makaron z serem - 5662 przepisów (strona:206/378)

MAKARONOWE MUSZLE Z SEROWYM TRIO 280

Drodzy, jeśli nie macie pomysłu na pyszny obiad lub wyborną kolację, to ja przychodzę Wam z pomocą!:) Makaron Conchiglioni, czyli dorodne makaronowe muszle wypełnione najlepszym serowym nadzieniem: mozzarellą, mascarpone i camembertem. Cudowny, śmietankowy smak połączyłam z soczystym, pomidorowym sosem i całość zapiekłam w piekarniku. Danie wyszło przepyszne, nie dość, że cieszy oczy, to jeszcze wykwintnie smakuje. Bardzo polecam! SKŁADNIKI(...)więcej wg uznania) 2 łyżeczki brązowego cukru 1/3 łyżeczki świeżo zmielonego pieprzu 1 łyżeczko suszonej bazylii WYKONANIE: MAKARONOWE MUSZLE: Makaron ugotuj w osolonej wodzie al dente. Odcedź. Mozzarellę poszarp na małe kawałeczki, camembert pokrój w drobną kostkę. Oba sery wymieszaj w misce. Każdą muszlę nadziej 3/4 łyżeczki mascarpone i łyżeczką mieszanki mozzarelli i camembertu. SOS POMIDOROWY: Cebulę posiekaj w drobną

Słodko-Słony Świat Ilony
Tagliatelle z ragu bolońskim 126

osolonej wodzie wg wskazówek producenta. 1/2 szklanki wody z gotowania makaronu zostawiamy, resztę odcedzamy. Do gorącego makaronu dodajemy sos i odstawioną wodę z gotowania makaronu. Podgrzewamy do zgęstnienia, wystarczy 1 minutka. Podajemy z utartym twardym serem.  Wioleta Gargula

MamaOskarka
Muszle z pesto i kurczakiem 217

lubię na ostro to jeszcze chili musi być.  pesto: 1 doniczka bazylii 2 łyżki orzechów włoskich 3 ząbki czosnku 2 łyżki sera twardego startego 1/3 szklanki oleju rzepakowego sól, pieprz 250 g makaronu muszle 1 pierś z kurczaka 1 papryczka chili 1 kulka mozzarelli Sos: 1 łyżka mąki pszennej 1 i 1/3 szklanki mleka 1 łyżka masła klarowanego

wesoła kuchnia
Pełne smaków danie z makaronem, mięsem i warzywami 123

minutę. Wlać śmietanę, dodać posiekaną natkę pietruszki, wymieszać.Przez moment jeszcze podgrzewać, ale nie gotować. Strączki groszku będą chrupiące, ale takie mają być. Żółty ser zetrzeć na tarce i dodać do sosu, wymieszać. Podawać z makaronem, ryżem lub kluseczkami. Bardzo smaczne danie

Kuchnia Pokoleń
"MAKARON" Z SOSEM ALFREDO 102

zazwyczaj nie mamy ochoty na ciężkie dania dlatego zrobienie oryginalnego  makaronu z lekkim i aksamitnym sosem wydaję się wręcz idealnym pomysłem  Makaron z cukinii z sosem z kalafiora , posypany dodatkowo podpieczoną szynką , serem Dziugas (polska wersja parmezanu) i pistacjami ! SKŁADNIKI : 1 duża cukinia 1/2 kalafiora 1 szkl. mleka migdałowego niesłodzonego 1 łyżeczka soku z cytryny 1 łyżeczka czosnku

Marcepanowa kuchnia
Spaghetti z passatą i bazylią 262

sól, pieprz i cukier, wymieszaj, chwilkę jeszcze przesmaż, po czym dodaj passatę. Przesmaż gotowy sos przez kilka chwil. W osolonym wrzątku ugotuj makaron, odcedź i dodaj do sosu na patelni, wymieszaj. Nakładaj, posyp serem i ułóż bazylię. Gotowe

Zasmakuj Kuchni
Makaron z sosem z czerwonej soczewicy i selera naciowego (fit) 203

delikatnie odrobiną wody i dodajemy przyprawy. Dusimy około 15 minut, aż soczewica będzie miękka. W czasie kiedy dochodzi sos gotujemy makaron. Na talerze wykładamy makaron i polewamy sosem. Do smaku możemy dorzucić odrobinę startego żółtego sera. Smacznego

