makaron z pieczarkami - 2305 przepisów (strona:110/154)

715. Cukinia, kokos, mascarpone.. & i znów jedzeniem was dręczę. 175

makaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywami pełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą  tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym  zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego  muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym

More food, love and dreams
Zupa pieczarkowa na maśle 168

mieszając. Kiedy pieczarki będą usmażone, wszystko przełożyć do garnka, dodać resztę masła i wlać około 1-1,5 litra wody. (Pamiętać o "przepłukaniu" patelni wodą i wlaniu jej do garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną

Codzienna kuchnia niecodzienna
Kolorowy gulasz wołowy 170

To danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą

Kuchnia Pokoleń
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 22.07.2016r. 114

tygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków .  I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro   Makaron z warzywami   Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a  Masełko z kremówki   Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą  Bożena Bułeczki(...)serem i szynką - zapiekane    Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami   Magdalena   Ciasteczkowy shake bananowy   Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami    Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi  Marta Sałatk a z rukolą , kurczakiem i żółtymi pomidorkami koktajlowymi   Marzena Owsianka z owocami  Małgosia   Jajka dekorowane

Magiczne Życie Marty
Cukinia faszerowana mięsem mielonym 189

Papryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może to być wieprzowina, wołowina, mielone mięso z indyka, cielęcina, czy jagnięcina, bo mięso mielone z cukinią świetnie się komponuje. Ja wykorzystałam mięso mielone z łopatki wieprzowej. A farszu zrobiłam trochę więcej, gdyż będzie wykorzystany do przygotowania jutrzejszego obiadu jako dodatek do makaronu 🙂 Cukinia faszerowana mięsem

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Lasagne z cukinią 192

prostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Ostatnio przeczytałam, że wielkość porcji lasagne dla każdego domownika powinna odpowiadać wielkości jego rozłożonej dłoni.  Składniki: 3 małe cukinie 10 dag sera żółtego 15 dag marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,3 szklanki oleju 50 dag mięsa mielonego 30 dag pieczarek

Salonik smaków
Paski z polędwiczek wieprzowych w sosie śmietanowym z rozmarynowym tagliatelle 161

Lubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)WIEPRZOWYCH W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ROZMARYNOWYM TAGLIATELLE Składniki na polędwiczki w sosie: - 75 gram masła - 450 gram polędwiczek wieprzowych - 175 gram pieczarek - 1 łyżeczka musztardy (ja dałam dijon, ale każda inna będzie dobra) - kawałek świeżego imbiru - 2 łyżki wytrawnego sherry - 150 mililitrów śmietany kremówki - sól - pieprz Przygotowanie polędwiczek w sosie: Polędwiczki myjemy i osuszamy, następnie kroimy w paski. Podsmażamy

Życie zamknięte w smaku
Kurczak w sosie słodko - kwaśnym 374

przepisu: Pieczarki można zastąpić chińskimi grzybami moon (około 5 sztuk) i przygotować je zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sambal oelek można zastąpić drobno posiekaną papryczką chili, choć wpłynie to na smak potrawy.  Sos sambal oelek można dostać w większości hipermarketów, na działach dotyczących kuchni świata, jak również podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu. Ryż można zastąpić chińskim makaronem jajecznym

Gospodyni Miejska
Indyk z warzywami 185

obrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem.  4. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min. 5. G o towe mięso podajemy np. z makaronem. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Sos śmietanowo-serowy z kurczakiem i pieczarkami 245

pieczarki zaczną mięknąć i puszczać soki. Wlej wodę na patelnię i wymieszaj dobrze. Dodaj śmietanę i połącz całość. Duś kilka chwil, dodaj koperek, a potem mięso razem z sokiem, które puściło na talerzu. Na koniec wrzuć serek pokrojony na kawałki i mieszaj wszystko, aż całkowicie się rozpuści i połączy z sosem. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego

Anioszek w kuchni
Pulpety drobiowe zapiekane z warzywami 176

pieczarki + przyprawy. Jak warzywa nieco zmiękną, dodajemy pół puszki pomidorów i drobno pokrojone ząbki czosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe

Ugotuj to sam ...
Kurczak w czosnkowym sosie 251

Makaron cannelloni z kurczakiem barbecue Składniki: 500 g  piersi z kurczaka 200 ml słodkiej śmietany 1 łyżka ketchupu 1 łyżka brązowego cukru 1 łyżka sosu worcestershire szklanka wody 2 łyżki skrobi kukurydzianej 5 - 7 ząbków czosnku garść natki pietruszki 3 suszone pomidory 2 łyżki suszonego tymianku cebula 2 łyżki masła 1 łyżka słodkiej papryki słodkiej 150 g pieczarek (adsbygoogle

Delusional Trine
Polędwica wieprzowa z warzywami 186

pieczarki. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Smażymy ok 5 min. Na duży gaz wrzucamy polędwicę- smażymy ok 5-7 min. Do mięsa dodajemy  marchew I fasolkę. Dolewamy bullion dodajemy sól, pieprz I kolendrę, przykrywamy I dusimy około 20-30 min. Mieszamy mąkę I śmietanę. Dolewamy do sosu. Doprawiamy w razie potrzeby. I obiad gotowy. :)  Obiad podałam z makaronem

Smaki Edyty
Vegebulion – 100% wegańska zdrowa zupa 184

makaronem, ryżem, posypany drobniutko posiekaną kolendrą lub pietruszką – albo bez żadnych dodatków. Można użyć go do bazy dla innych zup i potraw, np. do risotto, zamrozić lub zapasteryzować w słoikach. W sezonie warto dodać do garnka kilka gałązek świeżego tymianku, gałązkę szałwii, zielone szparagi (150g). Jeszcze więcej umami? Dorzućcie kilka połówek suszonych pomidorów (4-5 sztuk) a zamiast pieczarekpieczarki

Karo in the Kitchen
zupa krem z pieczarek 171

pieczarki będą miały złoty kolor, ok. 10-15 min, doprawić pieprzem i solą. Pod koniec dodać serek topiony, podlać bulionem tak, aby serek mógł się roztopić. Wszystko przelać do garnka, dolać resztę bulionu, zagotować. Poczekać, aż zupa ostygnie i dokładnie ją zblendować (gorąca temperatura niszczy nasze blendery – tępi noże, więc lepiej poczekać :)). Zupę podawać z groszkiem ptysiowym lub makaronem

zabawa smakiem