majonez - 14247 przepisów (strona:317/950)

PASTA Z MAKRELI NA KANAPKI 105

średnie ogórki konserwowe ·        3 jajka ugotowane na twardo ·        3 łyżki majonezu ·        2 łyżki jogurtu naturalnego ·        Sól ·        pieprz PRZYGOTOWANIE: Jajka ugotować na twardo i przestudzić. Makrelę oddzielić skrupulatnie od ości(...)przełożyć do miski. Ogórki konserwowe i cebulę drobno posiekać w kostkę i wrzucić do miski. Przestudzone jajka również drobno posiekać i dorzucić do reszty składników. Dodać majonez, jogurt naturalny, sól i pieprz. Całość dobrze wymieszać.  Jeżeli spodobał ci się ten przepis, miło mi będzie, jeśli  podzielisz się nim z innymi

Calzonella.com
Sałatka ziemniaczana z kiwi 215

letniego mięsnego obiadu. Składniki: – 5 ziemniaków – 8 jajek – 2 zielone średnie ogórki – 2 jabłka – sok z 1 cytryny – 2 łyżki majonezu – 1 łyżka kwaśnej śmietany – pęczek szczypiorku – 2 kiwi – sól, pieprz do smaku   Wykonanie: – Ugotować ziemniaki w łupinkach, wystudzić, obrać i pokroić(...)pokroić w kostkę. – Ogórki i jabłka pokroić w kostkę, szczypiorek posiekać drobno. – Wymieszać ziemniaki, jajka, ogórki, jabłka i szczypiorek. – Dodać majonez, śmietanę i sok z cytryny, doprawić solą i pieprzem. – Sałatkę przełożyć do salaterki, wstawić do lodówki. – Udekorować sałatkę plasterkami kiwi i szczypiorkiem

To co kocham
HIT ! SAŁATKA Z TORTELLINI Z SELEREM 338

który zmienia smak sałatki na ten idealny :D ~~SKŁADNIKI~~ duża kapusta pekińska połowa kapusty seler naciowy konserwowy 1 słoiczek ogórek długi zielony 1 szt. makaron kolory tortellini z szynką majonez 5 łyżek natka pietruszki siekana 3 łyżki ~~METODA~~ Kapustę szatkujemy. Ogórka obieramy i kroimy w kostkę. Seler przecedzamy, aby usunąć nadmiar soków. Makaron gotujemy według wskazówek na opakowaniu. Wszystko razem(...)mieszamy dodając majonez i natkę pietruszki. Wstawiamy do lodówki

Kuchnia Paulettes
Surówka z marchewki z pestkami słonecznika i dereniem kiszonym 112

mangan. W smaku są soczyste, kwaskowate i przypominają oliwki. Polecam! 3 marchewki 5 łyżek pestek słonecznika 3-4 łyżki derenia kiszonego natka pietruszki sól, pieprz Dodatkowo: 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany/jogurtu naturalnego 1 łyżeczka chrzanu (opcjonalnie) Ziarna słonecznika podprażyć na suchej patelni, a z owoców derenia usunąć pestki. Następnie obraną marchew zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Wszystkie(...)składniki połączyć z majonezem, jogurtem/śmietaną, chrzanem oraz odrobiną natki pietruszki.  Całość doprawić do smaku

Di gotuje
Sałatka z kukurydzą i selerem 198

jeszcze jedna prosta i łatwa do wykonania sałatka, wypróbujcie, polecam :) Składniki : mała puszka kukurydzy złocistej Bonduelle ( 212 ml opakowanie) tzw. bonduelki 2-3 gałązki selera naciowego majonez i jogurt, natka pietruszki Przygotowanie : Kukurydzę osączyć na sicie, umyte gałązki selera osuszyć i pokroić w cienkie paseczki Składniki połączyć, majonez zmieszać z jogurtem, polać i wymieszać ponownie

