makaron smażony - 5576 przepisów (strona:205/372)

SAŁATKA Z KURCZAKA ZE SZPINAKIEM I MAKARONEM 155

Garść świeżego szpinaku 3 ogórki konserwowe 1 cebula 1 zupka chińska sam makaron 1 /2 puszki kukurydzy 10 dag sera żółtego 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki ketchupu Sól i pieprz do smaku   PRZYGOTOWANIE: Filet z kurczaka myję, nacieram przyprawami. Kroję w kostkę. Smażę na rumiano ze wszystkich stron. Studzę. Kukurydzę odcedzam. Ogórki konserwowe drobno siekam. Cebulę obieram

Gotowanie Patki
Makaronowe muszle faszerowane szpinakiem 186

znajdziecie tutaj: http://kopystkapogarach.blogspot.com/2016/03/klasyczny-sos-pomidorowy.html  ) można wzbogacić o paprykę ostrą i słodką. PRZYGOTOWANIE: Makaron ugotować al dente. Piekarnik nagrzać do 220 stopni. Na patelni z odrobiną oliwy, przesmażyć cebulę oraz czosnek (drobno posiekane), po chwili dodać rozmrożony szpinak (można dać zamrożony ale wtedy czas smażenia się wydłuży). Szpinak przesmażamy tak długo,aż pozbędziemy się wody.Doprawiamy solą, pieprzem, gałka oraz

Kopystką po garach
Kurczak po chińsku 273

minut. 2. Na gorącą patelnie wlewamy olej, wrzucamy kurczaka z cała marynatą i smażymy aż mięso się zetnie. Dodajemy mieszankę warzyw chińskich, kukurydzę i dusimy przez kilkanaście minut by warzywa była al’dente. 3. Na koniec dodajemy słodki sos chilli. Podajemy z ryżem lub makaronem sojowym. Gotową porcję posypujemy prażonymi nasionami. Gotowe! Smacznego

Mama z miasta
Leczo, czyli warzywne ragoût 161

plasterki. Kiełbasę podsmażyć na tłuszczu, jak już się zarumieni, dodać cebulę i smażyć, aż ta się zeszkli, dodać pozostałe warzywa, lekko podlać wodą i gotować na małym ogniu, często mieszając. Gdy warzywa będą już miękkie, dodać koncentrat i przyprawy do smaku. Podawać z makaronem, ziemniakami lub pieczywem. SMACZNEGO

Malinowo w kuchni
Filet w boczku w sosie pieczarkowym. 148

odrzucamy korzenie, kroimy w paski, dodajemy sól, pieprz, sos sojowy, pokrojoną w kostkę cebulę, smażymy na maśle, grzyby suszone gotujemy około 30 min. w bulionie. drobno siekamy, następnie łączymy z pieczarkami, przesmażamy razem 5 min., zaklepujemy sos śmietaną z dodatkiem łyżki mąki, mięso podajemy z makaronem i sosem

Kuchnia Beaty
Pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-ziołowym. 123

oliwą i doprawiamy papryką oraz solą. Następnie wrzucamy kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy do wyparowania wody z papryki. W miseczce mieszamy śmietanę, mleko i przyprawy, kiedy kurczak już się zrumieni przelewamy na patelnię nasz sos i gotujemy około  10-15 minut. Podajemy z makaronem - u mnie razowy. Smacznego

Moje-pitraszenie
,,Zapiekanka z zupek chińskich’’ 35974

Pół czerwonej papryki Pół żółtej papryki puszka kukurydzy 40 dag sera żółtego Sposób wykonania: Makaron z zupek zaparzamy wrzątkiem tak by był tylko przykryty, pozostawiamy do napęcznienia na 20 minut. Po tym czasie przekładamy na durszlak do odsączenia. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i smażymy na patelni. Ser ścieramy na tarce o grubych oczkach. Odsączamy na ręczniku papierowym

Podróż w kulinaria
Szpinak z serem fetta i piersią, z kurczaka. 181

zdecydowanie zrewolucjonizował mój szpinak.   Dzisiaj propozycja, którą możemy wykorzystać jako dodatek do makaronu lub po prostu zjeść bez łączenia. SKŁADNIKI: 450 g. mrożonego szpinaku 1 pierś z kurczaka przyprawa do kurczaka 3-4 ząbki czosnku 1/2 sera fetta 1 mała  cebula olej do smażenia sól pieprz do smaku WYKONANIE Szpinak, jeśli mamy zamrożony, to wrzucamy do garnka

