sera 1 puszka czerwonej fasolki 1 mały słoik papryki konserwowej 1 zielony ogórek 1 pomidor 1 czerwona cebula mały pęczek szczypiorku sól, pieprz do smaku 3 łyżki majonezu PRZYGOTOWANIE(...)Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Odcedzamy i studzimy. Fasolkę odcedzamy. Warzywa, ser i szynkę, kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do miski, doprawiamy, dodajemy majonez i mieszamy. Sałatkę przekładamy do pojemnika, chłodzimy i podajemy. Zapraszam do obejrzenia filmiku i subskrybcji kanału
Kulinarne Fantazje Mariolipiersi z kurczaka 1 brokuł 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 1 cebulka dymka plus szczypiorek kilka gałązek natki pietruszki puszka groszku z kukurydzą szklanka makaronu świderki 2 łyżki majonezu Wykonanie: Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. W drugim garnuszku w osolonej wodzie gotujemy al dente brokuła, ugotowanego przelewamy zimna wodą, aby zachował kolor. Piersi z kurczaka kroimy(...)małe kawałeczki, oprószamy przyprawą do kurczaka, smażymy, osączamy. Papryki, cebulkę , szczypiorek i natkę drobno kroimy. Wszystko mieszamy razem w salaterce, doprawiamy solą, dodajemy 2 łyżki majonezu, mieszamy
Z Majeczką w kuchnitorebki ryżu puszka groszku konserwowego 5 jajek natka pietruszki 4-5 ogórków kiszonych 200 g grzybków marynowanych 1 jabłko słoiczek sosu tatarskiego Roleski 1 łyżka śmietany 2 łyżki majonezu sok z 1 cytryny bazylia, estragon sól, pieprz Ryż ugotować według instrukcji na opakowaniu, wystudzić. Jajka ugotować na twardo, wystudzić. Ogórki i grzybki pokroić w kostkę. Jabłko i jajka zetrzeć(...)tartce na dużych oczkach. Wszystkie składniki przełożyć do dużej miski, dodać groszek, sok z cytryny, posiekaną natkę, majonez, śmietanę i sos tatarski. Wymieszać. Doprawić do smaku. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomiwielu składników, a jednak wszystko gra tutaj ze sobą idealnie. Polecam bardzo:) 150-200 g drobnego makaronu 150 g żółtego sera 6 jajek szczypiorek (duży pęczek) puszka kukurydzy majonez ketchup sól, pieprz do smaku Makaron gotujemy al dente w osolonym wrzątku według czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy, mieszamy z niewielką ilością (1-2 łyżki) oliwy z oliwek lub olejem tłoczonym(...)trzemy na tarce na drobno. Ugotowane na twardo jajka kroimy w kostkę. Szczypiorek drobno siekamy. Układamy w salaterce w następującej kolejności: przestudzony makaron warstwa ketchupu jajka sól, pieprz warstwa majonezu posiekany szczypiorek kukurydza starty żółty ser Źródło
Smaki Na TalerzuSkładniki: 2 buraki kiszone (przepis tutaj ) pół słoiczka tartego selera w zalewie (około 90 dag) 25 g sera gorgonzola garść orzechów włoskich pęczek natki pietruszki 2 łyżki majonezu Sposób wykonania: Buraki kroimy w drobną kostkę. Łączymy je z odsączonym selerem, serem, poszatkowaną natką pietruszki i majonezem. Sałatkę przed podaniem posypujemy rozdrobnionymi orzechami
Qchnia po prostuporęczna, smaczna przekąska, która świetnie odnajdzie się nie tylko na Wielkanocnym stole! Składniki: 10 jajek przepiórczych 2 białe kiełbaski (najlepiej surowe, ale nie jest to warunek konieczny) 2 łyżki majonezu ok. 1,5 łyżeczki tartego chrzanu ze słoika kiełki lub szczypiorek do dekoracji Wykonanie: Jajka ugotować na twardo. Surową białą kiełbasę sparzyć (nie gotować!). Majonez wymieszać z chrzanem w miseczce
Mojewlasne.plprzyjęcie, Święta Bożego Narodzenia, czy Święta Wielkanocne, które to potocznie nazywane są „jajecznymi” świętami. Jajka faszerowane z grillowaną cukinią – składniki 6 jajek 100g wędzonego łososia łyżka majonezu łyżeczka chrzanu sok z 1/2 limonki szczypiorek sól pieprz cukinia marynowane pieczarki (do dekoracji) Jajka faszerowane z grillowaną cukinią – przepis Jajka gotujemy na twardo, odstawiamy do ostygnięcia. Jajka kroimy(...)miseczki przekładamy żółtka. Cukinię kroimy na cienkie, długi plasterki (możemy wykorzystać do tego obieraczkę do warzyw ), a następnie plastry cukinii grillujemy na patelni . Do żółtego dodajemy pokrojonego łososia, majonez, chrzan, sok z limonki, szczypiorek, szczyptę soli, pieprzu i całość dokładnie mieszamy (rozgniatamy). Białka owijamy grillowaną cukinią , a następnie wypełniamy przygotowanym farszem. Talerz dekorujemy odrobiną koperku/natki pietruszki i marynowanymi pieczarkami. Smacznego
