Będąc ostatnio na Słowacji kupiłam kilka opakowań tamtejszego puddingu. To coś a'la nasz budyń, tyle że robiony z mąki kukurydzianej a nie ziemniaczanej. W smaku jest do budyniu podobny, ale konsystencję ma bardziej kremową i błyszczącą. Idealnie nadaje się do babeczek budyniowych. Z naszego budyniu też można je zrobić, należy jednak pamiętać o zmniejszeniu ilości mleka. Składniki
Domowa Cukierenka-Domowa Kuchniasól, pieprz i mąkę gryczaną i sodę. Wymieszać ciasto i wstawić do lodówki. Mięso uduszone wyjąć, pokroić w plastry i odstawić pod przykryciem, sos zredukować, dodać śmietanę (można zagęścić mąką kukurydzianą lub żółtkiem. Przed podaniem smażyć placki i podawać na gorąco z plastrami mięsa , polane sosem
Gotowanie jest łatwemleko kokosowe, dymkę tymianek i pietruszkę. Doprawić do smaku solą i pieprzem, dokładnie wymieszać i dusić na niewielkim ogniu przez 10 minut. W razie potrzeby sos można zagęścić łyżką mąki kukurydzianej rozpuszczonej w niewielkiej ilości wody. Podawać natychniast z ryżem. Smacznego
Codzienne GotowaniePlastry cukinii panierujemy w jajku i otrębach oraz w jajku i mące kukurydzianej. Do tego biała kasza gryczana (nowość w sklepach, a to nic innego jak zwykła kasza nieprażona, zdecydowanie bardziej odżywcza) oraz surówka z miechunki, papryki i ogórka. Smacznego! Bieszczady: Tarnica zdobyta :) Zucchini slices in bran and corn flour Coat zucchini slices in egg mixture + bran
Qlinarnie i Qlinarniedyni 100 ml śmietany kwaśnej 18% 1 łyżka miodu ( dałam tyle gdyż ciasto jest już dla mnie wystarczająco słodkie ) 150 gr cukru 180 gr maki kukurydzianej 3 duże jajka ( te 3 jajka spore w zupełności wystarczą ) 1 duża pomarańcza ( dwie pomarańcze to by było stanowczo za dużo, smak i zapach jest już z jednej wystarczający ) 50 gr masła
Gotowanie...to proste !jaglanej - 2 garście rukoli - 3 ząbki czosnku - 2 łyżki posiekanego świeżego koperku - 1 łyżka posiekanej natki pietruszki - 1 łyżka mielonego siemienia lnianego - 3-4 łyżki mąki pszennej - 1 łyżka mąki kukurydzianej - sól, pieprz - pieprz ziołowy - przyprawa do burgera - Amerykański Classic BBQ (Kamis) - olej Przygotowanie: 1. Brokuła myjemy i odcinamy różyczki. Na głęboką patelnię (lub do garnka) nalewamy trochę wody
Bananowe Polewiec czas wymyślić co tu z tymi pozostałościami zrobić. Babeczki to jedna z tych (pysznych jak sok!)propozycji! SKŁADNIKI NA BABECZKI: -2 białka -1 żółtko -20g mąki kukurydzianej -80g startej marchewki - 20g miodu -4g cynamonu -10g kako - kilka kropel aromatu śmietankowego - ewentualnie stevia jeśli jest za mało słodkie SKŁADNIKI NA ''KREM
fitolarun.blogspot.comwaniliowego łyzka likieru kawowego 50 dag rabarbaru pokrojonego na małe kawałki (ze skóra) Krem budyniowy; 250 ml mleka laska wanili 2 żółtka 5 dag cukru 2 łyzki mąki kukurydzianej Przygotowanie; Ciasto najlepiej przygotować około 2 godziny przed przygotowaniem.Ja zrobiłam je wieczorem wcześniejszego dnia i włożyłam do lodówki. Masło ucieramy z cukrem az będzie jasne
Radość kipiąca uśmiechem.vege) Kukurydzane gofry bananowe*, z rozgniecionym i malinami i syropem klonowym *z mąki kukurydzianej Pomiędzy całym zamieszaniem, odsypianiem nocy, pieczeniem ciasteczek, robieniem kolażu..odrabianiem roz. polskiego(taki jest plan, że to zrobię), gdzieś w południe piekę sobie gofry, a wieczorem idę znów zarwać noc, bo 18-nastka przyjaciółki, w między czasie jeszcze próbuję nacieszyć się tatą
More food, love and dreamschlusty wina ryżowego (może też być sherry) 200g makaronu noodle Na sos: 100ml sosu sojowego light 2 łyżki sosu rybnego 2 łyżki oleju sezamowego 2 łyżki cukru 1 łyżka mąki kukurydzianej Sos przygotowujemy mieszając wszystkie składniki ze sobą. We wszystkich daniach typu stir fry najważniejsze jest przygotowanie. Wszystkie składniki muszą być wcześniej gotowe, bo nie ma już potem czasu podczas
Smaki Przyprawy i KoloryKolejny domowy i pyszny chleb. Dodatek ostropestu i mąki kukurydzianej to świetny wybór. Wiem, że się powtarzam ale zachęcam osoby, które jeszcze nie piekły pieczywa do spróbowania domowego wypiekania. Ale taka moja rada, że jeśli jeszcze nie mieliście do czynienia z pieczeniem chleba nie kombinujcie i pieczcie według przepisów. A potem to już szalejcie i róbcie swoje receptury i dodawajcie
Ewa w kuchnimąki 125 g masła 60 g cukru (lub ksylitolu) 1 jajo 1 i 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia nadzienie: 700 g dowolnych śliwek (użyłam węgierek) 2 łyżki maki kukurydzianej 1 łyżka cukru (ksylitolu) kruszonka: 75 g masła 75 g mąki 75 g zmielonych orzechów 40 g cukru (ksylitolu) przygotowanie składniki ciasta zagnieść ręcznie lub włożyć do robota, zagniatać
Stare Garyskórą do dołu i nie dotykamy go dopóki sam łatwo nie będzie odchodził od deski Łatwym sposobem aby zabezpieczyć rybę przed klejeniem do deski jest posypanie skóry ryby odrobiną mąki kukurydzianej Składniki: Filety z łososia ze skórą Sól i pieprz skrobia kukurydziana oliwa z oliwek 2 pomarańcze, jedną kroimy w cienkie plasterki, z drugiej wyciskamy sok 1 łyżka płynnego miodu
naRuszciesoli Wykonanie: Wymieszać wszystkie składniki w misce i pozostawić na około pół godziny do nasiąknięcia ziaren. Foremkę keksową wysmarować masłem i obsypać bułką tartą(bezglutenową) lub mąką kukurydzianą. Masę chlebową włożyć do foremki, wyrównać. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 st i piec około 50 minut
Walijskie PichcenieBezglutenowy chleb gryczany Składniki: - 200g mąki gryczanej - 100g mąki pszennej bezglutenowej - 100g mąki kukurydzianej - 50g płatków owsianych - 2 czubate łyżki skrobi ziemniaczanej - 1 łyżka soli - 1 łyżeczka cukru - 1 łyżeczka proszku do pieczenia - 2 łyżki pestek dyni - 2 łyżki ziaren słonecznika - 1 łyżka siemienia lnianego - 500ml wody - 1 łyżeczka oliwy Wykonanie: - W misce wymieszać razem wszystkie suche składniki - Stopniowo dodawać
Wegańska kuchnia orientalna