lukier z cukru pudru - 4247 przepisów (strona:209/284)

Rześki torcik 159

szklance gorącej wody. Pozostawić do ostygnięcia. Śmietanę ubić na sztywno. Pod koniec ubijania dodać cukier puder. Kolejno, dalej miksując, dodać stopniowo tężejącą galaretkę.wyłożyć na to owoce , ja miałam truskawki, maliny  Wstawić do lodówki na to po zastygnięciu masy nałożyć lukier plastyczny tak jak w przepisach wcześniejszych

Kuchcikowoasi...Kawałek mnie
Babka czekoladowo - migdałowa 298

Składniki na polewę czekoladową: 4 łyżki łyżki kakao, 2-3 łyżki gorącej wody, 12 dag cukru pudru, łyżka masła. Cukier zmieszałam z kakaem, dodałam gorącej wody oraz masło. Podgrzewałam w rondelku na małym ogniu, cały czas mieszałam, by się nie przypaliło, . Gorącym lukrem kakaowym polałam ciasto. Moje ciasto ucierałam tym razem metodą super tradycyjną, bo w makutrze...Można upiec

Proste Potrawy
ORKISZOWA ROLADA BISZKOPTOWA Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 265

ciasto baaardzo godne polecenia. :-)Składniki na biszkopt:- 5 jajek (wielkość "M"), osobno białka i żółtka- 150g ksylitolu (lub cukru)- 120g mąki orkiszowej (lub odrobinę mniej pszennej)+ dodatkowo:- ok.600g pokrojonych owoców (łącznie rabarbaru i truskawek)- mielony ksylitol do oprószenia rolady lub puder trzcinowy do przygotowania lukruRabarbar umyć i obrać. Truskawki umyć i odszypułkować. Owoce pokroić na małe kawałki i wymieszać delikatnie(...)ręcznika kuchennego, na którym znajduje się nasze ciasto zawijamy wzdłuż dłuższego boku roladę. Odstawiamy na kratce do wystygnięcia. Wystudzoną roladę delikatnie przekładamy na półmisek, posypujemy mielonym ksylitolem lub przygotowujemy lukier z pudru trzcinowego i możemy się już delektować naszym ciastem. Smacznego

Smaczne Zdrowe
Tort z owocami i kremem śmietanowym 317

śmietan fix, 6 łyżek cukru pudru (u mnie były to większe łyżki - można dodawać według własnego smaku), Ponadto: kompot z wiśni, dżem z czarnej porzeczki - najlepiej z kawałkami owoców, 150g świeżych malin. Dekoracja: ( można według własnego upodobania ją zrobić ) świeże truskawki, świeże borówki, płatki migdałów - delikatnie uprażone na suchej patelni i ostudzone, kwiatki z lukru, srebrne, słodkie kuleczki. Przygotowanie: Biszkopt(...)Mój biszkopt wyrósł na tyle, że pokroiłam go na 3 blaty. Jeżeli wyrośnie wyższy, można pokroić go na 4 części.  Krem: Śmietankę ubić mikserem. Pod koniec ubijania dodawać cukier puder, śmietan fix, nasionka wanilii i mascarpone.  Składanie tortu: Na talerzu lub na podstawce, na której ma być tort, kładziemy pierwszy blat ciasta. Należy go nasączyć sokiem z wiśni

W kuchni u Moniki
Angielski tort tęczowy - idealny na Dzień Dziecka 231

masę zagniatałam, aż stała się miękka jak plastelina. Wyłożyłam ją na obsypany cukrem pudrem blat i rozwałkowałam do dużych rozmiarów (zdecydowanie większych niż tort), na grubość ok. pół cm. Gdy masa była już rozwałkowana na środku ułożyłam wałek, na który zawinęłam masę i przeniosłam ją na tort. Lukier wygładziłam z wierzchu i na bokach, a nadmiar odcięłam. Do pozostałego lukru(...)także zostawiłam do wysuszenia. Z reszty różowej masy zrobiłam kilka niewielkich kuleczek. Udekorowałam tort różowymi wstążkami, przyklejając je niewielką ilością wody (małym nawilżonym pędzelkiem, którym usunęłam też nadmiar cukru z ozdób

