obiadu. Dodatkowym jej atutem jest błyskawiczne przygotowanie. składniki na 4 porcje 1 mały kalafior puszka kukurydzy 3-4 ogórki małosolne pęczek szczypioru z dymki 3-4 łyżki majonezu 2 łyzki musztardy czarny pieprz sól przepis Surowy kalafior ścieramy na tarce o dużych oczkach do miski. Ogórki małosolne kroimy w drobną kostkę i dodajemy do kalafiora. Szczypior z dymki drobno(...)siekamy i wrzucamy do warzyw. Odsączoną z zalewy kukurydzę łaczymy z pozostałymi składnikami sałatki. Na końcu dodajemy majonez i musztardę, wszystko doprawiamy solą oraz czarnym pieprzem i dokładnie mieszamy. Artykuł Sałatka kalafiorowa do grilla + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Daniadania głównego! Zapraszam 😊 Składniki: kapusta pekińska pół szt, marchew 2 szt, kukurydza konserwowa pół opakowania, sos Tzatziki: ogórek wężowy pół szt, jogurt naturalny lub grecki 7 łyżek, majonez 2 łyżki, czosnek 2 ząbki, posiekany koperek 1-2 łyżki, sól i pieprz do smaku, Sposób przygotowania: Kapustę myjemy i drobno siekamy. Następnie kapustę nasalamy i odstawiamy aż puści sok. Następnie(...)tarce o grubych oczkach marchew i odcedzoną kukurydzę. Ogórka ścieramy na tarce o grubych oczkach, nasalamy, odstawiamy na 5 min, następnie odciskamy z soku i łączymy z majonezem, jogurtem oraz wyciśniętym przez praskę czosnkiem. Sos przyprawiamy do smaku solą i pieprzem. Koperek drobno siekamy i dodajemy do sosu. Surówkę łączymy z sosem i mieszamy do połączenia. Podajemy
kulinarne odsłony patipierś z kurczaka • 1 kapusta pekińska • 1 puszka kukurydzy • 1 puszka fasolki czerwonej • 1 por lub średnia cebula • kilka ogórków konserwowych • 2 papryki, mogą być kolorowe • przyprawa do gyrosa • majonez, ketchup PRZYGOTOWANIE: Piersi z kurczaka pokroić w kostkę, przyprawić przyprawą do gyrosa i podsmażyć na odrobinie oliwy, kapustę drobno poszatkować, odsączyć kukurydzę i fasolkę, a pora, paprykę i ogórki drobno(...)pokroić, wymieszać wg. uznania ketchup z majonezem. W misce układamy składniki warstwami np. kukurydza, kapusta, kurczak, fasolka, papryka, por, ogórki i część sosu, no i na to ponownie kapusta, kukurydza, reszta fasolki i pora, kurczak, ogórki, papryka
KUCHNIA POLSKASkładniki: ok. 0,5 szklanki kaszy kuskus 1 mała papryka czerwona 3-4 duże ogórki konserwowe 0,5 puszki czerwonej fasoli 0,5 puszki kukurydzy pęczek szczypiorku 2 łyżki majonezu sól, pieprz, pieprz ziołowy Kuskus zalać ok. 3/4 szklanki wrzątku, dodać łyżeczkę oliwy z oliwek i trochę soli, wymieszać i zostawić pod przykryciem, aż kasza wchłonie wodę. Paprykę(...)ogórki pokroić w niedużą kostkę. Fasolę i kukurydzę odsączyć z zalewy i przepłukać pod bieżącą wodą. Szczypiorek drobno posiekać. Wszystkie warzywa wrzucić do gotowej, przestudzonej kaszy, dodać majonez i przyprawy, wymieszać. Sałatka najlepiej smakuje, gdy się troszkę "przegryzie
Simply Foodogórek, by wyszła przepyszna surówka, polecam :) Składniki: 1/2 główki sałaty lodowej 3 pomidory 1 duży ogórek 1 czerwona cebula 2 łyżki posiekanej pietruszki 1 łyżka soku z cytryny majonez sól, pieprz Wykonanie: Wszystkie warzywa umyć. Ogórka obrać, pokroić w półplasterki, przełożyć do miski i skropić cytryną. Sałatę porwać na mniejsze kawałki, pomidora pokroić w kostkę, a cebulę w piórka(...)Pietruszkę drobno posiekać. Wszystko dodać do miski z ogórkiem, wymieszać. Na koniec dodać majonez i doprawić do smaku solą i pieprzem, jeszcze raz wymieszać. Smacznego