Kolizje Smaków
Pyszne sałatki - zestawienie 4409

Warstwowa sałatka z nowalijkami 9.  Sałatka ryżowa z kurczakiem 10.  Sałatka z kurczakiem i ananasem 11.  Sałatka z pieczonym kurczakiem, serem i musztardą 12.  Sałatka – przedwiośnie 13.  Sałatka z kabanosem i makaronem orkiszowym 14.  Sałatka z makaronem z zupki chińskiej, ryżem i paluszkami krabowymi 15.  Sałatka brokułowa z paluszkami krabowymi 16.  Kolorowa

VioletoweKucharzenie
Zioła toskańskie - mieszanka przypraw, Spaghetti á la Toscana 241

oliwy Ugotuj makaron. Wylej na patelnię około 1 szklanki wody z gotowania makaronu i wymieszaj z torebką ziół toskańskich. Następnie dodaj oliwę, ugotowany makaron i wymieszaj. Natychmiast podawaj.  Spaghetti można również wzbogacić startym żółtym serem, rukolą lub śmietanką. Źródło Skład: (57%) płatki pomidorowe (pasta pomidorowa, skrobia kukurydziana), sól jodowana, bazylia, czosnek, oregano, cebula, pietruszka. Produkt może zawierać śladowe ilości

Qlinarnie i Qlinarnie
Makaron ze szpinakiem 203

cytryny, mieszamy, dusimy. Chwilę przed końcem dodajemy jogurt, mieszamy, chwilę dusimy. W międzyczasie w osolonej wodzie gotujemy makaron wedle przepisu na opakowaniu. Ugotowany makaron odcedzamy i łączymy ze szpinakiem na patelni, mieszamy, nakładamy, posypujemy serem na talerzu bądź jeszcze na patelni wedle uznania do smaku. Smacznego

Zasmakuj Kuchni
Polecane książki kulinarne: Retrowarzywa – Paweł Łukasik i Grzegorz Targosz 172

czatnejem rabarbarowo-truskawkowym z zielonym pieprzem – Tarta rabarbarowo-gruszkowa pod kruszonką cytrynową – Phad thai z jarmużem, batatami, suszonymi pomidorami oraz makaronem ryżowym z jajkiem i pastą tamaryndową – Pierogi z jarmużem, białym serem i smażoną cebulką – Ossobuco pomidorowe ze skorzonerą i suszonymi na słońcu figami – Krem ze skorzonery i jabłek z żółtą papryką i fasolą pinto

WojnaNaSmaki.pl
Makaron z łososiem i pesto pietruszkowym 170

pozostawiając drobne kawałki - nie mielić na gładko. Doprawić do smaku solą. Łososia pokroić na kawałki. Na rozgrzanej patelni przesmażyć łososia 2-3 minuty, dodać makaron i pesto - wymieszać. Podawać od razu. Można posypać tartym, twardym serem. Smacznego

kolorowotorcikowo
Szakszuka jesienna. Z dynią makaronową. 135

mnie :) Dopiero po powrocie z dynią makaronową do domu zaczęłam się zastanawiać, co z niej przygotować. A możliwości jest wiele, a najpopularniejsze to dyniowy makaronu z sosem i dynia zapiekana z dodatkami (myślałam nawet o serze gorgonzola, śmietanie i szpinaku).  Jednak od pewnego czasu marzyła mi się szakszuka. Gorący sos pomidorowy pełen aromatycznych przypraw, a do tego jajeczko

Chilli Czosnek i Oliwa
Lekkie wina na jesienne dni.... 145

Przyjemnie drażni nasze podniebienia, pozostawiając lekko owocowy posmak. Jest to wino znakomicie zharmonizowane  i orzeźwiające.  Sprawdzi się świetnie do potraw pikantnych, makaronów a także  deserów lub samodzielnie jako aperitif.  Uwydatni charakterystyczny smak serów w szczególności sera feta, gouda i pleśniowych, przyciąga wzrok żywymi refleksami. Podawaj schłodzone do temperatury 6°C. To propozycja dla osób pełnych pozytywnej

Wanilia i Kardamon