Proste do zrobienia włoskie kluski z serem ricotta. Przepis Gennaro Contaldo znalazłam tutaj . Dobre z każdym sosem. składniki ( dla 4 osób) kluski 200g
Stare Garytych co to się nie lubią przemęczać (lazanię też robię na surowym makaronie, a co! ). Sos musi być po prostu bardziej mokry i makaron dokładnie przykryty z góry - u mnie resztką przecieru pomidorowego, i posypany serem. Zdjęcie jeszcze bez sera i przecieru, żeby było lepiej widać :) Wstawiłam do pieca na ok 40 min. w temperaturze ok 180 stopni
Z butelką mleczka w tleWpis pochodzi z www.mgotuje.pl Zapiekanka z makaronem, kurczakiem, brokułem, pomidorami, kukurydzą i mozzarellą. Bardzo smaczna zarówno na obiad jak i kolację. Inspirowałam
Marta GotujeThe post Spaghetti z tuńczykiem appeared first on KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojePost Conchiglioni (muszle) ze szpinakiem i fetą w sosie beszamelowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .
Kulinarne PrzebojeKuchnia włoska jest jedną z naszych ulubionych. Bogata w smaki i pożywna jest idealna do serwowania rodzinie. Nadziewane cannelloni jest świetnym rozgrzewaczem na zimowe popołudnia, więc
Przepisy AleksandryKolejna nasza propozycja na zbliżające się święta i przyjęcia komunijne. Sałatka jest niezwykle wiosenna, a dodatek koperku sprawia, że również bardzo aromatyczna. Polecam! Ewa :) Jeżeli przygotowałaś
Przepisy Aleksandryukładamy połowę farszu, który cieniutko smarujemy sosem beszamelowym. Następnie znów makaron, farsz i cienka warstwa beszamelu. Na koniec całość przykrywamy jeszcze jedną warstwą makaronu i polewamy pozostałym sosem beszamelowym. Wierzch możemy również posypać tartym żółtym serem, ale ja tego nie zrobiłam, a efekt i tak był wspaniały. Lazanię pieczemy 30-35 min. w 180 stopniach Celsjusza. Podajemy od razu. Muszę
Ratunku obiadświeżej) - 1 łyżeczka suszonego oregano (lub garstka posiekanych gałązek świeżego) - szczypta papryki ostrej - szczypta papryki słodkiej - sól, pieprz do smaku Dodatkowo: - drobno starty ser do posypania - listki bazylii do dekoracji - ugotowany wg przepisu na opakowaniu makaron spaghetti (lub inny) *W ostatecznej ostateczności można zastąpić wodą, choć wino jest ważne i dodaje potrawie smaku i aromatu :) Może być też półwytrawne. Przygotowanie
Kraina Tysiąca Smakówsmażyć jabłka z cukrem. Dodać cynamon do smaku. Migdały grubo posiekać. Dodać do jabłek - wymieszać. W kokilkach lub blasze do muffinek umieścić płaty makaronu formując koszyczki. Piec w 170 stopniach 10-12 minut. Wyjąć, ostudzić. Ser mascarpone utrzeć z cukrem pudrem i jogurtem naturalnym. Makaronowe koszyczki napełnić jabłkami z migdałami, udekorować kleksem z serka mascarpone, posypać tartą białą czekoladą
kolorowotorcikowoziołami. 5. Wszystko dusić od przykryciem do czasu zmięknięcia warzyw (ok 15 min.). 6. Przed końcem duszenia mięso i warzywa posypać żółtym serem, podawać gdy stopnieje. Sugestie: Danie można podawać z ryżem (jak ja), makaronem, albo samo. W każdym wypadku powinno smakować tak samo dobrze. Przepis dodaję do akcji: Warzywne Szaleństwo i Ekspresowo w kuchni
Pasja Smakuser Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju, dodać mięso oraz zmiażdżony czosnek. Usmażyć. Zalać szklanką wrzątku i dusić minimum 10 minut. Dodać pomidory z puszki, passatę, koncentrat pomidorowy. Jeżeli nie używamy pomidorów w puszce lub świeżych, wówczas dodajemy więcej passaty. Dodać zioła, słodką paprykę, doprawić solą, pieprzem, cukrem oraz octem balsamicznym. W dużym garnku zagotować wodę na makaron, dodając(...)garnku zagotować wodę z solą i cukrem i wrzucić brokuły na 2-3 minuty. Odcedzić, przelać zimną wodą. Makaron odcedzić, wyłożyć do niego gorący sos i dokładnie wymieszać. Wyłożyć na talerze, na wierzchu ułożyć brokuły i posypać startym serem. Od razu podawać
Czerwień i błękitkolejne 15 minut. Żeby makaron nie obsychał podlałam go kilkoma łyżkami zalewy z mozzarelli. Na ostatnie pięć minut ułożyłam na makaronie pokrojoną w plastry i oprószoną bazylią mozzarellę. Papryki piekły się jeszcze kilka minut - do roztopienia sera. Po mniej więcej godzinie spędzonej w piekarniku papryka była gotowa. Jedynie zastrzeżenie i nauczka na przyszłość - mięso z udźca indyka do faszerowania papryki
Kuchnia po mojemuSkładniki: 160 g makaronu świderki bezglutenowego (na dwie porcje akurat) 1 cebula 2 ząbki czosnku kilka plasterków papryczki chilli (z pestkami rzecz jasna - im więcej tym będzie ostrzej) połowa czerwonej dużej papryki lub 2 małe baby mała cukinia 8 pomidorków koktajlowych przyprawy do smaku: sól, pieprz, vegeta natur, zioła prowansalskie, bazylia, lubczyk 65 g tartego żółtego sera na drobnych oczkach(...)wrzucamy: cebulę, czosnek, paprykę, cukinię, pomidorki, przyprawiamy i dusimy do miękkości, po tym czasie dodajemy papryczkę chilli, makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, po ugotowaniu odlewamy wodę i łączymy z warzywami z patelni, posypujemy gotowe danie serem i natką:) możecie też dodać połowę sera już na gotowe danie na patelnię i wymieszać, ser oblepi całe danie
Zasmakuj KuchniNajczęściej bywa podawany nadziewany, a można go nadziać wszystkim :) Dzisiaj najprostsza wersja z sosem bolognese ;) Cannelloni z sosem bolognese Składniki: opakowanie makaronu cannelloni porcja mięsa mielonego sos do spaghetti bolognese (w torebce) cebula 3 ząbki czosnku sos beszamelowy ser żółty Sos beszamelowy: 3 łyżki masła 4-5 łyżek mąki szklanka zimnego mleka pieprz sól gałka muszkatołowa Przygotowanie: Sos beszamelowy(...)żeby nie było grudek. Gdy masło połączy się z mąką, wlewamy powoli zimne mleko i mieszamy. Doprawiamy i gotujemy aż zgęstnieje. I beszamel jest gotowy ;) Na całe opakowanie makaronu trzeba przygotować podwójną ilość beszamelu. Sos bolognese robimy na dużej patelni. Na oleju z pestek winogron podsmażamy pokrojoną w kostkę cebulkę i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dodajemy do nich mięso
Lawendowe Niebo