majonez - 14247 przepisów (strona:319/950)

Sałatka z bobem, kiełkami i serem mozzarella 76

posmakuje wielbicielom sałatek.     Składniki: 200g bobu 1 mała puszka groszku 1 duża marchewka 1 korzeń pietruszki 200g sera mozzarella 1 mała puszka kiełków fasoli mung 1 łyżeczka majonezu 2 łyżki śmietany 18% 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz Wykonanie: Bób, marchewkę i pietruszkę ugotować, obrać. Groszek, kiełki odcedzić z zalewy. Mozzarellę pokroić na kawałki. Wszystkie składniki przełożyć do naczynia(...)przygotować sos z majonezu, śmietanki i musztardy, wymieszać, doprawić solą i pieprzem. Schłodzić przed podaniem. Artykuł Sałatka z bobem, kiełkami i serem mozzarella pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Smażona flądra z pikantną salsą i aromatycznym ryżem 120

warto skusić się na taką flądrę z nieco bardziej wyrazistym w smaku dodatkiem – salsą i aromatycznym ryżem. Polecam! Składniki: 100 g ryżu 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej 2 łyżeczki majonezu 1/2 łyżeczki papryki słodkiej 400 g flądry 1 cebula 2 cukinie 10 szt pomidorki cherry 1 szt marchewka pieprz cayenne do smaku sól ocet winny / syrop z granatów mąka(...)panierowania ryby Wykonanie: Ryż podsmażyć na maśle, podlać wodą, dusić do miękkości. Doprawić solą, gałką, dodać majonez i paprykę słodką. Na patelni zeszklić cebulkę. Dodać pokrojoną drobno cukinię, marchewkę oraz kawałki pomidorków cherry. Dusić. Doprawić kleksem śmietanki, dodać sól, pieprz cayenne oraz kroplę octu winnego. Ja zamiast octu użyłam syropu z granatów. Niezwykle ciekawie podkreślił smak salsy. Plastry cukinii podsmażyć

Raj dla Podniebienia
Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach 108

cicho śpiewam. Dziś także coś prostego. Ale mówią, że banalne jest najlepsze. Więc częstujcie się! W porze śniadaniowej lub na kolację. Składniki: 1 makrela wędzona 1 jajko 1 łyżeczka majonezu 1 łyżeczka śmietany 12% 1/2 łyżeczki musztardy sól, pieprz, gałka muszkatołowa, papryka ostra Wykonanie: Makrelę dzielimy na małe kawałki, usuwamy ości. Kawałki ryby kroimy na jeszcze drobniejsze. Ugotowane jajko ścieramy(...)tarce lub kroimy drobno. Dodajemy majonez, śmietankę i musztardę. Doprawiamy przyprawami, solą i pieprzem. Przed podaniem schładzamy w lodówce. Gotowe! Artykuł Pasta kanapkowa z wędzoną rybą i o mojego gotowania początkach pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Wytrawne naleśniki z cukinią i kolorowymi paprykami 79

kolorowe papryki 1 cebula 250g mielonego mięsa wieprzowo-wołowego oregano suszone bazylia sól, pieprz 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego lub 1 duży pomidor świeży oliwa do smażenia 3-4 łyżki majonezu Wykonanie: naleśniki: składniki na ciasto naleśnikowe zmiksować na gładką masę. Na patelni rozpuścić tłuszcz, smażyć cienkie naleśniki na złoty kolor z obu stron. nadzienie : na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić drobno(...)drobną kostkę, dodać do mięsa. Na sam koniec wrzucić pokrojoną również w kostkę cukinię oraz pomidora (lub koncentrat). Całość poddusić, przyprawić do smaku. Na placku naleśnikowym rozsmarować cieniutką warstwę majonezu. Dodać nadzienie i równo rozprowadzić. Naleśnika zwinąć w rulon. Gotowe! Naleśniki świetnie smakują również w wersji zapieczonej z sosem beszamelowym! Polecam! Artykuł Wytrawne naleśniki z cukinią i kolorowymi paprykami pochodzi