Proste Potrawy
Pita z wędliną, ogórkiem i papryką w czosnkowo pikantnym sosie 172

pita pszenna 4 liście sałaty 1/4 małej żółte papryki 1/2 ogórka gruntowego 4 plastry ulubionej wędliny – u mnie schab wędzony parzony szczypta pieprzu ziołowego Skworcu 1 łyżka majonezu 1/2 łyżki pikantnego ketchupu 2-3 łyżki sosu czosnkowego (u mnie z eSłoneczko ) około 1 łyżki posiekanego świeżego koperku – u mnie od Baziółka Przygotowanie: Wędlinę kroimy w grubszą kostkę, przekładamy(...)miski. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę żółtą paprykę, pokrojonego w drobną kostkę zielonego ogórka (wcześniej obranego) i porwane w rękach liście sałaty. W miseczce mieszamy majonez, pikantny ketchup, sos czosnkowy (najpierw dodajcie mniej), posiekany koperek i szczyptę soli ziołowej. Sos dodajemy do reszty składników, mieszamy. Próbujemy, opcjonalnie doprawiając lub dodając np. sosu czosnkowego. Pitę przygotowujemy wg wskazówek producenta – ja podpiekam

Słodkie okruszki
Szybka sałatka z zielonego ogórka, słonecznika i fety 221

podprażone, chrupiące ziarna słonecznika;) 1 długi ogórek zielony, tzw wąż 1 op. sera feta (polecam oryginalną fetę) ziarna słonecznika (ilość wg uznania, u mnie 3-4 garści) 2 łyżki majonezu 2 łyżki kwaśnej śmietany 18% sól, pieprz Ogórka myjemy, kroimy wzdłuż na ćwiartki (lub jeszcze drobniej, jeśli ogórek jest duży). Usuwamy część z ziarenkami, po czym kroimy w drobną kostkę(...)kostkę (najlepiej podobnej wielkości co ogórek). Ziarna słonecznika podprażamy na rozgrzanej, suchej patelni ( do czasu aż lekko się przyrumienią). Wszystkie składniki łączymy w misce. Dodajemy wymieszany z kwaśną śmietaną majonez. Doprawiamy pieprzem i niewielką ilością soli

Smaki Na Talerzu
Sos musztardowo-miodowy idealny do mięsa z grilla 187

każdej przekąski np. tortilla, czy jakieś kiełbaski, czy nawet na pizze i wiele różnych potraw.  Smak sosu jest słodko-ostry. Koniecznie spróbujcie!  Składniki: 250 ml majonezu 3 łyżki miodu (najlepiej płynny, jeśli jest zbity, podgrzejcie w kąpieli wodnej :) ) 3 łyżki musztardy francuskiej z gorczycą 3 łyżki jogurtu naturalnego Przygotowanie: Do miski dodajemy majonez, miód, musztardę i jogurt naturalny

Gotuj z Mąką
Podwójny sznycelburger 154

Składniki – podwójny sznycelburger 2 sznycle z indyka ciabatta 2 plastry sera żółtego kilka liści sałaty kiszony ogórek pomidor kumin, papryka ostra, oregano oliwa lub olej sos worcestershire keczup majonez musztarda dijon pieprz i sól Przepis Zaczynamy od zamarynowania naszych sznycli. Mięso wkładamy do naczynia, po czym kolejne dodajemy do niego oliwę lub olej, sos worcestershire (2 łyżeczki), kumin, paprykę(...)będzie już nam potrzebna. Na przygotowaną bułkę kładziemy sałatę, a następnie nasze mięso. Potem rozkładamy pocięte w plastry pomidor i ogórki. Pora teraz na sos, który powstaje z wymieszania majonezu keczupu i musztardy dijon. Na wierzch możemy położyć sałatę. To jest jednak moim zdaniem niekoniecznie. Na koniec kładziemy jeszcze oczywiście górną część naszej ciabatty, którą przebijamy patyczkami, bo inaczej sznycel

Kuchennyviral.pl
Sałatka z ryżem, mieszanką meksykańską i wędzonym kurczakiem 197

szklanki suchego ryżu + 1 szklanka wody 1 puszka mieszanki meksykańskiej (waga 400 g wraz z zalewą) 1 wędzona ćwiartka z kurczaka (około 300 g) 1-2 łyżki majonezu sól, pieprz Składniki sałatki przed wymieszaniem Ryż opłukać zimną wodą, odcedzić, przesypać do garnuszka, zalać wodą i posolić. Gotować kilkanaście minut na małym ogniu, co jakiś czas mieszając. Gdy ryż wchłonie(...)kurczaka pozbawić skóry, kości, chrząstek, a mięso pokroić na mniejsze kawałki. Mieszankę meksykańską przełożyć na durszlak i odcedzić z zalewy. Składniki sałatki przesypać do miski. Na sam koniec dodać majonez i przyprawy. Dokładnie wymieszać. Sałatkę schłodzić przed podaniem