magiczna kuchnia KasiTymczasem zapraszam po przepis na sałatkę, którą robiłam w ubiegłym roku. Składniki (na jedną porcję): garść fasolki szparagowej 1 jajko kilka pomidorów koktajlowych 1 ogórek gruntowy sól, pieprz odrobina majonezu Sposób wykonania: 1. Fasolce odciąć końcówki, ugotować al dente w osolonym wrzątku. 2. Jajko ugotować na twardo, pokroić na ćwiartki. 3. Pomidorki przepołowić, a ogórka pokroić w plasterki. 4. Wszystkie(...)warzywa połączyć ze sobą, nałożyć na talerz, posypać odrobiną soli i świeżo mielonym pieprzem. Zrobić kleksy z majonezu. Smacznego
Kuchnia domowa AniSKŁADNIKI: • 1 brokuł • 1/2 sera feta • 2 średnie pomidory • 1/2 pora • 1 mała śmietana • 1 łyżeczka majonezu • 3 ząbki czosnku • sól, cukier PRZYGOTOWANIE : Brokuła gotujemy al dente, przekładamy do miski, ja układam warstwami, 1/2 brokuła, 1 pomidor pokrojony w kostkę, trochę sera, por i znów brokuł, pomidor, ser i por, w kubeczku mieszamy śmietanę z majonezem i wyciśniętym czosnkiem, doprawiamy
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: • 1 op. tortellini, 250g • 1 papryka czerwona • 1 por, biała część • 3 ogórki kiszone lub korniszony • puszka kukurydzy • 100g sera żółtego • natka pietruszki • 2 łyżki majonezu • sól i pieprz PRZYGOTOWANIE: Tortellini ugotować wg instrukcji na opakowaniu, lekko przestudzone przełożyć do miski, dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ogórki, ser i por, dodać kukurydzę i natkę pietruszki, dokładnie wymieszać, dodać majonez
KUCHNIA POLSKASKŁADNIKI: 2 duże buraki (wcześniej upieczone w naczyniu żaroodpornym) 1 jabłko 2 duże ziemniaki (wcześniej ugotowane w mundurkach) 1 cebula 1 kostka tofu wędzonego 2,5 arkusza glonów nori majonez tradycyjny (albo wegański - jeśli ktoś nie spożywa jajek) sól i świeżo mielony pieprz SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: Buraki proponuję upiec w piekarniku, bo tylko w ten sposób można wydobyć z nich najlepsze(...)należy zalać odrobiną wrzątku, a gdy już zmiękną - również drobno pokroić. Następnie mieszamy ze sobą wszystkie składniki, doprawiając do smaku solą i pieprzem, a także dodając 3-4 łyżki majonezu. Odstawiamy na minimum 2 godziny, aby smaki się przegryzły. Smacznego
wege i kropkałyżeczka musztardy delikatesowej (możecie dać ostrzejszą 1 łyżeczka maggi lub sosu Worcester 1 łyżeczka zimnej wody 2 jajka sól pieprz słodka papryka SOS DO BIG MACA 2 łyżki majonezu 1 łyżeczka musztardy odrobina octu winnego 1 łyżka maggi lub sosu Worcester 1 ogórek korniszony pokrojony w drobną kosteczkę 1 łyżeczka drobno pokrojonej cebuli 1/2 łyżeczki cukru szczypta czosnku granulowanego(...)kulki, a następnie spłaszczamy ręką tworząc kotlety. Smażymy na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Na 4 kanapki Big Mac potrzeba 8 kotletów. SOS DO BIG MACA: W miseczce umieszczamy majonez, musztardę, ocet oraz maggi i mieszamy łyżeczką. Następnie dodajemy pokrojoną drobno cebulę oraz ogórek korniszony, doprawiamy solą, pieprzem, słodką papryką, czosnkiem granulowanym i cukrem. Mieszamy. Dwa lub trzy ogórki korniszone
