Makaron z domowym pesto. Czas wykonania: 20 min Ilość porcji: 4 Składniki: Pesto z suszonych pomidorów (link do przepisu poniżej) 300 g makaronu
KuchniaWeDwoje.plosolonej wodzie. Odcedzić, trochę wody odlać do miseczki. Do sosu dodać odcedzony makaron, zamieszać. Jeżeli sos jest zbyt gęsty, wlać trochę wody z makaronu. Można dodać podsmażony wędzony boczek – wersja dla mięsożerców. Można posypać tartym serem. zastawa
królestwo garówDziś obchodzimy Dzień Buraka! Z tej okazji przygotowałam rewelacyjny przepis na makaron Lubella z łatwym, szybkim i przyjemnym pesto z pieczonych czerwonych buraków, pieczonego czosnku, orzechów
karmelowywyparuje woda z pomidorów i sos będzie miał dobrą, gęstą konsystencję. Makaron gotujemy według instrukcji na opakowaniu, u mnie makaron razowy. Kiedy makaron już ugotujemy wykładamy na talerz, następnie sos bolognese i trochę startego sera. Smacznego
Moje-pitraszenieskładniki: 250 g sera białego ok. 150 g mąki orkiszowej 1 jajko 2 łyżeczki cukru 1 szczypta soli truskawki (ilość zależy od wielkości) dodatkowo do podania
Domowy Smak JedzeniaDziś przedstawiam doskonały pomysł na szybie danie makaronowe po pracowitym dniu, kiedy nie chcemy spędzać dużo czasu nad garami. Pyszny makaron (u mnie kokardki ale można
karmelowycytryny przyprawy. Zmniejszyłam gaz i czekałam aż nadmiar wody odparuje.Po czasie dodałam śmietankę i nadal dusiłam. ( około 10 minut)Ugotowałam i odcedziłam makaron,polałam go oliwą, dodałam szpinak. Na samym końcu posypałam startym żółtym serem
Kukuleczkipesto jest pyszne i zdrowe. Do świeżego pieczywa, do wędlin czy serów. Zastosowań jest mnóstwo. Można także przygotować je z minimalną ilością sera, aby miało znacznie rzadszą konsystencję. Wtedy wystarczy już tylko ugotować dobry makaron i pyszne danie gotowe. Próbowaliście kiedyś natki z takiej młodej marchewki? Lubicie pesto? Może skusicie się także na pesto z sałaty ? Tez jest pyszne
Codzienna kuchnia niecodziennaDanie szybkie i wykwintne. Makaron z sepią jest bardzo widowiskowym makaronem i polecam go do dań wszelakich. Przegrzebki - muszle św. Jakuba to prostota i wykwintność zarazem
Moje Małe CzarowanieMy nigdy nie mamy dosyć makaronów i dlatego mamy dla Was kolejną propozycję z makaronem w roli głównej. Tym razem proponujemy makaron z
Kuchenne Wariacjeoliwą, a następnie stopniowo dodawać natkę i miksować. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sokiem z cytryny i na koniec dodać tarty ser. Pesto można podzielić na porcje i zamrozić. Używać jako dodatek do makaronu, kanapek, mięs
Gotowanie jest łatwełyżeczka cukru, szczypta słodkiej mielonej papryki 2 łyżki oliwy z oliwek 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano Wykonanie: Szpinak przepłucz pod wodą, osusz i usuń twarde łodyżki. Makaron ugotuj al dente. Sos: W rondelku rozgrzej oliwę z oliwek i zeszklij cebulę. Dodaj czosnek i smaż 1 minutę. Następnie dodaj pomidory, dopraw solą, pieprzem, cukrem i słodką papryką. Całość(...)wysokim naczyniu. Przelej ponownie do rodla, gotuj na małym ogniu, dodaj 1 – 2 łyżki drobno startego grana padano, mieszaj aż ser się rozpuści. Dodaj szpinak i gotuj około 2- 3 minut aż liście ‚zwiędną’. Dodaj makaron, całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Posyp grana padano. Smacznego
Moja pasja smakuchopped) 1 onion, 1 garlic clove, 1/4 teaspoon ground nutmeg, 200 gr mascarpone cheese, 3/4 cup all-purpose flour, 3 egg whites Składniki: Makaron Penne 450 gr mrożonego szpinaku (posiekanego), 1 cebula, 1 ząbek czosnku, Ser mascarpone, 1/4 łyżeczki gałki muszkatołowej, 3/4 mąki, 3 białka Tomato sauce: 1 onion (chopped) 1 red pepper, seeded and diced 1 garlic clove (crushed
Smaki Przyprawy i KoloryJakiś czas temu, z zaskoczenia, zapowiedzieli mi się na obiad goście. Wiedziałam, że po pracy będę miała mało czasu, więc wybór był prosty – będzie to
karmelowyJak się nie ma czasu za wiele to moja dzisiejsza propozycja to zbawienie. Szybko, pysznie i aromatycznie obiad wjeżdża na stół a głodomorki się zajadają. Kolanka
Moje Małe Czarowanie