lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:204/284)

Babka piaskowa z makiem 133

Pieczemy około godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy drewnianym patyczkiem czy ciasto już jest upieczone.  Babka piaskowa z makiem kiedy już wystygnie może zostać udekorowana lukrem przygotowanym z 2-3 łyżek wrzącej wody wymieszanej z cukrem pudrem( dodaj tyle aby uzyskać odpowiednią konsystencję,przynajmniej 4 łyżki.) Artykuł Babka piaskowa z makiem pochodzi z serwisu Rusty fork

Rusty Fork
Wielkanocna babka z serkiem mascarpone 203

przelewamy do natłuszczonej formy do babki o średnicy 24-26 cm. Pieczemy przez 50-60 minut w piekarniku nagrzanym do 160C. Śmietanę mieszamy z cukrem pudrem. Po upieczeniu wyjmujemy babkę z formy i polewamy ją lukrem. Dowolnie ozdabiamy.   Smacznego

Passion of Cooking
Jabłka w cieście twarogowym 200

będzie tak dużej pustej przestrzeni po upieczeniu. Ciastka wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 25 minut do lekkiego zrumienienia. Cukier puder rozetrzeć z sokiem, dodając go stopniowo i kontrolując gęstość lukru. Polać po upieczonych ciasteczkach. Mogą być jeszcze ciepłe. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta z owocami , Ciasteczka , Dla dzieci , Tarty i kruche ciasta , Wykorzystanie żółtek

https:KKuchniaMniam
Babka Migdałowo - kokosowa 140

łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżeczki ekstraktu z migdałów​/ 1 mały aromat migdałowy Do dekoracji : Garść migdałów w płatkach Suszone morele Na lukier : 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z pomarańczy 4 łyżki cukru pudru Wykonanie:   1. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąki (kokosową oraz zwykłą pszenną) przesiać z proszkiem do pieczenia, następnie wymieszać z zmielonymi migdałami

vaniliowoczekoladowa
Szybkie oponki z lukrem-pyszne i mieciutkie 80594

kolor z dwóch stron(kilka minut z każdej strony,zależy od temperatury oleju) wyjmujemy na ręcznik papierowy ,żeby osączyć z nadmiaru tłuszczu, mieszamy cukier puder z sokiem z cytryny lub pomarańczy  i tak przygotowanym lukrem polewamy nasze oponki gotowe!!! smacznego

Swojskie jedzonko
łatwy, smaczny ucieraniec z morelami... 161

rozsmarować i powkładać połówki moreli skórką na ciasto piec w 200 C około 40-45 minut, do suchego patyczka, upieczone ciasta wystudzić w formach cukier puder wymieszać z sokiem z cytryny na pół płynny, polać lukrem ciasta po wierzchu i zostawić do zastygnięcia ciasto jest łatwe, tanie, można je piec z różnymi owocami..................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Mleczne ciasteczka 142

Przepis pochodzi z starego zeszytu zeszytu mojej mamy Składniki - 30 dag masła - 30 dag mleka w proszku - 30 dag cukru pudru - płatki oblaty o średnicy 40 mm - foremki do ciastek - lukier zielony - cukierki kolorowe  Sposób przygotowania 1. - Miękkie masło utrzeć na puszystą masę stopniowo dodawać mleko w proszku  cały czas ucierać później wyrobić masę rękami w foremkach formować

W królestwie smaków Beaty
Lukrowane pierniczki 136

zdejmować z blachy dopiero po całkowitym przestudzeniu. (Ja swoje studziłam na zaokiennym parapecie, przy dość mroźnej pogodzie pierniczki stygły w mgnieniu oka:))     Lukier 90g białek (3 białka z jaj klasy M) 450g cukru pudru pół łyżeczki octu Cukier przesiać przez sito, dodać 3 białka i ocet. Ucierać na najniższych obrotach miksera przez około 15 minut. Przekładać do rękawa

Zapiski Młodej Żony
PIERNIK BAKALIOWY Z POWIDŁAMI ( szybki! ) 401

podprażonymi na suchej patelni orzechami i migdałami oraz suszoną żurawiną i perełkami.Pycha!Smacznego!Ps. lukier oczywiście można przygotować samemu w domu!Potrzebujemy :LUKIER:* sok z cytryny – 3 łyżki* ciepła woda – 2 łyżki* cukier puder – ok. 200 gSPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:Sok z cytryny mieszamy z wodą.Dodajemy cukier puder i dokładnie rozcieramy.Polewamy natychmiast!Więcej pomysłów na słodkie smakołyki

