Cannelloni nadziewane mielonym mięsem
Cannelloni nadziewane mielonym mięsem
Czyli kolejne popisowe danie imprezowe:) Jednym z podstawowych sposobów na przygotowanie cannelloni jest nadzianie makaronu usmażonym mięsem i upieczenie go z sosem (pomidorowym lub beszamelowym) i żółtym serem. Otrzymujemy wtedy coś podobnego do lasagne. Ja natomiast zwykle robię cannelloni w wersji odrobinę lżejszej – bez sosu. Nie jest to może sposób zgodny ze sztuką, ale takie bardziej mi smakuje.
Czytaj dalej » czytaj dalej...
Czytaj dalej na blogu Gotuj z Misiem
Autor
gotujzmisiem
Proponowane wyszukiwania
Popularne słowa kluczowe
mielone, cannelloni, sosy, zupa pomidorowa, makaron, makarony, mięso, mięso mielone, sos pomidorowy, ser żółty, lasagne, pomidor, sos beszamelowy, dania z makaronem, sos do makaronu, makaron z serem, sos do mielonego , dania bez mięsa, pomidory z serem
Inne przepisy z Gotuj z Misiem
Dodaj komentarz