Kiedy pieczarki zmiękną całość powinna wyglądać mniej więcej tak: No i czas na śmietanę! Całą wylewamy bezpośrednio na patelnię. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i czekamy 15 min - od czasu do czasu zaglądamy i mieszamy. Można jeszcze dodać trochę soli i pieprzu i według uznania majeranku. GOTOWE! Można podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Ja osobiście lubię
Kolejny blog o gotowaniuzłoty kolor. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i dolewamy śmietankę. Gotujemy, aż całość zgęstnieje. Bulion powoli dolewamy do sosu, uważając by go za bardzo nie rozrzedzić. Do sosu dorzucamy klopsiki i całość chwilę gotujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą tymianku. Podajemy z kaszą gryczaną, grubym makaronem lub ziemniaczanym puree. Mnie najbardziej
Ratunku obiadSkładniki: 2 sztuki kotlet schabowy bez kości, 1 sztuka jajko, - sól, pieprz do smaku, - ile potrzeba tarta bułka z mąką pszenną, 1/4 kostki smalec, 1 szklanka
W Mojej Kuchni LubięMożna podać z makaronem, ryżem lub jak ja z bułeczkami. Smak bardzo fajny lekko słodkawy, dzięki ananasom. Polecam. Piersi kurze pokroić na plastry o grubości 1 cm. Doprawić solą pieprzem, papryką słodką i suszonym oregano. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kawałki mięsa z dwóch stron na złoty kolor. Zdjąć mięso z patelni, odłożyć na bok. Pieczarki umyć, pokroić
Kuchnia Pokoleńmakaron ryżowy w sosie z masła orzechowego z łososiem i warzywami pełnoziarnista pizza ze szpinakiem, pomidorem, szynką i mozzarellą tortilla z sałatą, ogórkiem, wędzonym łososiem i sosem czosnkowym zapiekanka.. hmm(tylko z czym xd) na pewno ryż, kurczak i marchewka w sosie pomidorowym coś takiego muffiny a'la pizza ( z szynką, serem, pieczarkami i sosem pomidorowym
More food, love and dreamsmieszając. Kiedy pieczarki będą usmażone, wszystko przełożyć do garnka, dodać resztę masła i wlać około 1-1,5 litra wody. (Pamiętać o "przepłukaniu" patelni wodą i wlaniu jej do garnka z zupą, aby nie tracić smaku.) Zupę posolić i gotować przez kilka minut. Zdjąć z ognia, wlać słodką śmietankę i przyprawić świeżo mielonym pieprzem. Podawać z makaronem i ulubioną zieleniną
Codzienna kuchnia niecodziennaTo danie będzie super smakowało z ryżem, makaronem lub dowolną kaszą. Ja zrobiłam z kaszą jaglaną. Było super. Mięso wołowe pokroić w cienkie paski, doprawić solą
Kuchnia Pokoleńtygodniu to u mnie znajdziecie podsumowanie błyskawicznych piątków . I tak oto prezentuje się dzisiejsza lista : Kasia Brus chetta al pomodoro Makaron z warzywami Sałatk a warstwowa z czarnym ryżem i tuńczykiem Dian a Masełko z kremówki Kruche ciasteczka z kokosem i pistacjami Agnieszka Łosoś pieczony na pomidorach Marzena Kwiaty cukinii nadziewane ricottą Bożena Bułeczki(...)serem i szynką - zapiekane Aga Czekoladowe muffinki z wiśniami Magdalena Ciasteczkowy shake bananowy Monika Placki z zielonej cukinii z pieczarkami Justyna Tarta z czarną porzeczką i płatkami migda ł owymi Marta Sałatk a z rukolą , kurczakiem i żółtymi pomidorkami koktajlowymi Marzena Owsianka z owocami Małgosia Jajka dekorowane