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!cukru 1 marchewka ½ pęczka szczypiorku 1 szklanka letniej wody 20 g świeżych drożdży Farsz: 10 pieczarek 200 g sera (np.. korycińskiego) Sos: 100 g jogurtu naturalnego 2 łyżki majonezu 2 łyżki szczypiorku 0,5 łyżeczki czosnku granulowanego Pieczarki kroimy w plasterki. Ser ścieramy na tarce o średnich oczkach. Do miski przesiewamy mąkę. Dodajemy sól i cukier, wlewamy olej. Marchewkę(...)naprzemiennie zaplatamy do środka. Tak zwinięty warkocz przekładamy na blaszkę. Pieczemy w 200*C przez 25 minut. Jeszcze ciepły kroimy w plastry. Podajemy z sosem (jogurt wymieszany z majonezem, czosnkiem i szczypiorkiem
VioletoweKucharzeniesmażymy naleśniki z obu stron na złoty kolor. Składniki na farsz: 1/4 lub pól kapusty pekińskiej (w zależności od wielkości główki) 1 ogórek zielony 1 papryka czerwona puszka kukurydzy majonez pieprz sól ketchup Przygotowanie: Kapustę drobno poszatkować, ogórek i paprykę pokroić w kostkę, a kukurydzę odsączyć z zalewy. Warzywa przełożyć do miski, dodać majonez, przyprawić do smaku solą
Dieta Rozdzielna i Zdrowiecałe liście sałaty masłowej 2 liście kapusty pekińskiej 1/3 ogórka zielonego 1 pomidor 2 łyżki kukurydzy z puszki 5 plastrów pieczonej szynki 1 łyżka posiekanego szczypiorku 1 łyżka majonezu sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Myjemy wszystkie warzywa i osuszamy. Liście sałaty odkładamy a liście kapusty pekińskiej kroimy drobno. Ogórek obieramy i kroimy w pół plastry a pomidor w ósemki(...)przekładamy do kapusty.Mieszamy i dodajemy kukurydzę, szczypiorek i szynkę pokrojoną w paseczki. Dodajemy majonez, sól i pieprz i dokładnie mieszamy.Na środek każdego liścia sałaty układamy 2-3 łyżki sałatki( sałątkę układamy pionowo zostawiając boki i spód sałaty wolne). Dół liści sałaty zakładamy na sałatkę a następnie zawijamy boki sałaty. Aby wrapy utrzymały kształt dobrze zawinąć je w folię aluminiową
słodkie i nie tylko historie kulinarnemięso mielone wołowe 60 dag, jajka 1 sztuka "L", musztarda sarepska 2 łyżki, kucharek 2 łyżeczki, pieprz czarny mielony - szczypta, sałata 4 liście, cebula 1 sztuka, pomidory 2 sztuki, majonez 4 łyżki, ser żółty 4 plastry, keczup - ile potrzeba mielone wołowe dokładnie wyrobić na kleistą masę z jajkiem, musztardą, kucharkiem ,pieprzem, uformować 4 hamburgery z 2 cm grubości patelnię grillową(...)obracając przekrojone bułki w piekarniku podpiec z 5 minut w 200 C na termoobiegu, ciepłe 4 połówki posmarować keczupem dodać sałatę, gorący hamburger, plaster sera, pomidory, cebulę, majonez, nakryć połówkami, można włożyć patyczki szaszłykowe, aby bułki się trzymały smaczne, sycące domowe wołowe hamburgery.............SMACZNEGO
W Mojej Kuchni Lubięselera 1 puszka czerwonej fasoli 1 mała puszka kukurydzy z dodatkiem chili 3 ogórki konserwowe 3 jajka na twardo 1 mała czerwona cebula sól, pieprz do smaku 2 łyżki majonezu 1 łyżka musztardy Przygotowanie; Seler i fasolę przelać wodą i odsączyć. Kukurydzę wystarczy tylko odsączyć na sitku. Warzywa wkładamy do miski. Cebulę a także ogórki kroimy w drobną kostkę(...)Ogórki odciskamy z nadmiaru wody, dorzucamy do warzyw. Jajka kroimy tez w kostkę i wrzucamy do reszty. Doprawiamy do smaku, dodajemy majonez i musztardę. Delikatnie mieszamy. Odstawiamy na jakiś czas aby smaki się "przegryzły". Podajemy. Smacznego
Radość kipiąca uśmiechem.możecie mieć problem z jego roznieceniem. Jajka faszerowane z awokado i łososiem – składniki awokado szczypiorek 6 jajek sok z 1/2 limonki 100 wędzonego łososia sól pieprz koperek łyżka majonezu np. Folwark Jajka faszerowane z awokado i łososiem – składniki Jajka gotujemy na twardo i odstawiamy do ostygnięcia. Następnie kroimy je na pół i wyjmujemy ze środka żółtko. Połowę łososia(...)kroimy w kosteczkę. Miąż awokado razem z żółtkami, połową łososia, szczypiorkiem, sokiem z limonki, przyprawami rozgniatamy na gładką masę. Całość mieszamy z odrobiną majonezu. Jajka faszerujemy przygotowanym farszem, a wierzch dekorujemy kawałkiem łososia i koperkiem. Smacznego! Post Przystawka – jajka faszerowane z awokado i łososiem pojawił się poraz pierwszy w Kulinarny Blog - wiesz jak gotować
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Składniki: 6 jajek 100 g sera żółtego 3 łyżeczki jogurtu greckiego 3 łyżeczki majonezu sól, pieprz papryka ostra mielona papryka słodka mielona Jajka ugotować na twardo. Schłodzić w zimnej wodzie. Zimne obrać, przekroić na pół, ułożyć na talerzu do jajek, żółtkami(...)góry. Do miski wrzucić 1 jajko, starty na tartce na małych oczkach ser oraz jogurt i majonez. Blenderem zmiksować na gładki krem. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Krem nałożyć na jajka, posypać obiema paprykami. Udekorować posiekanym szczypiorkiem. SMACZNEGO
kulinarnyswiatdomi