Składniki: (na zdjęciu jest połowa porcji) ∙ 4 jajka ∙ 0,5 dużego awokado ∙ 1 łyżeczka majonezu ∙ kilka gałązek szczypiorku ∙ 1 łyżka soku z cytryny ∙ sól morska, świeżo mielony pieprz ∙ kiełki (u mnie brokuła) do dekoracji Sposób przygotowania: Jajka gotujemy na twardo, przekrawamy na pół, wyjmujemy żółtka. Rozgniatamy widelcem awokado z sokiem z cytryny, aby nie straciło koloru, żółtkami i majonezem, doprawiamy solą i pieprzem, dodajemy posiekany szczypiorek mieszamy. Dekorujemy szczypiorkiem i kiełkami. Sm... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gocha gotuje to połączenie moich największych pasji - gotowania i fotografii. Zapraszam w kulinarną podróż po moim świecie :)