smak białego sera. 1/2 op. makaronowych muszli conchiglioni czerwona papryka czerwona cebula 1/2 puszki kukurydzy 4 korniszony 4 jajka puszka tuńczyka w sosie własnym 200 g białego sera półtłustego majonez sól, pieprz Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku. Odcedzamy, przelewamy 1 łyżką oliwy z oliwek, mieszamy i odstawiamy do wystygnięcia. Pozbawioną gniazda nasiennego paprykę kroimy w drobniuteńką kosteczkę. Cebulę(...)składników. Do miski dodajemy też odsączoną kukurydzę oraz tuńczyka lekko rozdrobnionego widelcem. Ser przeciskamy przez praskę do ziemniaków (najlepiej dwukrotnie), dodajemy do reszty składników. Na końcu całość mieszamy z majonezem i doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem. Przygotowany farsz wstawiamy na pół godziny do lodówki. Po tym czasie faszerujemy nim muszle makaronowe. Źródło
Smaki Na Talerzunóż i deskę do krojenia, miski, wagę kuchenną, łyżkę, łyżeczkę, ewentualnie sitko do odsączenia ogórków. Przygotuj składniki: 70 dag mortadeli, 4 ogórki konserwowe, 1 dużą cebulę, 4-5 łyżek majonezu (1 łyżkę możesz także zastąpić gęstą śmietaną), 1 łyżeczkę musztardy, pieprz. Ogórki dobrze odsącz z zalewy i pokrój w kostkę. Cebulę obierz z łupinek i pokrój w dość drobną kostkę(...)Mortadelę pokrój w kostkę. Do większej miski przełóż mortadelę, cebulę, ogórki, majonez i musztardę. Wszystko dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku dość sporą ilością pieprzu i ponownie wymieszaj. Tak przygotowaną sałatkę wstaw na minimum 60 minut do lodówki
blog.moje-pasje.infospróbujcie! 200g makaronu (u mnie drobne kolanka) 100g żółtego sera (u mnie od MSM Mońki ) 1 brokuł 1 puszka kukurydzy konserwowej 3-4 ogórki kiszone Sos: 3-4 łyżki majonezu 3-4 łyżki śmietany/jogurtu naturalnego (gęstej/go) 2 ząbki czosnku sól, pieprz Różyczki brokuła ugotować na półtwardo w osolonej wodzie (lub na parze), a makaron zgodnie z przepisem(...)opakowaniu. Ser oraz ogórki należy pokroić w kostkę, kukurydzę odsączyć z zalewy. Przygotować sos. Majonez połączyć ze śmietaną/jogurtem i czosnkiem przeciśniętym przez praskę. Całość doprawić do smaku. Sos dodać do pozostałych składników i delikatnie wymieszać
Di gotujecebula – 1 szklanka ryżu – 1 puszka białej fasoli – pęczek zielonej pietruszki – 1 łyżeczka ziół prowansalskich – 2 łyżki soku z cytryny – 1 łyżka majonezu – sól, pieprz do smaku – 3 łyżki oliwy Wykonanie: – Ryż ugotować al dente w dużej ilości posolonej wody, jak makaron, odcedzić i przelać zimną(...)cytryny. – Pieczarki zemleć w maszynce do mielenia mięsa. – Ryż wymieszać ze zmielonymi pieczarkami i odcedzoną z zalewy fasolą, dodać posiekaną natkę pietruszki, majonez i doprawić do smaku
To co kochampowrocie do domu tylko przygotuję takie kanapki, zrobię fotki i zaprezentuje gotowy model śniadania Składniki : zielony ogórek najlepiej duży i gruby, sól, pieprz, wędlina, cebulka, szczypiorek lub pietruszka, majonez, ketchup lub musztarda - co kto lubi. Przygotowanie : Kupujemy lub czekamy jak we własnym ogródku urośnie DUŻY ogórek (Tak! Tak! Wiem o czym niektórzy myślą😆 - bo dziś będzie o jedzeniu... ). Myjemy(...)tyle grube by się nie wyginały, tak prawie do 1 cm. Solimy, pieprzymy, a jak jest z własnego ogródka to nie koniecznie musimy go przyprawiać. Układamy wędlinę, smarujemy np. majonezem i posypujemy posiekaną cebulką, szczypiorkiem lub pietruszką. Jedyne co pozostaje to rozkoszować się nową formą kanapek bez zapychającego jelita pieczywa (w szczególności pszennego). Myślę, że nie tylko ci, którzy dbają
