makaron z serem - 5662 przepisów (strona:215/378)

Makaron z suszonymi pomidorami i prosciutto w sosie serowo-śmietanowym 165

danie z kuchni włoskiej – pyszny makaron z suszonymi pomidorami i prosciutto w sosie serowo-śmietanowym Składniki: - 200 g makaronu tagliatelle - 90g szynki prosciutto - 1 cebula - 2 ząbki czosnku - 6 pomidorów suszonych - 160 g śmietanki 18% - 50 g sera pleśniowego - pół pęczka natki pietruszki - 2 łyżki masła - listki rukoli - pieprz, sól Porcja dla 2 osób. Najpierw w garnku rozpuszczamy masło(...)chwilę smażymy. Następnie dodajemy śmietankę i pokruszony ser pleśniowy. Jak ser zacznie się rozpuszczać a sos zacznie gęstnieć dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Sos doprawiamy do smaku i dodajemy pocięte w paski prosciutto. Solą doprawiamy sos delikatnie ponieważ sama szynka jest już słona. W między czasie gotujemy makaron w lekko osolonej wodzie. Gotowy makaron przekładamy na talerze, polewamy sosem i ozdabiamy

Kuchenne Wariacje
Zupa czosnkowa z kurczakiem i makaronem z pełnego przemiału 126

różnej wielkości, a z zupa nabierze innej wyrazistości. Wystarczy, że więcej sera do niej dodamy, a już delikatnie zmieniony smak uzyskamy. Proponuję Wam moją zupę przygotować, lub na niej się wzorować, bo sposób jej przygotowania powoduje, ze zupa jest smaczna, aromatyczna, po prostu udana. Składniki: 70 g makaronu świderek z mąki z pełnego przemiału, 1 duża główka czosnku, 1 biała(...)bulionu, 2 ziela angielskie, 2 liście laurowe, suszony cięty czosnek niedźwiedzi do smaku, 1 łyżeczka sosu worcestershire, pieprz czarny świeżo mielony do smaku, sól himalajska do smaku, ser parmezan. Przygotowanie: Czosnek dzielimy na ząbki, nie obieramy ich ! Garnek stawiamy na palniku i wrzucamy do niego czosnek. Podgrzewamy tak długo, aż łupki (z każdej str.) nam się przypieką, czosnek powinien być

Moniki Smakołyki
Sałatka z pieczonych buraków z pesto pistacjowym i serem 154

mniej znanymi, a bardzo ekscytującymi składnikami. Dzięki projektowi, w który jestem obecnie zaangażowana (a który możecie podglądać na moim Insta Stories ), przez moją kuchnię przewinęło się wiele tradycyjnych włoskich serów (w tym ricotta salata <3), greckie suchary paximadi oraz ciekawe warzywa - fasolnik chiński, karczochy, okra, a ostatnio kalafior romanesco .  A co do tego wszystkiego ma dzisiejsza sałatka(...)także: pesto bazyliowe według metody włoskich babć sałatka z bobu z pesto z orzechów włoskich makaron z pesto szpinakowym i chrupiącą cukinią makaron z pesto pistacjowym i łososiem Pieczone buraki w połączeniu z pistacjowym pesto i serem smakują wybornie! Pistacje i buraki to połączenie, którego dotąd nie próbowałam, robiąc sałatki raczej z orzechami włoskimi. Odejście od rutyny jednak się opłaciło

Chilli Czosnek i Oliwa
Sałatka z ravioli i wędzonym kurczakiem 274

odcedzamy, przepłukujemy zimną wodą. Wszystkie składniki kroimy w kostkę , ogórka w plasterki. Z plastra sera wycinamy gwiazdeczki lub inne dekoracyjne kształty, np serduszka. Mieszamy sałatkę, Oliwę mieszamy z musztardą polewamy i doprawiamy solą i pieprzem. Na wierzchu układamy serowe dekoracje. Makarony a ARC-POL Czaniec to najlepszy wybór do sałatek sosów i głównych dań.  ARC-POL – Makarony z serca