Ostra na Słodko
Orzechowe ślimaczki drożdżowe 151

drugiej i trzeciej półce od dołu, z grzałką góra-dół (piec dwie blaszki jednocześnie). Lekko wystudzić i podawać. Można polać lukrem pomarańczowym, przygotowanym zgodnie z tym przepisem: 1 łyżka soku z pomarańczy lub śmietany 1 szklanka cukru pudru 3 łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej Utrzeć blenderem lub bardzo dokładnie wymieszać grzbietem łyżki sok z cukrem, pod koniec dodać skórkę, wymieszać. Polać

moj przepis na
Ciasteczka Kruche 136

podstawowy przepis na kruche ciasteczka  Z którego piekę różne ciasteczka Składniki - 400 g masła - 4 żółtka - 1,5 szkl cukru pudru - 4 szklanki mąki - pomarańczowy olejek zapachowy - 1 łyżka kakao - 50 g marcepanu - dowolny dżem - polewa lukier dowolne ozdoby Sposób przygotowania 1. - Na stolnicy wysypać mąkę dodać masło cukier i żółtka oraz olejek zapachowy  wyrobić z tych składników

W królestwie smaków Beaty
pyszne serowe odrywane drożdżówki... 140

żółtka 2 sztuki, mleko 3,2% 1/2 szklanki, aromat migdałowy 1 łyżeczka, cukier puder 2 łyżki, skórka pomarańczowa kandyzowana 125 gram CIASTO DROŻDŻOWE: drożdże świeże 5 dag, cukier 1/2 szklanki, sól - szczypta, mąka tortowa 4 szklanki, mleko 3,2% 200 ml, margaryna 100 gram, lukier biały - w opisie pomysł na przepis dostałam od koleżanki Ewy Nawrockiej ze Świnoujścia, pozdrawiam Ewę(...)grzanie góra/dół, ciasto piec około 45 minut, przy uchylonych drzwiczkach zostawić na 30 minut 3/4 szklanki pudru cukru wymieszać z sokiem z cytryny i śmietaną na tyle jej dać, aby był nie za gęsty lukier, polać letnie ciasto, zostawić do wystudzenia w chłodnym miejscu - ciasto lekko sie odrywa, smakuje wybornie, lepiej od kuponych drożdżówek..........SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Maślane rogaliki z truskawkami 158

125ml mleka 50g masła 70g cukru szczypta soli Dodatkowo: 360g konfitury truskawkowej masło do wysmarowania formy 1 jajko rozkłócone do posmarowania owocowa posypka Lukier 3 łyżki mleka 1 łyżka soku z cytryny 18 łyżek cukru pudru Wykonanie: 1.  Drożdże pokruszyć, dodać łyżkę cukru i taką ilość letniego mleka, by zaczyn był dość gęsty. Dokładnie wymieszać i odstawić w ciepłe(...)ponownego wyrośnięcia. 4.  Po tym czasie podrośnięte rogaliki posmarować rozkłóconym jajkiem i wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec przez około 10 - 18 minut. 5.  Lukier: Do miseczki wlać mleko, dodać sok z cytryny i stopniowo dodawać cukier cały czas ucierając aż powstanie dość gęsty lukier. 6.  Gotowym lukrem posmarować wierzch rogalików i udekorować posypką

Szalona Kuchnia Eweliny
Słodkie bułeczki dyniowe na maślance. Mleczne śniadanie na rozpoczęcie roku szkolnego. 150

masła 4 łyżki cukru trzcinowego duża szczypta cynamonu skórka otarta z 1 pomarańczy do nadziewania: konfitura z pomarańczy lub domowy mus z pomarańczy** lukier: sok z 1/2 pomarańczy, skórka otarta z pomarańczy, 3/4 szklanki cukru pudru Drożdże mieszamy z cukrem, dodajemy 3 łyżki mąki i ciepłe mleko. Dokładnie mieszamy i odstawiamy na 20-30 minut, by drożdże zaczęły pracować(...)blaszce, zachowując spore odstępy między nimi i odstawiamy na 30 minut by wyrosły. Następnie wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 20 minut. Studzimy na kratce i polewamy lukrem. Smacznego, Klaudia. *Puree z dyni: 150 gram dyni umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 180 stopni i pieczemy przez 25-30 minut. Obieramy i miksujemy na puree. **Mus z pomarańczy. Składniki

Mango Papaja
Ciasto grejpfrutowe czyli Słodki Czwartek odc.124 156

łyżeczka soli 30 ml soku z grejfruta 80 ml maślanki syrop do nasączenia: 2 łyżki cukru 1/3 szkl. (80 ml) soku z grejpfruta lukier: 2 łyżki (30 ml) soku z grejpfruta 1 szkl. (120g) cukru pudru W misce zasypujemy posiekaną drobno skórkę z grejpfruta dwoma rodzajami cukru. Skórka zmięknie i uwolni maksymalną ilość cytrusowego aromatu. Dodajemy oliwę i mieszamy(...)pęcherzyków powietrza. Pieczemy ciasto 45 minut lub do suchego patyczka. Przygotowujemy syrop. Cukier z sokiem wkładamy do garnuszka. Podgrzewamy, aż się rozpuści. Gdy ciasto jest już upieczone wyjmujemy je z foremki i przekładamy na kratkę do studzenia. Nakłuwamy wykałaczką i nasączamy syropem. Pozostawiamy do ostygnięcia. Ucieramy składniki lukru i polewamy nim ciasto

Dzieje kuchennej Wiewióry

Proponowane wyszukiwania