W kuchennym oknie Ewy
Pulpety brokułowe z kaparami 190

kulki mieszczące się w dłoni (łatwiej i szybciej smażą się te mniejsze) - smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek pilnując aby przypiec pulpet z każdej strony SMACZNEGO! Zobacz tez przepis na "Kotlety mielone" z cieciorki WEGELONE  <klik>   Zobacz tez przepis na Niskokaloryczny i bezglutenowy "makaron" z cukinii   <klik

Pora na pora i pomidora
Noodle po pekińsku 340

pastę curry, sos sojowy, imbir i przeciśnięty przez praskę czosnek- mieszamy  i smażymy 1 min. Na koniec dodajemy poszatkowaną kapustę i szczypior. Trzymamy na gazie jeszcze minutę. Zciągamy z gazu, dodajemy noodle. By były zachowane proporcje dobrze gdy  jest 1/3 mięsa do 2/3 makaronu. Mieszamy i gotowe :) Posypujemy natką pietruszki lub kolendry. Smacznego

Smaki Edyty
Lasagne z kurczakiem i cukinią w sosie pieczarkowym 348

lasagne, ale powiem Wam, że dał rade. Smakuje zupełnie inaczej lecz ta wersja również jest pyszna. W kuchni trzeba trochę eksperymentować aby nie popaść w rutynę. Składniki : 300 g makaronu lasagne  300 g piersi kurczaka 500 g pieczarek pokrojonych w plastry 1 cebula 4 ząbki czosnku 300 ml śmietany 50 g serka topionego śmietankowego 0,5 szklanki wody(...)smażymy aż woda wyparuję. Wodę mieszamy ze śmietaną i zalewamy patelnię, dodajemy serek i wszystko ze sobą łączymy. Doprawiamy do smaku i wygotowujemy, aż do konsystencji sosu ok 8 minut.  Cukinię myjemy i tniemy wzdłuż w paski o grubości 0,5 cm.  Sos beszamelowy znajdziecie tutaj   Blachę (jak do ciasta) skrapiamy oliwą i układamy warstwę makaronu następnie

Niezły Młynek
Sos pieczarkowy 3307

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Sos pieczarkowy to mój drugi, tuż po sosie kurkowym , ulubiony sos grzybowy :) Sos ten świetnie pasuje do placków ziemniaczanych, dań mięsnych, czy też potraw z makaronem. Jego główną zaletą jest to, iż pieczarki na szczęście są dostępne przez cały rok :) Sos pieczarkowy można dowolnie modyfikować – jeśli wolicie bardziej „słodki’ sos, to możecie pominąć śmietanę(...)Pieczarki pokroić w plasterki i dorzucić do cebuli. Smażyć na dużym ogniu do momentu zarumienienia się pieczarek. Następnie dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, posiekaną natkę pietruszki oraz pieprz i sól do smaku. Przemieszać. Zmniejszyć płomień, dodać śmietanę kremówkę oraz śmietanę 18%. Wymieszać, dusić do czasu aż sos zgęstnieje. Podawać, np. z makaronem i kurczakiem. Smacznego! Może zaciekawi Cię również artykuł

Kulinarne Przeboje
Piers I kurze w sosie serowym 144

innych grzybów, jak nie macie kurek. Smażyć aż woda z grzybów wyparuje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Wszystko z patelni dodać do mięsa. Przygotowanie sosu – śmietanę wymieszać z serkami za pomocaą blendery. Polać nim mięso. Pieczenie – nagrzeć piekarnik do 200 C i piec 20-25 minut. Podawać z ryżem, makaronem lub kluseczkami . Z chlebkiem tez będzie pysznie

Kuchnia Pokoleń
Brukselka z patelni z kaszą gryczaną 223

unika ich nadal. Szpinak w postaci zielonej papy, smażona wątróbka czy brukselka z wody. Pewnie każdy z nas je zna, prawda? A może zamiast ich unikać zróbmy je na nowo? Inaczej, smaczniej, ciekawiej. Ja do szpinaku przekonałam się już dawno. Lubię go w sałatkach, daniach z makaronem czy chociażby w omlecie, na który przepis ostatnio podawałam. Znacznie gorzej(...)kwadraty i wrzucamy na suchą, rozgrzaną patelnię. Dodajemy osuszoną brukselkę (duże brukselki kroję na cztery części wzdłuż ) i pół łyżeczki suszonego tymianku (pozostałe pół dodamy do kaszy gryczanej). Brukselkę smażymy kilka minut, aż się przyrumieni, ale nadal będzie jędrna. Pod koniec smażenia dodajemy śliwki pokrojone w paseczki. Doprawiamy pieprzem i delikatnie solą (niedużo bo boczek jest słony). Posypujemy świeżymi listkami

Simple Dish