Raj dla Podniebienia
Sałatka z makaronem tortellini 137

Składniki: 3/4 opakowania makaronu (pierożków) tortellini 150g szynki 1/2 puszki kukurydzy 6-8 sztuk pomidorków koktajlowych 2 ząbki czosnku sól, pieprz, bazylia, oregano do smaku 2-3 łyżki majonezu roszponka dla ozdoby Wykonanie: makaron ugotować wg przepisu na opakowaniu lub chwilkę dłużej, tak, aby pierożki nie były twarde. Odcedzić, zostawić do przestygnięcia. Szynkę pokroić w kostkę, kukurydzę odcedzić, pomidorki przekroić(...)połówki. Wszystkie składniki umieścić w naczyniu, ząbki czosnku przecisnąć przez praskę, dodać sól, pieprz, zioła oraz majonez. Wszystko delikatnie wymieszać, schłodzić w lodówce. Przed podaniem udekorować roszponką. Gotowe! Artykuł Sałatka z makaronem tortellini pochodzi z serwisu Raj dla Podniebienia

Raj dla Podniebienia
Trójsmak surówkowy 204

różnorodność smaku i koloru oraz prostota przygotowania. Składniki : ok 0,3 kg białej kapusty  2 średnie marchewki 1 burak pół cebuli 1 cytryna olej rzepakowy sól pieprz majonez jogurt ocet jabłkowy Przygotowanie : Surówka marchewkowa : Marchewki ścieramy na tarce na drobnych oczkach dodajemy łyżeczkę oleju, łyżeczkę soku z cytryny i doprawiamy odrobiną cukru, soli i pieprzu. Mieszamy i odstawiamy. Surówka(...)białej kapusty: Kapustę ścieramy na grubych oczkach tarki lub jak ja na szatkownicy. Dodajemy po łyżce majonezu oraz jogurtu, łyżeczkę octu jabłkowego i doprawiamy solą i pieprzem. Mieszamy i odstawiamy. Surówka z buraków : Burak obieramy ze skórki i trzemy na grubych oczkach tarki, dodajemy drobno poszatkowaną cebulkę, łyżeczkę soku z cytryny, łyżeczkę oleju rzepakowego, płaską łyżeczkę cukru i doprawiamy solą

Mechanik w kuchni
Surówka paprykowa z kapustą. 228

Efektowna w wyglądzie i smaku surówka na każda okazję. Potrzebujemy kapustę, paprykę, cebulę, ogórek szklarniowy, marchewkę, kukurydzę, zielone, majonez, sól, pieprz, tarkę i jakieś zioła :)  Wszystko przygotowujemy tak jak na zdjeciu... Potem po kolei  układamy warstwami w naczyniu. Według swoich preferencji i upodobań bawimy się w dekoratora sałatek. Przekładamy kolorami wszystkie produkty. Nie zapominamy o przyprawach i majonezie

chleba naszego
SAŁATKA GYROS 209

Składniki: puszka kukurydzy 0,5 kapusty pekińskiej 4 ogórki konserwowe 1 filet z kurczaka przyprawa gyros keczup majonez Sposób wykonania: Filet z kurczaka umyć i pokroić w kostkę. Następnie obtoczyć w przyprawie gyros i usmażyć na patelni. Odstawić do ostygnięcia. Odcedzić kukurydzę. Pokroić ogórki konserwowe w drobną kostkę. Pokroić kapustę pekinśką. Układać warstwowo składniki: filet z kurczaka, kukurydza, ogórek, keczup(...)majonez i kapusta pekińska

Przepisy kulinarne babci Antoniny
Sałatka z Brokułem Porem i Papryką | Pyszna Prosta i Kolorowa 281

przygotowania sałatki będziemy potrzebować: 1 brokuł 1 papryka czerwona 1 papryka żółta 1 duży por 1 puszka 400 g czerwonej fasoli  1 puszka 400 g kukurydzy 3 łyżki majonezu 3 łyżki jogurtu naturalnego kremowego do smaku sól, pieprz (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem : Sałatka z brokułem i papryką Przygotowanie: Najpierw przygotuję brokuł: Umyty brokuł kroję(...)kukurydze odsączam z zalewy i płuczę pod bieżącą wodą i dodaję do papryki. Wystudzony brokuł kroję na mniejsze kawałki i dodaję do sałatki. Odsączonego pora dodaję do sałatki. Do majonezu dodaję jogurt, doprawiam solą, pieprzem i dokładnie mieszam – sos jest gotowy. Tak przygotowany sos dodaję do sałatki. Sałatkę po wymieszaniu odstawiam na około 30 minut, aby przeszła smakiem. Sałatka

