokre wlewamy do suchego i mieszamy. Jeśli ciasto wyjdzie zbyt gęste można dodać więcej mleka. Formę do muffinek wykładamy papilotkami
Kuchnia w opałachczynnie uczestniczyć, w mojej głowie wielki mętlik. Ciągle nie potrafię się zdecydować, co przygotować do degustacji, dla mam nadzieję licznie przybyłych gości naszej imprezy. Dzisiaj powstał pomysł na roladę malinową. Ciekawa jestem czy chcieli byście jej spróbować ? SKŁADNIKI: na biszkopt 4 jajka szczypta soli 1/2 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki maki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru 1/2 łyżeczki proszku
Kuchnia w opałachmożna zliczyć do tych z cyklu "Żar tropików". Obiad skromny bo i jeść się w taki upał nie chce, a co dopiero gotować. No, ale deser pychota. Chłodny, delikatny, malinowy........ mmmm tego mi było potrzeba. W przygotowaniu jest banalnie prosty, a efekt oceńcie sami. SKŁADNIKI: na 4 porcje 20 biszkoptów (użyłam okrągłych) 3 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
Kuchnia w opałachcałe lody), miąższ z wanilii i wszystko dokładnie wymieszać. Przełożyć do pojemnika i wstawić do zamrażarki na minimum 5-6 godzin. Swoje lody podałam z rurkami waflowymi, oraz sosem malinowym. Polecam na poprawę nastroju i nie tylko
Kuchnia w opałachFrużelina malinowa Frużelina z borówki amerykańskiej Konfitura z czarnej porzeczki Syrop sosnowy Dżem z cukinii Cukinia ala ananas Sok z czarnego bzu Brzoskwinie w syropie Sałatka z ogórków i papryki Ogórki konserwowe z chili Gruszki w octowej zalewie Pomidory suszone Fasolka szparagowa z marchewką Syrop z mniszka lekarskiego
Ala piecze i gotujepuszystości, ale mają w sobie coś, przez co wracam do nich po raz kolejny. Nam najbardziej smakują w połączeniu z czekoladową polewą, ale nie jest ona obowiązkowa. Polane malinowym musem będą równi pyszne. :-) Smakują zarówno na ciepło jak i na zimno. Długo zachowują świeżość. Jeśli blacha sernika to dla Ciebie zbyt duża porcja, upiecz jego namiastkę. :-) Przepis na około
Szefowa kuchni