4 ugotowane jajka 4 łyżki groszku z puszki sól pieprz 1 łyżka majonezu 1 łyżka śmietany 1 łyżka chrzanu Jajka obieramy ze skorupki, przecinamy na pół i wyjmujemy wszystkie żółtka, wkładamy do blendera, dodajemy groszek, śmietanę, majonez i przyprawy. Blendujemy na jednolitą masę. Przekładamy masę do dekoratora i wyciskamy spore porcje do każdego jajeczka. Dekorujemy rzeżuchą, pomidorkami i bazylią. czytaj dalej...
Jajka faszerowane to świetna alternatywa dla zwykłych jajek. Możemy je nadziać pieczarkami, pomidorami, czy też różnego rodzaju rybami.
Czytaj dalej...Wydawać się może, że każdy potrafi ugotować jajko na twardo i potem je obrać. Niestety najwięcej problemów jest z tą drugą czynnością.
Czytaj dalej...Jajka są dosyć bardzo popularnym składnikiem wielu potraw. Wykorzystuje się je przy pieczeniu ciasta, robieniu sosów, placków ziemniaczanych, majonezu, jajecznicy itd
Czytaj dalej...Gotowanie jajek nie jest wcale łatwe. Mając ochotę płynne żółtko, często się zdarza, że musimy się zadowolić jajkiem ugotowanym na twardo lub na odwrót.
Czytaj dalej...