Uwaga Babcia Gotuje
Sałatka z zupek chińskich 174

rodzinnych, polecam. Składniki: 2 zupki chińskie  1 pierś z kurczaka 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 por (biała część) 0,5 kapusty pekińskiej 2 czerwone papryki 2 ogórki zielone Majonez sałatkowy Fanex Sól, pieprz Przyprawa do gyrosa Sposób przygotowania: Makaron kruszymy na mniejsze kawałki, przekładamy do miski, wsypujemy saszetkę z suchymi przyprawami. Zalewamy 2 szklankami gorącej wody, przykrywamy i odstawiamy(...)paprykę oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w kostkę, pora kroimy w pól plastry, ogórki obieramy, kroimy w pół plastry, kukurydzę odsączamy z zalewy. Wszystkie składniki łączymy ze sobą, dodajemy majonez, doprawiamy do smaku solą i pieprzem, ponownie mieszamy. Sałatkę wstawiamy do lodówki żeby składniki połączyły się ze sobą

Bajeczna Kuchnia
Sałatka z tuńczykiem i mieszankami warzywnymi 126

kolej na Was. Składniki: Mieszanka warzywna : marchewka, groszek, kukurydza 2 słoiki Tuńczyk w oleju rozdrobniony 2 puszki 4 jajka Pieczarki marynowane – mały słoik Pęczek cienkiego szczypiorku 1 mała cebula Majonez Sól Pieprz Wykonanie: Jajka gotujemy na twardo. Odsączamy na sicie mieszanki warzywne i tuńczyka. Wystudzone jajka kroimy w kostkę, podobnie kroimy cebulę i pieczarki. Szczypiorek drobno siekamy. Dodajemy majonez

Smaki Ewy
Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami 130

jajka ścieram na tarce. Drukuj Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami Składniki 5 jajek ugotowanych na twardo sól, pieprz 6-7 połówek suszonych pomidorów szczypiorek lub młoda cebulka 1 łyżka majonezu 1-2 łyżki keczupu przyprawa czarnuszka, czosnek niedźwiedzi i suszone pomidory 1 łyżka zalewy z pomidorów (opcjonalnie) Sposób przygotowania Jajka ścieramy na tarce. Pomidory siekamy. Szczypiorek z cebulką kroimy Dodajemy(...)majonez, keczup, przyprawy. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. 4.9.1 http://mieszamwgarnku.pl/do-chleba/pasta-jajeczna-suszonymi-pomidorami/ MieszamWGarnku     Artykuł Pasta jajeczna z suszonymi pomidorami pochodzi z serwisu Przepisy na dania obiadowe, ciasta, zupy, desery, nalewki, przetwory

Mieszam w Garnku
Śledzie w sosie chrzanowym z rodzynkami. 258

kiedy smaki dobrze się połączą :) Składniki - 0.5 kg płatów śledziowych typu matjas - 2 jajka - 3 łyżki rodzynek sułtańskich HELIO - 0,5 szklanki śmietany 12 lub 18% - 2-3 łyżki majonezu sałatkowego Fanex - 3 łyżki sosu chrzanowego Fanex - pęczek zielonej cebulki - sól, pieprz do smaku Wykonanie Płaty śledziowe moczę w zimnej wodzie co najmniej dwie godziny, w trakcie moczenia kilka razy(...)kroję w większą kostkę, przekładam do miski. Do śledzi dodaję rodzynki, poszatkowaną cebulkę i drobniutko pokrojone ugotowane na twardo jajka. W małej miseczce mieszam śmietanę z sosem chrzanowym i majonezem. Powstałym sosem zalewam śledzie. Delikatnie mieszam i w razie potrzeby doprawiam do smaku solą i pieprzem. Trzeba uważać, bo śledzie są już słone a sos pikantny. Gotowe śledzie odstawiam

Kuchnia z widokiem na ogród

Proponowane wyszukiwania