Gotowanie jest łatwe
Makaron razowy w natce pietruszki z białą fasolą 172

pomidorów Sacla  posiekana natka pietruszki  kilka mini kulek mozzarelli  4 garście startego sera grana padano  przyprawa Specialite suszone pomidory z czosnkiem i bazylią  sól, pieprz do smaku  5 łyżek oliwy z oliwek z pierwszego tłoczenia  Przygotowanie:  Makaron gotujemy al dente. Odcedzamy.   Do miski przekładamy: posiekaną natkę, fasolę, pokrojone suszone

Moja smaczna kuchnia
Risotto klasyczne (bezglutenowe) 133

Dziś przedstawiam przepis na klasyczne risotto, które z natury swej jest oczywiście bezglutenowe. Jest bardzo smaczne do zjedzenia bez żadnych dodatków, ale też może stanowić część

Kawa z mlekiem
Lasagne z mięsem mielonym i pieczarkami 158

skórki lub 2-3 świeże pomidory  1 duży słoiczek koncentratu pomidorowego około 400 ml wody  kilka ząbków czosnku opakowanie makaronu lasagne (ilość potrzebna uzależniona jest od wielkości naczynia żaroodpornego) 40 dkg twardego żółtego sera nadającego się do utarcia  sól, pieprz, suszone oregano i bazylia papryczka chili (ilość wg uznania) olej do smażenia 1. Przygotowanie farszu: Na dużej(...)odstawić.  2. Na małej patelni,podsmażyć umyte,obrane i pokrojone pieczarki, lekko doprawić solą i pieprzem i również odstawić na bok.  3.W osobnym naczyniu utrzeć ser żółty na tarce o drobnych oczkach. 4.W między czasie przygotować beszamel wg przepisu poniżej: Sos beszamelowy: 4 łyżki mąki 4 łyżki masła 3 szklanki mleka przyprawy: świeżo utarta gałka muszkatołowa

Aromatyczne Podróże
Kokardkowa zapiekanka makaronowa 481

Zapiekanki makaronowe to dania, które są niezwykle proste i szybkie w przygotowaniu. Z całą pewnością danie to możecie przygotować kiedy nie macie zbyt wiele czasu i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Łazanki z serem zapiekane 108

dente we wrzącej, lekko osolonej wodzie. Ser zetrzeć. Ser, żółtka, cukier, śmietanę wymieszać. Przełożyć do naczynia do zapiekania wysmarowanego masłem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut. Podawać same lub z owocami. Do środka można dodać rodzynki, żurawinę lub skórkę pomarańczową. *Lub!!! użyć 250 g świeżego makaronu na lasagne ;) zastawa

królestwo garów
Sałatka makaronowa z brokułami, suszonymi pomidorami i jajkiem 195

jest warta swojego czasu Podaję ją z sosem czosnkowym na bazie jogurtu naturalnego. Zobaczcie też: Sałatka brokułowa z serem feta i kukurydzą Przepis na sałatkę makaronową z brokułami Drukuj przepis Porcji: 4-5 Czas gotowania: 1 godzina Składniki 200 g makaronu główka brokuła 4 jajka 10 pomidorów suszonych w zalewie garść pestek dyni Sos czosnkowy: mały jogurt naturalny, 2 ząbki

Kuchnia Bazylii
Spaghetti z klopsikami wołowymi 205

odmiany „spaghetti z klopsikami” to skądinąd popularne tu czy ówdzie na świecie danie. Dosyć proste do przygotowania nie wymaga wielkich umiejętności kulinarnych i przypada do gustu większości tych miłośników makaronów, którzy nie są wegetarianami. Poniżej nasza propozycja tej potrawy. Z racji sposobu przyrządzenia i składników niektórych zapewne znowu najdą skojarzenia z sosem bolońskim, choć na ten ostatni przyjdzie jeszcze(...)pewnością potrawa dla osób na diecie. Jest za to całkiem bardzo efektowna wizualnie. Nie rezygnujcie przy tym ani tartego parmezanu (można też użyć np. pecorino lub podobnego twardego sera), ani ze świeżej bazylii, chociaż na pozór stanowią tylko końcowe przybranie. Jeden i drugi składnik ma bowiem zasadniczy wpływ zarówno nie tylko na wygląd, ale i na smak dania. Spaghetti