Dieta Rozdzielna i Zdrowiebardzo podobnej i „chrupiącej” sałatki:) 1 duży pęczek rzodkiewek 1 rzepa 1 sałata rzymska 2-3 garści roszponki 1 szkl. jogurtu (u mnie grecki) 2-3 łyżki majonezu sok z cytryny sól, pieprz, cukier Umytą roszponkę łączymy razem z porwaną na mniejsze kawałeczki sałatą rzymską. Rzodkiewki kroimy na plasterki. Rzepę obieramy ze skórki, kroimy na paseczki. Warzywa mieszamy(...)sobą. Jogurt łączymy z majonezem. Doprawiamy sokiem z cytryny solą, pieprzem oraz cukrem. Przygotowanym sosem polewamy warzywa. Aby wykonać krążki parmezanowe, należy starty drobno ser uformować na blaszce do pieczenia w kopczyk, lekko go spłaszczyć i włożyć na około 8-10 minut do piekarnika nagrzanego do 180 stopni
Smaki Na Talerzuminor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: brokuł 500 g fileta z indyka ser feta puszka kukurydzy kilka gałązek szczypiorku sól, pieprz 2 łyżki śmietany 18% 3 łyżki majonezu Brokuł umyć, podzielić na małe różyczki. W garnku zagotować wodę z solą, na wrzątek wrzucić brokuł, gotować 7 minut, odcedzić, wystudzić. Mięso oczyścić, umyć, pokroić w niewielką kostkę, posolić(...)popieprzyć. Wrzucić na rozgrzany olej, usmażyć na rumiano, wystudzić. Do zimnych składników dodać kukurydzę, posiekany szczypiorek, pokrojony w niewielką kostkę ser feta oraz śmietanę i majonez. Wszystko dokładnie wymieszać. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiSkładniki: ok 20 dkg mięsa z rosołu lub pieczonego bez kości(może być kurczak,wołowina lub wieprzowina,za każdym razem będzie inny smak) 1 jajko ugotowane na twardo łyżka majonezu 3 łyżki posiekanego szczypiorku sól i pieprz Przygotowanie: Mięsko dajemy do miski,dodajemy ugotowanie jajko,majonez-rozdrabniamy blenderem,dodajemy szczypiorek i doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Gotowe-Smacznego
Swojskie jedzonkoserdeczna, na luzie, ale znająca od podszewki kartę i potrafiącą polecić dobre wino na kieliszki. Najbardziej podobało mi się, że prawie wszystko jest robione na miejscu łącznie z majonezem, s osem piccadilly, focaccią i pastrami. Zdecydowanie nie jest to standard na mieście, więc szacun. Co jadłam w Superiore? Zaczęłam od talerza 5 Tapasów i kieliszka czerwonego wina. Bardzo fajne jest(...)oczywiście kwiat cukinii w piwie, bo jestem psychofanką kwiatów cukinii i potraw w głębokim tłuszczu. Niespodziewanie okazało się, że najbardziej smakowały mi jednak świńskie uszy z pikantnym domowym majonezem z harissą i pikle Piccalily podawane do galaretki z golonek. Nigdy bym nie zamówiła tych potraw, gdyby nie zostały mi polecone przez obsługę, a były naprawdę dobre. Uszka są pokrojone