Magiczne Życie MartyPapryka faszerowana, pieczarki faszerowane, pomidory faszerowane, ogórki faszerowane. Do faszerowania cukinii polecam wszelakie mięsa, może to być wieprzowina, wołowina, mielone mięso z indyka, cielęcina, czy jagnięcina, bo mięso mielone z cukinią świetnie się komponuje. Ja wykorzystałam mięso mielone z łopatki wieprzowej. A farszu zrobiłam trochę więcej, gdyż będzie wykorzystany do przygotowania jutrzejszego obiadu jako dodatek do makaronu 🙂 Cukinia faszerowana mięsem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięprostokątne płaty makaronu zastąpiłam cukinią. Jest bardzo prosta w przygotowaniu i nie wymaga wiele wysiłku. Ostatnio przeczytałam, że wielkość porcji lasagne dla każdego domownika powinna odpowiadać wielkości jego rozłożonej dłoni. Składniki: 3 małe cukinie 10 dag sera żółtego 15 dag marchewki 1 cebula 2 ząbki czosnku 1,3 szklanki oleju 50 dag mięsa mielonego 30 dag pieczarek
Salonik smakówLubię makaron i sosy śmietanowe i polędwicę. Co z tego, że tuczą. Lubię i już. Poza tym, że lubię węglowodany, uwielbiam świeże zioła. Mam nadzieję, że jak wrócę do domu, nie okaże się, że M. zabił to, co wyhodowałam na parapecie... ;) To danie ma przyjemnie delikatny, imbirowy smak. Sos jest aksamitny. Na samo wspomnienie cieknie mi ślinka. Och... PASKI POLĘDWICZEK(...)WIEPRZOWYCH W SOSIE ŚMIETANOWYM Z ROZMARYNOWYM TAGLIATELLE Składniki na polędwiczki w sosie: - 75 gram masła - 450 gram polędwiczek wieprzowych - 175 gram pieczarek - 1 łyżeczka musztardy (ja dałam dijon, ale każda inna będzie dobra) - kawałek świeżego imbiru - 2 łyżki wytrawnego sherry - 150 mililitrów śmietany kremówki - sól - pieprz Przygotowanie polędwiczek w sosie: Polędwiczki myjemy i osuszamy, następnie kroimy w paski. Podsmażamy
Życie zamknięte w smakuprzepisu: Pieczarki można zastąpić chińskimi grzybami moon (około 5 sztuk) i przygotować je zgodnie z przepisem na opakowaniu. Sambal oelek można zastąpić drobno posiekaną papryczką chili, choć wpłynie to na smak potrawy. Sos sambal oelek można dostać w większości hipermarketów, na działach dotyczących kuchni świata, jak również podczas tygodnia azjatyckiego w Lidlu. Ryż można zastąpić chińskim makaronem jajecznym
Gospodyni Miejskaobrane pieczarki i pora kroimy na talarki, dodajemy do mięsa i razem dusimy. 3. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę paprykę i podlewamy połową szklanki wody. Dusimy pod przykryciem. 4. Kiedy wszystkie warzywa zmiękną, dodajemy sos sojowy, koncentrat. Przyprawiamy do smaku przyprawami i ziołami i dusimy jeszcze 5 min. 5. G o towe mięso podajemy np. z makaronem. Smacznego
Kuchnia domowa Anipieczarki zaczną mięknąć i puszczać soki. Wlej wodę na patelnię i wymieszaj dobrze. Dodaj śmietanę i połącz całość. Duś kilka chwil, dodaj koperek, a potem mięso razem z sokiem, które puściło na talerzu. Na koniec wrzuć serek pokrojony na kawałki i mieszaj wszystko, aż całkowicie się rozpuści i połączy z sosem. Świetnie smakuje z ryżem lub makaronem. Smacznego
Anioszek w kuchnipieczarki + przyprawy. Jak warzywa nieco zmiękną, dodajemy pół puszki pomidorów i drobno pokrojone ząbki czosnku. Dusimy warzywa jeszcze ok 10 minut i podlewamy śmietaną. Zagotowujemy. Po przygotowaniu warzyw, przekładamy je (cały sos) do naczynia żaroodpornego, zatapiamy w nich pulpety i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (180 st.) na ok 30-40 min. Można podać z ryżem lub makaronem. Artykuł Pulpety drobiowe
Ugotuj to sam ...