Kulinarna Pokusa
RAMEN BURGER „po polsku” z KONFITURĄ Z CEBULI 290

smaki azjatyckie z amerykańskimi. My z kolei postanowiliśmy dodać do tego polski akcent, wykorzystując polski makaron jajeczny oraz domowe, pikantne chutney (konfiturę) z białej cebuli, które swoją słodkością z powodzeniem zastępuje ketchup i świetnie pasuje do wołowiny. Do kompletu dodaliśmy soczystego, wołowego burgera, plaster sera, jajko sadzone oraz majonez i rukolę dla kontrastu smakowego. Istna fuzja smaków! Jeśli chcecie(...)uzyskania 4 połówek – jeśli nie, korzystamy z drugiego pojemnika. Wrzucamy pojemniki z powstałymi bułkami na 30 min do zamrażarki. 2. KONFITURA Z CEBULI (15 min) Podczas czekania, aż makaron się schłodzi, zabieramy się za konfiturę. Cebulę kroimy w piórka i dodajemy ją na rozgrzaną patelnię z odrobiną oleju. Podsypujemy ją szczyptą soli, mieszamy i dusimy na lekkim ogniu, aż będzie

Nerds Kitchen
Tagliatelle na bogato 124

wyczarować pyszne  i szybkie dania.  Tysiąc sposobów,  moja 8 letnia siostrzenica najlepiej lubi z białym serem i ze skwarkami ale o tym innym razem. Dzisiaj postanowiłam trochę rozpieścić podniebienie, a co raz się żyje. Do dzieła! Ps. najpyszniejszy makaron jaki w życiu jadłam :-) Składniki:  makaronu  tagliatelle 1 bakłażan  1 serek mascarpone

pieprzny smaczek
CANNELLONI Z MIĘSEM MIELONYM 146

pomidory 1/2 szklanki rosołu mięsnego lub z kostki 1/2 szklanki mleka 1 żółtko 3/4 szklanki śmietany gęstej 180 g startego żółtego sera goudy 1/2 łyżeczki bazylii 1/2 łyżeczki oregano 1 ząbek czosnku 1/2 łyżeczki cukru gałka muszkatołowa makaron cannelloni cebula 1 łyżka masła 1 łyżka mąki sól pieprz Sposób przygotowania: 1.       Cebulę obrać, drobno posiekać(...)łyżką mąki. Dodać mleko, żółtko i śmietanę. Wymieszać do uzyskania jednolitej konsystencji. Następnie dodać rosół i ponownie wymieszać – jeśli sos będzie za gęsty, dolać mleka. Na koniec wsypać starty ser. Doprawić solą i pieprzem. Sos powinien mieć konsystencję gęstej śmietany. 5.       Rurki cannelloni ugotować według wskazówek na opakowaniu, ostudzić

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Ławica Czesia czyli muszle nadziewane aromatycznym mięsem 146

środka muszelek na wierzch wkładamy "większą szczyptę" startej na grubych oczkach mozarelli (na całe danie wystarczy 25-30 dag). Makaron trafia do piekarnika rozgrzanego na 210 stopni na ok. 10-15 minut. Pierwszym pożądanym etapem zapiekania jest roztopiony ser i gotujące się soki z mięsa w środku muszelek (widać wręcz jak się muszelki ruszają ;). Następnie warto włączyć w piekarniku termoobieg

Right Behind The Kitchen

Proponowane wyszukiwania