makaron z pieczarkami - 2305 przepisów (strona:109/154)

Gulasz z kurczakiem 138

Ten przepis ostatnio wpadł mi w oko na blogu  Zdrowe odżywianie . Naprawdę warto było go wypróbować, bo smakował całej rodzinie i napewno jeszcze nie raz

kuchnia doski
Zupa pieczarkowa 8578

Zupa pieczarkowa – to propozycja dla tych, co nie wiedzą, co zrobić z resztą niedzielnego rosołu w poniedziałek i myślą sobie „no nie.. byleby

Kulinarne Przeboje
18 przepisów z rukolą 187

Ożywi smak mozzarelli, a z makaronem spaghetti tworzy pyszny duet. Jakie, inne polaczenia z rukolą są smaczne? Specjalnie dla Was przygotowałam 18 najlepszych przepisów z rukolą! Smacznego! Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Cytrusowa sałatka z rukoli, z camembertem i orzechami włoskimi Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Kasza

Moja smaczna kuchnia
Sałatka z rukoli z gruszką, serem pleśniowym i orzechami 154

kanapek, sałatek, mieszam z makaronami czy robię pesto. Podczas live cooking w CH Pogoria przygotowałam np. tramezzini z rukolą, serkiem kremowym i prosciutto, kanapki znikały w mgnieniu oka! Przepisy na rukolę, które znajdziecie na blogu: Chrupiąca sałatka z rukoli, z brokułami Ciabatta z kozim serkiem, rukolą i czarnymi oliwkami Duże fusilli z pieczarkami, rukolą, tymiankiem i octem balsamicznym Kasza gryczana

Moja smaczna kuchnia
Coś na zimowe wieczory... Rozgrzewający gulasz 253

miękkie, możemy dodać marchew i pieczarki. Całość dusimy jeszcze maksymalnie 10 min. Próbujemy, doprawiamy solą i pieprzem. Na koniec, jeśli uznamy, że sos jest za rzadki, zagęszczamy go 2 czubatymi łyżeczkami mąki rozprowadzonymi w 1/3 szklanki wody. Pamiętajmy jednak, że po dodaniu mąki, gulasz trzeba jeszcze raz zagotować. Podajemy z ugotowanymi ziemniakami, kaszą, makaronem, kopytkami, kluskami śląskimi, kuskusem lub świeżym

Ratunku obiad
POMIDOROWA POTRAWKA Z KURCZAKA 197

dodajemy pokrojone w plasterki pieczarki. Całość ponownie mieszamy, chwilę podsmażamy, a następnie podlewamy odrobiną wody i dusimy na małym ogniu ok 15 minut. Pomidory blendujemy. Przelewamy do duszonego mięsa. Dusimy bez przykrycia kolejne 15 minut. Na koniec  dorzucamy pokrojone w plasterki ogórki, posiekaną natkę pietruszki i pokrojone w plasterki kiszone ogórki.  Podajemy z makaronem, ryżem lub świeżą bagietką

Walijskie Pichcenie
Gulasz żołądkowo warzywny 133

marchew i oczyszczone i pokrojone pieczarki. Następnie posiekać pora i także dodać do składników na patelni. Wszystko smażyć do lekkiego zarumienienia składników. Potem podlać całość bulionem, dodać przyprawy i dusić do miękkości. Gdy wszystko będzie miękkie ewentualnie doprawić i zaciągnąć sos mąką ziemniaczaną rozmieszaną z odrobiną wody. Gulasz zagotować i podawać np. z ugotowanym makaronem

Ewa w kuchni
Sos paprykowo pomidorowy do ryżu i drobiu 162

komponować z daniami z makaronu, z ryżu, kuskusu czy do ziemniaków, które Polski naród tak kocha!.  Składniki: 2 kg pomidorów, najlepiej malinówka lub limo, ważne żeby to były wiejskie pomidory z targu, a nie z supermarketu 1/2 kg cukinii 1 i 1/2 kg czerwonej papryki, zamiennie można dołożyć 2 żółte papryki 20 dag pieczarek 1 szklanka cukru brązowego

Apetyczna babeczka
Potrawka z parówek i soczewicy 130

podsmażyć w garnku. Najpierw pieczarki, a gdy woda z nich odparuje dodać cebulę. Gdy cebula będzie zeszklona dodać parówki i przez 4-5 minut podsmażać na średnim ogniu. Do składników wlać pomidory z puszki, koncentrat pomidorowy, bulion i soczewicę. Gotować na średnim ogniu przez kilka minut. Doprawić do smaku.  Można podawać np. z makaronem

Pasja Smaku
KOTLECIKI MIELONE NADZIEWANE ORZECHOWĄ FETĄ 222

Kotlety nadziewane orzechową fetą to jedno z moich ulubionych (ostatnimi czasy) dań. Najbardziej smakują mi na zimno, pokrojone na kanapkę, ale sprawdzą się też w sosie

Przepisy Aleksandry
Błyskawiczne piątki - podsumowanie 11.11.2016r. 138

przepisów. Marzena Makaron z warzywami i mięsem   Kasia Szybki ucierany placek z jabłkami a'la szarlotka z kokosową nutą Magdalena  Cytrynowa babka piaskowa Joanna  Błyskawiczna sałatka z awokado, oliwkami, pomidorami i mixem sałat Małgorzata  Ciastka francuskie z korzennym miodem, gruszkami i orzechami nerkowca Katarzyna  Ciasto czekoladowo- kawowo- kokosowe Marta Schab duszony z pieczarkami

