makaron z serem - 5662 przepisów (strona:215/378)

Makaron z cukinią i papryką na ostro 132

Składniki: 160 g makaronu świderki bezglutenowego (na dwie porcje akurat) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka plasterków papryczki chilli (z pestkami rzecz jasna - im więcej tym będzie ostrzej) połowa czerwonej dużej papryki lub 2 małe baby mała cukinia 8 pomidorków koktajlowych przyprawy do smaku: sól, pieprz, vegeta natur, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk 65 g tartego żółtego sera na drobnych oczkach(...)wrzucamy: cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, pomidorki, przyprawiamy i dusimy do miękkości, po tym czasie dodajemy papryczkę chilli, makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i łączymy z warzywami z patelni, posypujemy gotowe danie serem i natką:) możecie też dodać połowę sera już na gotowe danie na patelnię i wymieszać, ser oblepi całe danie

Zasmakuj Kuchni
Cannelloni z sosem bolognese 145

Najczęściej bywa podawany nadziewany, a można go nadziać wszystkim :) Dzisiaj najprostsza wersja z sosem bolognese ;) Cannelloni z sosem bolognese Składniki: opakowanie makaronu cannelloni porcja mięsa mielonego sos do spaghetti bolognese (w torebce) cebula 3 ząbki czosnku sos beszamelowy ser żółty Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 4-5 łyżek mąki szklanka zimnego mleka pieprz sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Sos beszamelowy(...)żeby nie było grudek. Gdy masło połączy się z mąką, wlewamy powoli zimne mleko i mieszamy. Doprawiamy i gotujemy aż zgęstnieje. I beszamel jest gotowy ;)  Na całe opakowanie makaronu trzeba przygotować podwójną ilość beszamelu. Sos bolognese robimy na dużej patelni. Na oleju z pestek winogron podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do nich mięso

Lawendowe Niebo
Puplety po neapolitańsku z mozzarellą 133

wszystkie przyprawy i zioła oraz sól i pieprz. Dokładnie mieszamy całość dłońmi do połączenia się składników. Następnie bierzemy do ręki mięso wielkości mandarynki, rozpłaszczamy je, a na środku układamy ser, zawijamy boki i zlepiamy. Następnie rolujemy puplecika. Z podanej ilości mięsa powinno wyjść ok. 22 pupletów. Na patelnię wylewam 2-3 łyżki oleju kokosowego i gdy będzie już odpowiednio rozgrzany(...)neapolitańskie pulpeciki podałam z makaronem spaghetti, ale możecie wybrać swój ulubiony rodzaj. Świetnie sprawdzą się też z ziemniakami, dla tych, którzy za makaronem nie przepadają (a są tacy!). Pulpeciki są bardzo aromatyczne, delikatne i pełne ciągnącego się sera! Dodatek parmezanu sprawia, że mają chrupiącą skorupkę i ciężko się powstrzymać, by nie zjeść ich przed wrzuceniem do sosu. Są wyśmienite - posmakują

Cooking Monster
Udka z kurczaka z makaronem i brokułami, pyszny obiad 177

dolewamy wodę i całość dusimy, w ten sposób uzyskamy sos, który i tak nam zostanie po dodaniu makaronu. Makaron ugotowany ? Dodajemy go do naszego mięsa mieszamy, doprawiamy solą i gotowe. Możesz to danie mocniej doprawić np. chili, dodać sos z serem.. ja wolałam takie, delikatne i pyszne, gdzie czuć brokuły :)   Smacznego !     Przepis na ten obiad powstał