Ugotować
SAŁATKA Z PIECZARKAMI 160

ważne ,grunt aby sałatka była lekka i smakowicie wyglądała i także   smakowała. Pieczarki pół pojemnika 1 cebula czerwona pęczek szczypiorku Sałata papryczki jalapenos 3 jajka sok z cytryny majonez LIGHT jogurt naturalny natka pietruszki **************************  Sałatę umyć ,osuszyć i porwać na kawałki ,ułożyć na półmisku.Pieczarki umyć i obgotować w wrzącej wodzie 4-5 minut,odcedzić , przekroić na pół(...)skropić sokiem z cytryny i zostawić na kilka minut.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.Jajka ugotować na twardo,obrać i pokroić w plastry.Jogurt wymieszać z 1-2 łyżkami majonezu ,posolić ci popieprzyć i wymieszać.Szczypiprek opłukać i drobno posiekać.Na sałatę wyłożyć pieczarki ,plastry jajek,posiekaną cebulę,polać sosem i posypać szczypiorkiem ,natką pietruszki i papryczkami jalapenos.Podajemy od razu.Smacznegi

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pasta kanapkowa z tuńczyka i ciecierzycy 121

tuńczyka i ciecierzycy. Do przygotowania potrzebujemy: - puszkę ciecierzycy (400 g, po odsączeniu 240 g) - puszkę tuńczyka w sosie własnym (170 g, po odsączeniu 120 g) - 1-2 łyżki majonezu (można zamienić na jogurt grecki) - 1-2 łyżki pikantnego ketchupu - sól i pieprz do smaku 1. Ciecierzycę oraz tuńczyka odsączamy i blendujemy na gładką masę. 2. Dodajemy majonez, ketchup oraz przyprawy

Bez Cebuli
KLASYCZNY DIP CZOSNKOWY DO SZASZŁYKÓW LUB PIZZY 139

Dziś podam przepis na sos czosnkowy ( DIP) taki jaki spotkamy w każdym barze z fastwoodem lub z pizzą. 1 jogurt mały naturalny 1 łyżka majonezu 1-2 ząbki czosnku zmiażdżonego pół pęczka koperku świeżego drobno posiekanego sól pieprz ****************************** Jogurt naturalny wymieszać z majonezem ,z wyciśniętym czosnkiem,posiekanym drobno koperkiem .Doprawić dla smaku solą i pieprzem.Odstawić na godzinkę do lodówki

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
SOS CZOSNKOWY Z WARZYWAMI 103

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 10 MINUT ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 5 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 8-10 Składniki: Około 200 g jogurtu greckiego, czubata łyżka majonezu, 3 większe ząbki czosnku, 2 łyżki posiekanego szczypiorku, 1 duża rzodkiewka, sól, pieprz, papryka słodka, bazylia,  oregano, szczypta cukru. Przygotowanie: Czosnek przeciskam przez praskę lub rozgniatam nożem i drobno siekam. Rzodkiewkę kroję w półplasterki(...)następnie w cieniutkie paseczki. Jogurt łączę z majonezem i posiekanymi warzywami. Dodaję przyprawy. W razie potrzeby doprawiam do smaku. Odstawiam na minimum godzinę do lodówki

JejKuchnia
Sałatka warstwowa z mięsem mielonym i mozzarellą + film 380

łyżek koncentratu pomidorowego 1/2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta ostrej papryki olej do smażenia czarny pieprz sól sos 150 g jogurtu naturalnego 3 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu 2 łyżki musztardy 2 ząbki czosnku płaska łyżeczka ziół prowansalskich czarny pieprz sól przepis W misce łączymy jogurt, śmietanę, majonez oraz muszardę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, wszystko doprawiamy ziołami prowansalskimi, czarnym

Smakowite Dania

Proponowane wyszukiwania