Kulinarny Pamiętnik
Pączki wiedeńskie, hiszpanki, gniazdka 651

więc, znane mi od urodzenia pączki wiedeńskie zostały hiszpankami ;) U mnie podane w dwóch grubościach lukru - dla każdego coś dobrego :) Składniki na około 30-40 małych pączków: - 1 1/3 szklanki mąki pszennej - 100 g masła - 4 jajka - szczypta soli - olej rzepakowy - cukier puder - gorąca woda W garnku zagotowuj 1 szklankę wody z masłem i szczyptą soli. Zmniejsz ogień

CookYourself
orzechowe klawisze 165

łyżka cukru pudru szczypta soli dodatkowo: szklanka twardej marmolady różanej 2 białka  250 g cukru pudru łyżeczka soku z cytryny Składniki ciasta posiekać i zagnieść. Wstawić na godzinę do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt prostokąta. Białka utrzeć z cukrem na gęsty lukier, pod koniec dodać sok z cytryny. Lukrem posmarować ciasto. Radełkiem pokroić je w miarę równe prostokąty

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Pierniczki...i Świąteczne Kule Słodyczy 193

mąki ryżowej 250 g mąki poznańskiej typ 500 100 g cukru pudru-zmieliłam nierafinowany cukier trzcinowy  Diamant 2 łyżeczki  przyprawy korzennej do piernika 100 g masła pokrojonego w kostkę 2 łyżki płynnego miodu gryczanego szczypta soli Do dekoracji lukier oraz naturalne posypki, ozdoby cukiernicze Najpierw upiecz ziemniaka w folii aluminiowej w 180 stopniach, około 40 minut.Gdy wystygnie obierz

Z Kuchni Do Kuchni
Pierniczki 214

zapuszkowaniu" w towarzystwie skórek z jabłek fantastycznie miękną. Oczywiście można je udekorować dowolnym lukrem i dodatkami. Ciasto jest bez dodatku tłuszczu, dlatego też wymaga cierpliwości podczas wyrabiania, ale naprawdę wychodzą pyszne pierniczki.   Składniki: 3 szklanki mąki pszennej 1/2 szklanki cukru pudru 1/2 szklanki miodu płynnego 1 jajko 1 opakowanie przyprawy do piernika 1 łyżeczka sody oczyszczonej tłuszcz do blaszki

Kuchnia domowa Ani
GNIAZDKA PTYSIOWE ZWANE PĄCZKAMI HISZPAŃSKIMI, WIEDEŃSKIMI 390

były baaardzo smaczne, a przy tym błyskawicznie się je przygotowuje. Ciacha są bez dodatku białego cukru, bez proszku do pieczenia (i bez niego bardzo rosną w trakcie smażenia) i bez pszenicy. Ja przygotowywałam swoje na mące orkiszowej, lukier z kolei na bazie pudru trzcinowego. Przepis znalazłam tutaj ( klik ). Składniki na 20 sztuk: - 200g mąki (u mnie orkiszowa typ700) - 4 jajka

Smaczne Zdrowe
Deser na Walentynki 179

uczcić ten dzień i przygotować coś słodkiego – Deser na Walentynki.   Składniki: - pączki bez nadzienia i lukru (ilość zależy od potrzeb) - 500ml śmietany kremówki (mocno schłodzonej) - 2 łyżki mleka w proszku instant - 1 galaretka wiśniowa (w proszku) - wiśnie w syropie (do dekoracji) - cukier puder do oprószenia Śmietanę ubijamy robotem z 2 łyżkami mleka w proszku (mleko zapobiegnie podchodzeniu śmietany wodą