Kuchnia na wzgórzu
Makaron w sosie serowym z pieczarkami i brokułami 801

ząbki czosnku 100 g serka topionego typu Gouda bez dodatków 150 ml śmietanki 30%  przyprawy, sól, pieprz, gałka muszkatołowa, przyprawa do shoarmy natka pietruszki do posypania   Makaron ugotować wg instrukcji na opakowaniu. Brokuł podzielić na mniejsze różyczki i ugotować w osolonej wodzie do miękkości.   Pierś z kurczaka umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, oprószyć przyprawą do shoarmy(...)wymieszać.    Dolać trochę wody, wrzucić pokrojony na mniejsze części serek topiony, wlać śmietanę, dusić pod przykryciem na małym ogniu, aż ser się rozpuści, mieszając od czasu do czasu. Na koniec wrzucić ugotowane brokuły oraz makaron, wymieszać. Przed podaniem posypać natką pietruszki

Simply Food
Frittata makaronowa 133

cieniutko pokrojony,chudy boczek) pęczek szczypiorku drobno posiekany lub szalotka 1/2 papryczki chili (posiekana, bez pestek) ok. 40 gr.twardego sera, startego na tarce (parmezan, pecorino romano,grana padano) 4-5 jajek sól,pieprz oliwa do natłuszczenia formy PRZYGOTOWANIE: Jeżeli mama makaron typu nitka rosołowa lub spaghetti-to tniemy na mniejsze kawałki. Szynkę lub boczek rumienimy na małym ogniu, na suchej

Kopystką po garach
TAGLIATELLE Z KURCZAKIEM I SEREM FETA 172

cytryny Olej *****************************  Mięso kroimy w cienkie kawałki , popieprzyć i posolić.Usmażyć na oleju .Makaron ugotować al' dente w osolonej wodzie,odcedzić.Cebulę posiekać drobno zrumienić na oleju.Do cebuli dodać przecier pomidorowy i dusić ok.3 minut.Następnie skruszyć ser feta do sosu , doprawić pieprzem CAJUN , Bazylią, sosem z chili i sokiem z cytryny.Mieszać , aż sos stanie się jednolity.Kawałki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Makaron z cukinią i botwinką 159

Makaron i botwinka to udane połączenie nie tylko w zupie, żeby nie było banalnie o nie… Proponuję na obiad mini kokardki, z warzywami i odrobiną sera, mój zamysł był taki aby było szybko, świeżo i prosto, oszczędzając na czasie bo taki obiad przygotujemy w 10 minut, tak, tak!  gdy makaron się gotuje, robimy resztę a potem łączymy na patelni

Wanilia i Kardamon
Lasagne z dynią i grzybami (Lasagne con zucca e funghi champignon) 180

funghi champignon. Le lasagne sono condite con della besciamella che conferisce l'adeguata cremosità al nostro piatto. Buon appetito! SKŁADNIKI 250 g makaronu typu lasagne  500 g miąższu z dyni 500 g pieczarek 100 g sera mozzarella   50 g parmezanu tymianek szałwia  s ó l, pieprz  oliwa z oliwek Sos beszamelowy: 500 ml mleka(...)małym ogniu.  Zaczynamy układać lasagne. Na dno formy żaroodpornej wlewamy 3-4 łyżki sosu beszamelowego, który dokładnie rozprowadzamy. Na sos nakładamy płaty makaronu, następnie plasterki dyni i pieczarek. Całość polewamy 3-4 łyżkami beszamelu i obsypujemy parmezanem.  I tak nakładamy kolejne warstwy lazanii: makaron, plasterki

La grande e la piccola cuoca
Makaron z wędliną 147

Hej! Zawsze obiecuję sobie, że zrobię rozsądnie zakupy przed świętami. Ale kiedy już coraz bliżej i bliżej świąt, to ogarnia mnie szał zakupowy i potem trzeba