Magiczne Życie Marty
Zapiekane cannelloni z kurczakiem i grzybami 194

Dzisiejsza nasza propozycja to pyszny nadziewany makaron cannelloni z kurczakiem i grzybami. Bardzo dużo przygotowujemy zapiekanek z makaronem. Jak zwykle w tego typu daniach nie mogło zabraknąć sosu beszamelowego, który w połączeniu z pomidorami daje ponadczasowy, tradycyjny smak. Zapraszamy do wypróbowania, na pewno wszystkim będzie smakować. Przepis Składniki: Sos pomidorowy: cebula ząbek czosnku rozmaryn dwie puszki pomidorów szczypta cukru sól(...)pieprz oliwa Sos beszamelowy: 20 g masła 25 g mąki 250 ml mleka 250 ml śmietany kremówki 40 g potartego parmezanu sól Farsz: 300 g pieczarek cebula 400 g piersi z kurczaka oliwa 1-2 łyżeczki suszonego tymianku pęczek pietruszki 150 g mozzarelli około 20 sztuk rurek cannelloni Oczywiście sos beszamelowy można przygotować według własnego przepisu, my jednak lubimy eksperymentować

KasiaiKrzysiu.pl
Gulasz z warzywami 146

ziemniaków, ryżu, makaronu, kaszy czy klusek. Bardzo smaczne i syte danie. Ja zrobiłam z szynką, ale może być również karkówka lub łopatka. Składniki 500 g  szynki bez kości (może być karkówka, łopatka) 1 brokuł 1 cebula 2 średnie marchewki 1 mała czerwona papryka 1 pietruszka kawałek selera 1 gałązka selera naciowego 7-8 pieczarek 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej

O kuchni z uczuciem
Kurczak w winie po francusku -Coq au Vin 201

złoty kolor. Dodajemy pieczarki I obsmażamy. Ok 15 min. Dodajemy z miseczki cebulę. Nalewamy wina. Zmniejszamy gaz. Przykrywamy I dusimy do miękkości udek. Gdy udka są miękkie dolewamy śmietany, dodajemy soli I pieprzu do smaku oraz cytryny. Na koniec wsypujemy natkę pietruszki. Pozostawiamy na gazie ok 5 min. Gotowe :) Kurczaka w winie podałam z makaronem. Życzę smacznego I wspaniałego weekendu

Smaki Edyty
Strogonow z wołowiną i grzybami / Beef and mushroom stroganoff 181

danie, które świetnie sprawdzi się na obiad dla całej rodziny nawet w najbardziej zapracowanym tygodniu. Pyszna wołowina i grzyby w smakowitym sosie śmietanowym z koniakiem i podany z ulubionym makaronem zachwyci wszystkich. Uwielbiam takie proste a smaczne dania, nawet mój wybredny Luby poprosił o dokładkę bo stwierdził, że danie jest 10/10, a uwierzcie mi- to mój największy krytyk Jeżeli lubisz(...)Scroll down for recipe in English Strogonow z wołowiną i grzybami (5-6 porcji) Składniki: 3 łyżki oleju roślinnego 600 g steka wołowego, pokrojonego w cienkie paski 400 g pieczarek (lub innych ulubionych grzybów), pokrojonych w plasterki 1 cebula, pokrojona w kostkę 2 duże ząbki czosnku, pokrojone w kostkę 3 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki ketchupu 3 łyżki sosu Worcestershire

karmelowy
Pulpeciki z soczewicy, z pieczarkami i płatkami owsianymi... I o dzieciach. 109

misce wymieszaj soczewicę, pieczarki z cebula, jajko i płatki owsiane. Zostaw na godzinę w lodówce. Rozgrzej piekarnik do 180stC. Przygotuj blaszkę wyłożona papierem do pieczenia. Formuj z masy niewielkie kulki - mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, i układaj na blaszce. Piecz około 20 minut - gotowe powinny być złotawe i przesuszone.  Można podawać z sosem pomidorowym, z makaronem, lub ryżem

Lejdi of the house
Klopsiki z wołowiny z pieczarkową wkładką 163

makaronem. Wystarczy wlać koncentrat bulionu do garnka z wrzącą wodą, dodać ulubione dodatki, zagotować i potrawa gotowa.  Dzisiaj na obiad szybkie klopsiki z mielonej wołowiny podane z kaszą gryczaną.    KLOPSIKI WOŁOWE W SOSIE Z KASZĄ GRYCZANĄ    Składniki: klopsiki:   500 mielonej wołowiny 3 łyżki bułki tartej szczypta soli i pieprzu 1 jajko 3 pieczarki

Bon appetit mon amie
Kurczak w sosie śmietanowym z pieczarkami 355

Kiedy pieczarki zmiękną całość powinna wyglądać mniej więcej tak: No i czas na śmietanę! Całą wylewamy bezpośrednio na patelnię. Wszystko dokładnie mieszamy, przykrywamy pokrywką i czekamy 15 min - od czasu do czasu zaglądamy i mieszamy. Można jeszcze dodać trochę soli i pieprzu i według uznania majeranku. GOTOWE! Można podawać z ryżem, ziemniakami lub makaronem. Ja osobiście lubię

Kolejny blog o gotowaniu
Dziś po polsku i dość tradycyjnie 244

złoty kolor. Pieczarki kroimy w plastry i podsmażamy na maśle. Po chwili dodajemy mąkę, dokładnie mieszamy i dolewamy śmietankę. Gotujemy, aż całość zgęstnieje. Bulion powoli dolewamy do sosu, uważając by go za bardzo nie rozrzedzić. Do sosu dorzucamy klopsiki i całość chwilę gotujemy, Doprawiamy solą, pieprzem i szczyptą tymianku. Podajemy z kaszą gryczaną, grubym makaronem lub ziemniaczanym puree. Mnie najbardziej

Ratunku obiad