Składniki: jajka 10 sztuk "L", majonez 200 ml, jogurt naturalny 200 ml, papryka ostra mielona 3/4 łyżeczki, szczypiorek 1 pęczek jajka włożyć do garnka z zimną wodą i łyżeczką soli, po zagotowaniu na średnim ogniu gotować 9 minut następnie wylać gotującą wodę, wlać zimną z kranu, z 3 x powtórzyć, potem jajka wyjąć na talerz i wystudzić, obrać z łupinki i przekroić na połowę, układać na talerzu majonez wymieszać z jogurtem naturalnym nie za gęstym, dodać paprykę ostrą mieloną, pokrojony szczypiorek, wymieszać , wsz... czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Babka wielkanocna - wyobrażacie sobie bez niej święta? Chyba śmiało można rzec, że jest bardziej popularnym wypiekiem wielkanocnym niż mazurek.
Czytaj dalej...Sałatki stały się nieodłącznym elementem każdego menu. Jemy je na śniadanie, kolację, a czasami te treściwsze zastępują nam nawet obiad.
Czytaj dalej...