lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:210/284)

Waniliowe ciasteczka renifery 165

zaczerpnięty z bloga mojewypieki.com   SKŁADNIKI: (na trzy blachy) 180 g zimnego masła 180 g cukru pudru 350 g mąki pszennej 1 jajko 1 żółtko nasionka z 1 laski wanilii duża szczypta soli dekoracja: czerwone M&M's rozpuszczona czekolada lub kakaowy lukier PRZYGOTOWANIE: Mąkę z cukrem wysypać na stolnice tworząc kopczyk. Utworzyć wgłębienie i wbić do niego jajko

Pyry na Gaz
Tort piętrowy My Little Pony 172

kremu śmietanowego będziemy potrzebować także kremu maślanego do zasmarowania tortu. Do zasmarowania nie możemy użyć kremu śmietanowego, bo może nam rozpuścić lukier plastyczny.  Składniki na krem maślany: 300 g prawdziwego masła (w temperaturze pokojowej) 250 g cukru pudru 2 łyżki mleka 1 łyżka cukru waniliowego Przygotowanie kremu maślanego: Miękkie masło miksować z cukrem pudrem i cukrem waniliowym przez(...)otworki wkręcamy wsporniki docięte do wysokości dużego tortu.  Środek dużego tortu smarujemy odrobiną gęstego miodu i kładziemy na nim mały tort - razem z podkładem! Z kontrastowego lukru robimy wstążkę - wałkujemy długi, cienki placek i wycinamy wstążkę o szerokości ok 3 cm. Owijamy nią mały tort dookoła - maskując tym samym podkład.  Z tego samego lukru formujemy kokardę i doklejamy

Kulinarne Inspiracje
Pyszne pączki - przepis 891

robiłam po raz pierwszy. Przepis znalazłam tutaj  i okazał się super. Pączki puszyste, bardzo smaczne i proste w przygotowaniu. Nie robiłam lukru, bo stwierdziłam, że i tak wystarczy tego dobrego, tych kalorii i pączki posypałam cukrem pudrem :-) Przepis polecam i życzę smacznego Tłustego Czwartku :-) Składniki: 4 pełne szklanki mąki (szklanka 250 ml) 60 g świeżych drożdży 60 g masła

kruche babeczki
Ciasto marchewkowe 186

jest wersją opcjonalną, możecie dodać ulubionej przyprawy pasującej do ciasta. Ciasto marchewkowe można jeść bez dodatków, jednak najczęściej podaje się je z lukrem, kremową polewą z sera białego, posypane kruszonymi orzechami. Ja lubię w wersji z cukrem pudrem. Czasem gotowe ciasto ozdabia się płatkami z cukru przypominającymi marchewkę. Zazwyczaj pieczone jest w prostokątnych, podłużnych lub okrągłych foremkach, a podaje

Zasmakuj Kuchni
Pączek 214

się zarumienią, w połowie smażenia musimy przewrócić je na drugą stronę. Po usmażeniu pączki wykładamy na papierowy ręcznik, aby odsączyć nadmiar tłuszczu. Cukier puder rozpuszczamy w ciepłej wodzie, aż powstanie nam substancja na polewę. Usmażonego pączka polewamy lukrem

Ciastka i ciasta
Piernikowe ciasteczka z ajerkoniakiem 179

minuty, mieszając od czasu do czasu, a następnie zdjąć z ognia i natychmiast wlać do szklanej miski żaroodpornej. Dodawać cukier puder porcjami ,energicznie trzepać trzepaczką ,do połączenia składników. Pozostawić do ostygnięcia i zgęstnienia. Jeśli lukier będzie zbyt gęsty to po prostu dodać ciut wody .Smarować ciastka lukrem , przechowywać w szczelnie zamkniętym  pojemniku

w mojej kuchni
Mioduszki 138

łyżki gorącej wody - posypka Delecta maczek smak mango - posypka Delecta kuleczki zbożowe w czekoladzie - posypka Delecta maczek smak tutti frutti Cukier puder przesypujemy do garnka, dodajemy wodę i wszystko dokładnie rozcieramy na wolnym ogniu.  Przygotowanym lukrem ozdabiamy w dowolny sposób ciasteczka. Trzeba to robić szybko, bo lukier szybko twardnieje. Można postawić lukier w naczyniu na podgrzewaczu, będzie miał cały

Kulinarne życie
Miękkie pierniczki z marchewką i nutą pomarańczy. 275

dowolne kształty.Ułożyć ciasteczka na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia . Piec  maksymalnie 10 min  w 170'C Ciasteczka wystarczy posypać cukrem pudrem , można również oblać polewa czekoladową. Ja natomiast dla wzmocnienia pomarańczowego smaku oblałam je lukrem. W tym celu należy zrobić gęsty lukier  , tak jak w tym przepisie  ( KLIK ) Następnie do 2 czubatych  łyżek gęstego

Malinowa Kawiarenka
Babcina szarlotka - najlepsza 714

polukrować lub posypać cukrem pudrem.   Dodatkowo:  cukier puder (około 2 szklanki); odrobina gorącej przegotowanej wody lub sok z cytryny; Wykonanie: Cukier puder i wodę (lub sok z cytryny) wymieszać dobrze mikserem na gładką polewę. Gotowym lukrem pomalować wierzch ciasta

In my kitchen
Ciasteczka Walentynkowe:* 341

Składniki:  2 kubki mąki krupczatki 1 kostka zimnego masła 0,5 kubka cukru pudru 1 żółtko 1 łyżka kwaśnej  śmietany skórka z połowy cytryny lub limonki różowy lukier do dekoracji Przygotowanie:  Do miski przesiewamy mąkę, d odajemy masło, wbijamy żółtko, dolewamy śmietanę. Na tarce o małych oczkach ścieramy skórkę z wyparzonej cytryny. Całość dokładnie i szybko zagniatamy

Luźna Kuchnia
Drożdżowe zawijańce z makiem 144

pyszne. 2,5 szklanki mąki1 jajko250g margaryny w temperaturze pokojowej1/2 szklanki śmietany1,5 łyżki cukru pudru50g drożdży400g masy makowej z puszki lukier 1. Mąkę zagniatamy wraz z margaryną. W osobnym naczyniu mieszamy śmietanę z jajkiem, cukrem pudrem i drożdżami. Zagniatamy na gładkie ciasto. Wstawiamy do lodówki na około 30 minut.2. Ciasto dzielimy na 2 części. Rozwałkowujemy na cienki prostokąt

Szefowa kuchni
Pączki z różą 192

nadziewać jeszcze ciepłe pączki. Szprycą (taką jak do bitej śmietany) robię w pączku małą dziurkę i wyciskam do środka około łyżeczki konfitury.Lukrowanie: cukier puder rozpuszczam w małej ilości wrzącej wody, dla smaczku można dodać sok z cytryny. Lukrem polewam ciepłe pączki.Przepis na domową konfiturę z róży

prawdziwe jedzenie
Świąteczne ciasteczka renifery 215

Te kruche ciasteczkowe renifery z lentilkowym noskiem , skradną serca nie tylko dzieciaczków! ;-) Pomysł na te czerwononose renifery Rudolfy zaczerpnęłam od Doroty z MW i lekko zmodyfikowałam

Kulinarne Przeboje

Proponowane wyszukiwania