Cannelloni nadziewane mielonym mięsem

Cannelloni nadziewane mielonym mięsem

Cannelloni nadziewane mielonym mięsem

Czyli kolejne popisowe danie imprezowe:) Jednym z podstawowych sposobów na przygotowanie cannelloni jest nadzianie makaronu usmażonym mięsem i upieczenie go z sosem (pomidorowym lub beszamelowym) i żółtym serem. Otrzymujemy wtedy coś podobnego do lasagne. Ja natomiast zwykle robię cannelloni w wersji odrobinę lżejszej – bez sosu. Nie jest to może sposób zgodny ze sztuką, ale takie bardziej mi smakuje. Czytaj dalej » czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Gotuj z Misiem

Autor

gotujzmisiem

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

mielone, cannelloni, sosy, zupa pomidorowa, makaron, makarony, mięso, mięso mielone, sos pomidorowy, ser żółty, lasagne, pomidor, sos beszamelowy, dania z makaronem, sos do makaronu, makaron z serem, sos do mielonego , dania bez mięsa, pomidory z serem

Inne przepisy z Gotuj z Misiem

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.