mojewypiekiinietylko
BABECZKI Z BIAŁYM MAKIEM, MARCEPANEM I ORZECHAMI 176

łyżki kandyzowanej skórki pomarańczowej 2 łyżki gęstej kwaśnej śmietany Dodatkowo: 1 szklanka cukru pudru 2 - 3 łyżki gorącej wody garść orzechów włoskich lub migdałów po posypania babeczek   Wykonanie: Kruche ciasto na babe czki: do miski wkładamy pokrojone masło ( wygodniej wtedy się wyrabia ciasto), zmielone migdały, cukier oraz połowę mąki, rozcieramy ręką lub mikserem, następnie dodajemy jajko oraz resztę mąki(...)minut w piekarniku nagrzanym do 175°C jeszcze ciepłe babeczki polewamy lukrem i posypujemy posiekanymi orzechami włoskimi lub migdałami Wykonanie nadzienia: mak i orzechy włoskie sparzamy gorącą wodą, po 15 minutach odcedzamy i odsączamy, mielimy dwukrotnie razem z migdałami masę marcepanową rozcieramy   mikserem razem z cukrem pudrem, następnie dodajemy zmielony mak z orzechami, okruszki biszkoptowe oraz posiekaną   kandyzowaną

Słodkie zapomnienie
Pierniczki przepis Doroty z MW 132

spleśniał. To powinno pomóc.   Przepis na lukier królewski do dekoracji pierników znajdziesz  tutaj . Inne przepisy na pierniczki : Pierniczki Miękkie Miodki Pierniczki od razu do zjedzenia 2016-11-12 16:55:49 Write a review Save Recipe Print Ingredients 700 g mąki pszennej 4 duże jajka 200 g cukru pudru 200 g masła, roztopionego i lekko przestudzonego(...)pieczenia w niewielkich odstępach. Piec w temperaturze 180ºC przez około 8 - 10 minut (długość pieczenia zależy od wielkości pierniczków, mniejsze pieczemy nawet krócej). Wyjąć, wystudzić na kratce. Udekorować np lukrem królewskim Notes Ciasto może być klejące,dlatego ułatwiając sobie pracę dzielę ciasto na kilka części i rozwałkowuje je porcjami, zawsze na papierze do pieczenia. Następnie wykrawasz kształty i usuwasz niepotrzebne

Rusty Fork
Pączki domowe 161

mnie najlepiej schodzą pączki w pudrze, ale czasami robię również w lukrze lub czekoladzie. Pączki wykrawałam szklanką o średnicy 5 cm i po usmażeniu były średniej wielkości, do zjedzenia na 2 - 3 kęsy. Składniki: (na około 30 sztuk) 500 g mąki pszennej tortowej 5 żółtek 250 ml mleka 5 - 6 łyżek cukru 50 g świeżych drożdży 70 g roztopionego masła(...)łyżki spirytusu lub wódki co najmniej 40% szczypta soli Dodatkowo: gęsta konfitura owocowa lub budyń waniliowy do nadziewania cukier puder do posypania 500 - 1000 ml oleju lub smalcu do smażenia (ilość zależy, w jak szerokim garnku będzie się smażyło) 100 g mąki do posypania deski, wałka i dłoni Jak przygotować pączki domowe? W 1/2 szklanki ciepłego mleka rozpuścić drożdże, łyżeczkę

Kuchcik gotuje
Świąteczne ciasteczka cynamonowe 197

Składniki Ciasto: 250 g mąki pszennej 450 szczypta soli 3 łyżki płynnego miodu 70 g cukru pudru 1 jajko 120 g zimnego masła pokrojonego w kostkę 1 łyżka  przyprawy do piernika 1 łyżeczka cynamonu Do ozdoby: 1 tabliczka białej czekolady kolorowe pisaki z lukrem Wykonanie: Wszystkie składniki ciasta umieszczamy w misce  robota i zagniatamy. Zawijamy w folie

Kulinarne przygody Gatity