Ugotowane pozamiatanekonsystencja, aromatyczna, wspaniałe śniadanie, podwieczorek. Podaję do chleba z dodatkami świeżego kopru, pomidorów, ogórków. Pastę z makreli przygotowuję na kilka sposobów: - z dodatkiem pomidorów, chrzanu, jogurtu naturalnego (lub majonezem), jajek, - z dodatkiem świeżych i suszonych pomidorów z koprem, - z dodatkiem cebuli i twarogu (lub jogurtu naturalnego gęstego), - z dodatkiem cebuli, kremowego serka, szczypiorku, jajek, ogórków kiszonych lub konserwowych(...)dodatkiem twarogu, musztardy, majonezu, jajek, ogórków kiszonych. Pastę najczęściej blenduję bądź mieszam, ugniatam widelcem gdy chcę pastę w niewielkich kawałkach. To od nas zależy czy chcemy uzyskać gładką pastę czy w delikatnych kawałeczkach, każda jest wyśmienita. Przyprawiam solą i świeżo zmielonym pieprzem. Zdarza się także ostrą papryką lub przygotować pastę z kilkoma talarkami chili, na ostro. Smak złagodnieje
Zasmakuj Kuchnitwardo 5 sztuk, kukurydza w puszce 1 puszka, groszek konserwowy 1 puszka, koperek 1/2 pęczka, natka pietruszki 1/2 pęczka, ząbki czosnku 4 sztuki, sos sałatkowy włoski 1 opakowanie, majonez 4 łyżki, maślanka 1 szklanka, pieprz czarny grubo mielony 1 łyżeczka makaron razowy rurki ugotować wg opisu, na durszlaku przelać zimną wodą, wsypać do większej miski dodać pokrojone w talarki marchewki(...)ogórek gruntowy, fasolę mamut ugotowaną pokroić na kawałki dodać posiekany koperek i pietruszkę, wyciśnięte w prasce 4 ząbki czosnku, jajka pokrojone na ćwiartki 4 łyżki majonezu, 1 szklanka maślanki, sos sałatkowy włoski przyprawa - wszystko dobrze wymieszać i wlać do makaronu dodać można do dekoracji pomidory - sałatka jest pyszna, lekka ale i też sycąca......SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięmojego menu. Mam nadzieję, że i u Was też tak będzie:) Składniki: 1 kapusta pekińska 1 puszka kukurydzy 1 cebula 30 dag szynki 1 pęczek koperku pieprz sól majonez Przygotowanie: 1. Kapustę pekińską, cebulę i szynkę pokroić w drobną kostkę. 2. Dodać kukurydzę oraz drobno pokrojony koperek. 3. Dodać majonez oraz sól i pieprz do smaku:) Gotowe:) Przed podaniem najlepiej
la cucharakilka dni na pożywne śniadanie. Najlepiej smakuje posypana szczypiorkiem. Bez ulepszaczy i barwników :) ~~SKŁADNIKI~~ jaja ugotowane na twardo 7 szt. boczek wędzony w kostce 100 g. majonez 3 łyżki sól, pieprz do smaku szczypiorek drobny 3- 4 łyżki ( posiekany ) chrzan KRAKUS 1 łyżeczka ~~METODA~~ Bekon podsmażamy na patelni na małym ogniu, aby tłuszczyk wytopił się. Jaja kroimy(...)ćwiartki i umieszczamy w misie blendera lub malaksera. Dodajemy majonez, sol, pieprz, chrzan i miksujemy na gładką masę. Dodajemy szczypior i bekon. Mieszamy i umieszczamy w lodówce. Pasta idealna na kanapki. #krakus
Kuchnia Paulettesrazem pasta do chleba – na śniadanie, przekąskę, podwieczorek. Składniki: – 300 g bobu, 3 ugotowane na twardo jajka – 1 łyżka masła – 1 łyżka majonezu – 2 łyżki serka śmietankowego – 3 łyżki soku z cytryny – sól, pieprz do smaku Wykonanie: – Bób gotować 20 minut, obrać ze skórki(...)ciepły rozdrobnić widelcem. – Wymieszać ze startymi jajkami na tarce, masłem, majonezem i serkiem. – Doprawić sokiem z cytryny, solą i pieprzem. – Gotową pastą smarować kromki chleba
To co kochamSkładniki: 1 mały kalafior 1 puszka kukurydzy 1/2 pęczka koperku 2 łyżki majonezy 2 łyżki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Umyty i oczyszczony kalafior szatkujemy na drobne kawałki (same różyczki). Koperek szatkujemy. Jogurt mieszamy z majonezem, dodajemy zmiażdżony czosnek. Solimy i pieprzymy do smaku. Kalafior łączymy z kukurydzą i koperkiem. Polewamy sosem
Qchnia po prostu