Tylko pysznie
Zapiekanka z tortellini i kurczaka 265

Składniki: 25 dag kolorowego tortellini 40 dag fileta z kurczaka 25 dag świeżych pieczarek ½ cukinii 1 mała puszka groszku 1 średni por 200 ml słodkiej 18% śmietanki 15 dag sera żółtego najlepszy jest cheddar-może być też gouda 4 łyżki oleju rzepakowego do smażenia 1 łyżeczka przyprawy do kurczaka Sól morska do smaku Świeżo mielony pieprzno smaku Zioła prowansalskie(...)mięsa , razem z pokrojoną na kawałki cukinią, poddusić do miękkości, wlać śmietankę i dusić do momentu  aż zacznie gęstnieć, dodać do makaronu, razem z osączonym z zalewy groszkiem, wymieszać. Wyłożyć do żaroodpornego naczynia, posypać startym serem i zapiec. Przed podaniem można posypać ulubioną zieleniną. Smacznego

Wanilia i Kardamon
Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami 110

oscypka, fety czy parmezanu.  Prawdziwym rarytasem jest sałatka z dodatkiem świeżych truskawek, skropiona octem balsamicznym czy glassą balsamiczną, pokruszona po wierzchu serem kozim. Szpinak doskonale sprawdza się jako farsz do włoskich ravioli czy sos do makaronu. Do potraw ze szpinakiem najczęściej dodajemy startą świeżą gałkę muszkatołową oraz świeżomielony czarny pieprz. Spaghetti ze szpinakiem i oliwkami Składniki: kolorowy makaron spaghetti

Moja smaczna kuchnia
Sałatka. Przepisy na sałatki. 224

chili. Sałatki z sosem słodko-kwaśnym. Sałatki z sosem czosnkowo-ziołowym. Sałatki z sosem miodowo-musztardowym. Sałatka z wędzonym kurczakiem, makaronem, pomidorami, orzeszkami ziemnymi i słonecznikiem Surówka z białej kapusty, kukurydzy, marchwi i pora Sałatka z nuggetsami, rukolą, serem i pomidorkami z sosem musztardowym Marchewka ‚na krótko’ z groszkiem (marchewka na słodko) Sałatka jarzynowa (warzywna) z kukurydzą Sałatka pieczarkowa

Kulinarne Przeboje
Makaron z suszonymi pomidorami i prosciutto w sosie serowo-śmietanowym 151

danie z kuchni włoskiej – pyszny makaron z suszonymi pomidorami i prosciutto w sosie serowo-śmietanowym Składniki: - 200 g makaronu tagliatelle - 90g szynki prosciutto - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 6 pomidorów suszonych - 160 g śmietanki 18% - 50 g sera pleśniowego - pół pęczka natki pietruszki - 2 łyżki masła - listki rukoli - pieprz, sól Porcja dla 2 osób. Najpierw w garnku rozpuszczamy masło(...)chwilę smażymy. Następnie dodajemy śmietankę i pokruszony ser pleśniowy. Jak ser zacznie się rozpuszczać a sos zacznie gęstnieć dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawiamy do smaku i dodajemy pocięte w paski prosciutto. Solą doprawiamy sos delikatnie ponieważ sama szynka jest już słona. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i ozdabiamy

Kuchenne Wariacje
Zupa czosnkowa z kurczakiem i makaronem z pełnego przemiału 116

różnej wielkości, a z zupa nabierze innej wyrazistości. Wystarczy, że więcej sera do niej dodamy, a już delikatnie zmieniony smak uzyskamy. Proponuję Wam moją zupę przygotować, lub na niej się wzorować, bo sposób jej przygotowania powoduje, ze zupa jest smaczna, aromatyczna, po prostu udana. Składniki: 70 g makaronu świderek z mąki z pełnego przemiału, 1 duża główka czosnku, 1 biała(...)bulionu, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, suszony cięty czosnek niedźwiedzi do smaku, 1 łyżeczka sosu worcestershire, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, ser parmezan. Przygotowanie: Czosnek dzielimy na ząbki, nie obieramy ich ! Garnek stawiamy na palniku i wrzucamy do niego czosnek. Podgrzewamy tak długo, aż łupki (z każdej str.) nam się przypieką, czosnek powinien być

Moniki Smakołyki