lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:206/284)

Biszkopt z masą cytrynową- czyli inaczej ciasto cytrynka, jest to pierwszy przepis jaki kiedyś dostałam na bardzo popularne cia 157

Przepis może wam się wydawać dziwny ale jest to 1 wersja przepisu jak wtedy powstała, ciasto nie jest słodkie mimo lukru. przepis na lukier 3 łyżki gorącego mleka 3 łyżki rozpuszczonej margaryny 20 dag cukru pudru sok 1/2 cytryny To ucieramy i smarujemy pędzelkiem górę biszkoptu ja dodatkowo polałam jeszcze polewą ale to nie jest konieczne Jeżeli wam się wydaje

Moje Wyroby
Babka marmurkowa 225

koniec sprawdzajcie patyczkiem - powinien być suchy). Upieczoną babkę wyciągamy w piekarnika. Odstawiamy do przestygnięcia. A kiedy przestygnie wyciągamy z blachy i obsypujemy cukrem pudrem lub możecie zrobić jakąś polewę z czekolady lub po prostu lukier

Gotuj z Mąką
KORZENNE CIASTKA Z ORZECHAMI 131

czubku łyżeczki ⅓ łyżeczki soli 1 do 2 łyżeczki przyprawy do piernika garść posiekanych orzechów włoskich Dodatkowo: 50g roztopionej białej czekolady pisaki cukrowe lub lukier zabarwiony na zielono i czerwono lub w wersji nie świątecznej cukier puder, polewa czekoladowa Wykonanie: masło roztapiamy i przelewamy do miski, studzimy do   masła dodajemy cukier, aromat pomarańczowy ( zamiast aromatu dodałam skórkę startą z pomarańczy

Słodkie zapomnienie
Rolada makowa z bakaliami 542

roladę. Cukier puder wsypać do garnuszka, dodać sok z cytryny i utrzeć całość podgrzewając. Jeżeli masy będzie za mało, to dosypać jeszcze cukru pudru. Jeżeli zaś masa będzie zbyt gęsta, to dolać wody. Gotowym lukrem polać roladę

Passions hobbies life
Pyszne i słodkie – eklerki 126

kremu=więcej przyjemności), to na dolną część nakładamy wcześniej przygotowany krem i przykrywamy górną. Deser już prawie gotowy – teraz tylko wierzch możemy posypać cukrem pudrem lub – co bardziej polecam – polać polewą czekoladową mleczną, lub przygotowanym lukrem.   Uwaga! Podczas pieczenia nie wolno otwierać piekarnika – wtedy ryzykujemy tym, że ciasto opadnie, nierównomiernie się przypiecze bądź wyrośnie krzywo. Smacznego! Post Pyszne

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Babeczki urodzinowe 275

przepisu – wystarczy zrobić go z połowy podanych składników. Opcjonalnie można dodać do kremu odrobinę barwnika spożywczego w żelu lub proszku. 2 łyżki cukru pudru rozpuszczamy z 1 łyżeczką soku z cytryny, tak żeby otrzymać lukier. Maczamy w nim czekoladowe pralinki i obtaczamy w kolorowych cukiereczkach. Krem przekładamy do worka z tylką w kształcie dużej zamkniętej gwiazdki. Babeczki dekorujemy kremem

Ciastkozercy
Sernik z ciasteczkami i śmietankowym lukrem 205

łyżki mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki cukru kryształ Diamant 1 łyżeczka domowego ekstraktu waniliowego 10-12 czekoladowych ciasteczek z kremem Lukier śmietankowy 150 serka bieluch lub innego serka kanapkowego 3 łyżki cukru pudru Diamant 1 łyżka soku z cytryny kilka ciasteczek do dekoracji SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Herbatniki rozdrabniamy na drobny piasek i łączymy z cukrem oraz roztopionym masłem

DefinicjaSmaku
Jagodowe naked cake (nagie ciasto). 105

dosłownym tłumaczeniu jest to nagie ciasto, czyli takie, które nie ma na sobie typowych dla tortów ozdób np. masy cukrowej, idealnego ganache, lukrów, figurek z cukru i tym podobnych. Biszkopt ozdabiają tylko owoce oprószone cukrem pudrem czy czekoladą, lub jest tylko biszkopt i krem (i nic więcej). Jest to bardzo praktyczne rozwiązanie dla mało doświadczonych w wypiekach osób - nie ukrywajmy

Poezja Smaków - blog kulinarny
Tort kakaowy z musem czekoladowym 253

łyżek cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki kakao Mus czekoladowy: 2 tabliczki czekolady 400 ml śmietany kremówki 2 białka Lukier plastyczny: 75 ml wody  3 łyżeczki żelatyny 3 łyżeczki glukozy cukier puder barwniki spożywcze Masa  maślana: 200 g masła 1 szklanka cukru pudru  sok z 1/2 cytryny 2 żółtka Do nasączenia: 1 szklanka mocnej herbaty

Ciasteczkowy Potwór
Babka kakaowa z dżemem 149

wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułka tartą formy na babkę. Piekę 60 minut w temperaturze 180 stopni. Przestudzone ciasto wyjmuję z formy. 3. Cukier puder razem z sokiem z cytryny ucieram na jednolitą masę. Przygotowanym lukrem polewam babkę. Wierzch posypuję kandyzowaną skórką cytrynową

Tradycyjna kuchnia Kasi
Delikatna babka cytrynowa 179

skórka z 1 cytryny   sok z 1/2 cytryny   1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia   1 cukier waniliowy Lukier: 1 łyżka śmietany kilka kropel soku z cytryny 1/2 szklanki cukru pudru Wszystkie składniki wymieszać do połączenia. Wykonanie: Jajka ubić razem z cukrem i cukrem waniliowym na gęstą i puszystą masę. W międzyczasie roztopić i ostudzić

Ciasta ciastka ciasteczka Słodka chwila zapomnienia
Domek z piernika 143

zjemy nasz domek), może być margaryna 400 g ciemnego cukru 14 łyżek płynnego miodu 3 łyżeczki sody 2 opakowania przyprawy do piernika Lukier królewski (nasza zaprawa do sklejenia domku).  2 białka 500 g cukru pudru ( musi być gęsty żeby dobrze się skleił)   Przygotowanie: Miód z masłem i cukrem podgrzewamy aż się rozpuści. Odkładamy na bok aż przestygnie

Lili w kuchni
Kruche ciasteczka daktylowo – kokosowe 170

plasterki (ok. 1 cm )Delikatnie spłaszczamy i układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia.Pieczemy około 20 min w 180 st. C.Z pozostałego cukru pudru pudru i soku pomarańczowego robimy lukier.Upieczone ciasteczka maczamy po bokach w lukrze i obtaczamy w pozostałych wiórkach kokosowych

Ostra na Słodko
PLACEK DYNIOWY Z MIGDAŁAMI I SUSZONĄ ŚLIWKĄ. 260

rozgrzanego piekarnika i piekę 50-55 minut w 180 stopniach, do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiam placek w uchylonym piekarniku do wystudzenia. Cukier puder rozcieram z odrobiną wody tak, aby powstał gęsty, ciągnący  się lukier, który następnie rozsmarowuję na wystudzonym placku. Kiedy lukier stwardnieje, podaję.  SMACZNEGO! Pozdrawiam, Karmel-itka

W kuchni Karmel-itki

Proponowane wyszukiwania