mąka kukurydziana - 2091 przepisów (strona:72/140)

Bezglutenowy chleb gryczany 159

Bezglutenowy chleb gryczany Składniki: - 200g mąki gryczanej - 100g mąki pszennej bezglutenowej - 100g mąki kukurydzianej - 50g płatków owsianych - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki pestek dyni - 2 łyżki ziaren słonecznika - 1 łyżka siemienia lnianego - 500ml wody - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki - Stopniowo dodawać

Wegańska kuchnia orientalna
Letni obiad wegetariański III, Detektyw 178

mizeria, nuggetsy jaglane (pomysł od smakoszki jaroszki ), cukinia z curry, ziemniaki po węgiersku  (bez papryki). Jak zrobić nuggetsy? Składniki: 1 filiżanka kaszy jaglanej 2 łyżki oleju 2 łyżki mąki kukurydzianej 1 łyżka przyprawy do kurczaka lub kebeb-gyros 2 ząbki czosnku, wyciśnięte przez praskę Ugotuj kaszę. Dodaj pozostałe składniki. Formuj małe podłużne kotlety i smaż z obu stron

Qlinarnie i Qlinarnie
Bezglutenowe ciasto z musem jagodowym 157

otrąb gryczanych i taka sama ilość płatków gryczanych pół szklanki mielonego lnu 2 jaja 3 łyżki oleju rzepakowego 2 płaskie łyżeczki sody pół szklanki cukru na kruszonkę: pół szklanki mąki kukurydzianej 2 łyżki cukru masło ok 2 pełnych łyżek Wszystkie składniki wymieszałam razem w misce, przełożyłam do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej mielonym lnem. Na masę rozłożyłam mus jagodowym

AZgotuj!
Wilgotny placek z cukinii na słodko 124

miałam pojęcia co z nich kompletnie zrobić, a tu bach... Padło na placek z cukinii na słodko! :) Składniki: 1/4 cukinii 1/2 szklanki mąki pszennej graham T1850 1/2 szklanki mąki kukurydzianej  20g WPC 80 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 łyżek cukru trzcinowego 2 jajka 4 łyżki jogurtu greckiego Sposób przygotowania: Cukinię obieramy, myjemy i ścieramy na tartce o dużych

Truskawkowa Fiesta
Babeczki z pomidorkami koktajlowymi. 150

kolację lub jako pyszna przekąska w ciągu dnia. Bardzo polecam! Składniki na babeczki z pomidorkami koktajlowymi:  na 12 niewielkich babeczek SUCHE SKŁADNIKI: 100 g mąki pszennej 50 g mąki kukurydzianej (można zastąpić pszenną) 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki soli (jeśli używamy sera feta to nie dodajemy do ciasta soli) MOKRE SKŁADNIKI: 1 jajko 2 łyżki oliwy

Rozpustne gotowanie
Szybkie kotlety z białej fasoli z rukolą 173

cebuli - 2 ząbki czosnku - 1 łyżka pokrojonego drobno koperku (świeżego/mrożonego) - 2 łyżeczki płatków drożdżowych - 1 czubata łyżeczka mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka siemienia lnianego zmielonego - gotowa panierka z maki kukurydzianej (lub mąka kukurydziana) - odrobina bazylii - pół łyżeczki kurkumy - pół łyżeczki czerwonej słodkiej papryki - pieprz ziołowy - sól, pieprz - oliwa Przygotowanie: 1. Cebulę i czosnek kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy

Bananowe Pole
Prosty chleb domowy 263

błyskawiczny - wersja z migdałami Chleb z cukinią i porem   Chleb ze świeżymi pomidorami i ziołami   Pikantny chleb dyniowy Chleb pełnoziarnisty z serem feta   Chleb dyniowy z mąką kukurydzianą   Chleb nadziewany szpinakiem i serem feta   Chleb ziołowy ze szczypiorkiem, czosnkiem i suszonymi pomidorami

Grunt to przepis!
Bułeczki pszenno - kukurydziane 80

Mogą je jeść same bez żadnych dodatków. Staram się więc urozmaicać ich skład, żeby nie było zbyt monotonnie. Te dzisiejsze są miękkie i pulchne z żółtym zabarwieniem dzięki dodatkowi mąki kukurydzianej i masła. Smakują znakomicie opiekane w tosterze z domowymi powidłami. Nadmiar można zamrozić". Czytaj więcej

Wiem co jem
.869. kukurydziana wieża 94

placki z mąki kukurydzianej z czekoladowo-kokosowym kremem z awokado

breakfast of dreams
Recenzja #.21 - bezglutenowy batonik kajmakowy w polewie czekoladowej z orzechami (Balviten) 81

orzechami. Produkt dietetyczny do stosowania w diecie bezglutenowej. Skład : masa kajmakowa 21% (cukier, proszek mleczny 26,1% (mleko odtłuszczone w proszku, białka serwatkowe), serwatka (z mleka), emulgator - lecytyna sojowa, mąka kukurydziana, orzech ziemny prażony 11%, tłuszcz roślinny, syrop skrobiowy, kakao w proszku, aromat - wanilina, skrobia kukurydziana, jaja, cukier puder, substancja zagęszczająca - guma guar, substancje spulchniające - pirofosforan dwusodowy, kwaśny węglan sodu

breakfast of dreams
chleb bezglutenowy (mój pierwszy!) 159

To było dla mnie wyzwanie. Jestem fanką domowego pieczywa, właściwie to już dawno przestałam jeść te sklepowe. Nie ma nic smacznego ani zdrowego w nadmuchanych bułkach

chili & sugar
Placki z kaszy kukurydzianej z musem truskawkowym 95

Jeśli lubicie placki tak jak ja, to na pewno spróbujecie wariantu robionego z mąki kukurydzianej. Są delikatne i miękkie nawet przyrumienione z patelni i smakują ciekawie. Delikatny posmak kukurydzy i cynamonu, oraz wyraźna nuta miodu. Taki smak dobrze komponuje się ze świezymi owocami - na przykład z musem truskawkowym

Milion Smaków
Mini chlebki pszenno - kukurydziane 116

tamtego czasu używałam. Można wykorzystać do tego przepisu każdych innych foremek lub jednej niedużej blaszki. Skład jest dość prosty : 1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 650 1/2 szklanki maki kukurydzianej łyżeczka drożdży instant łyżeczka cukru łyżeczka soli szklanka kefiru ( można zastąpić maślanką lub jogurtem naturalnym) 1/3 szklanki ciepłej wody Wykonanie też jest proste : Jak zawsze mąkę pszenną przesiałam

apetytnapieczenie
Polenta z kremem serowym 67

Jeżeli znudziła się Wam już monotonia zimowych smaków - polecam polentę, czyli danie z "kaszki" z mąki kukurydzianej. Można przygotować wcześniej w dużej ilości i podawać na bardzo różne sposoby. Mój ulubiony - z kremem serowym i śmietaną. Cudownie rozgrzewa w chłodne zimowe

Milion Smaków
Dietetyczne placuszki twarogowe (97 kcal) 292

zimno. Podałam je z jogurtem truskawkowym. Jeden placuszek to niecałe 100 kcal.   Składniki (wychodzi ok 8 placków): 300 g twarogu (najlepiej chudego) 3 jajka 3 łyżki mąki kukurydzianej 3 łyżki otrębów (dałam pszenne) łyżeczka proszku do pieczenia 3 łyżki cukru ( może być zwykły, stewia, ksylitol)   Przygotowanie Wszystkie składniki wkładamy do jednej miski i miksujemy. Blachę wykładamy papierem

e-PrzepisyKulinarne