Gotuj z Mąkądomu. warzywa z rosołu: 2 pietruszki 4 marchewki ćwiartka selera do tego 2 szklanki ugotowanej kaszy jaglanej 4 korniszony, pokrojone w kostkę 4 ugotowane jajka puszka kukurydzy konserwowej majonez jogurt grecki sól, pieprz do smaku Wykonanie Wszystkie składniki pokroić w kostkę . Majonez , jogurt mieszamy doprawiamy do smaku pieprzem i solą .Całość sosu mieszamy z warzywami z kasza jaglana .Pozostawiamy
w mojej kuchniSkładniki : podwójny filet z kurczaka 7 łodyg selera naciowego puszka kukurydzy (duża) puszka ananasa 565 g sól, pieprz, majonez Przygotowanie : Mięso ugotować( może być takie ugotowane w rosole), kukurydzę i ananasa osączyć Umyte łodygi selera pokroić w kostkę Składniki połączyć, posolić, dodać szczyptę pieprzu, wymieszać, dodać majonez i ponownie wymieszać
Proste Potrawyogórki gruntowe 1 puszka kukurydzy konserwowej 2 ząbki czosnku 40 g ziaren słonecznika (polecam Skworcu ) 10 g sezamu białego 10 g sezamu czarnego 1 czubata łyżka majonezu 2 czubate łyżki jogurtu naturalnego sól pieprz Wykonanie: Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Ogórka obieramy i kroimy w drobną kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Makaron, ogórki, kukurydzę mieszamy. Czosnek przeciskamy przez praskę(...)Czosnek, jogurt i majonez łączymy. Sos solimy oraz pieprzymy do smaku i łączymy z warzywami. Na patelni prażymy słonecznik i sezam. Ziarna studzimy i dodajemy do sałatki. Smacznego
Smak mojego domugroszkiem Ćwiartka z kurczaka wędzona Fasola biała z puszki Pęczek szczypiorku 1 mała cebula Pieczarki marynowane ( mały słoik ) 4 jajka gotowane na twardo ¼ ugotowanego brokułu Papryka marynowana -2 płaty Majonez Sól Pieprz Musztarda rosyjska Wykonanie: Mieszankę warzywną i fasolę wykładamy na sito. Przepłukujemy wodą i pozostawiamy do odsączenia. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Z kurczaka usuwamy skórę i również(...)kroimy w kostkę. Cebulę i szczypiorek siekamy. Pieczarki, brokuł i paprykę również podobnie kroimy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą. Przyprawiamy solą, pieprzem, rosyjską musztardą i dodajemy majonez. Mieszamy. Całość posypujemy dodatkowo szczypiorkiem. SMACZNEGO. (function(i,s,o,g,r,a,m){i['GoogleAnalyticsObject']=r;i[r]=i[r]||function(){ (i[r].q=i[r].q||[]).push(arguments
Smaki Ewyinne propozycje – kanapkę nowojorską , czy kanapkę z tuńczykiem i jabłkiem. Film Składniki – kanapka z zapiekanym boczkiem 200 g boczku wędzonego w plastrach pomidor cztery kawałki chleba łyżka majonezu sałata łyżeczka keczupu ostra papryka Przepis – kanapka z zapiekanym boczkiem Nasz przepis zaczynamy od rozgrzania piekarnika do temperatury 200 st. Celsjusza. Przygotowanie kanapki zaczynamy od pokrojenia w cienkie plastry(...)Boczek wędzony pieczemy ok. 10 minut. Jeśli wolimy chrupiący boczek włączamy w naszym piekarniku termoobieg. W czasie kiedy boczek jest w piekarniku my robimy sos do kanapki – łączymy majonez z keczupem. Kwestia chleba. Wybieram chleb, bowiem smak wędzonego boczku przypomina mi wieś. Dlatego najlepszy moim zdaniem do kanapki jest wypiek żytni, którego nie muszą dodatkowo opiekać. Oczywiście możecie użyć
Kuchennyviral.pl