Przepis ten zwrócił moją uwagę w dodatku do jednej z gazet. Wszystko to za sprawą współgrających ze sobą barw potrawy. Oczy mnie nie zawiodły, gdyż połączenie ciasta szpinakowego, wędzonego łososia i śmietankowego serka z dodatkiem czosnku (dosyć wyczuwalny w tym daniu) tworzy oryginalną mieszankę kolorów i smaków
Milion SmakówGrillowana ryba jest zawsze smaczną, sycącą i zdrową opcją na szybki obiad. Dziś polecam przepis na grillowanego łososia z posmakiem rozmarynu
Milion Smakówryby ale zdecydowanie nie te smażone na tłusto w panierce, gdzie smak ryby zostaje zdominowany przez smak oleju i tartej bułki. Miłośnikom prawdziwego smaku ryb polecam przepis na soczystego łososia pieczonego w folii. Odkąd wypróbowałam go po raz pierwszy regularnie gości w mojej kuchni
Milion SmakówKarnawał w pełni stąd kolejna z karnawałowych przekąsek. Tym razem z przepisu Pascala Brodnickiego. Proste i szybkie do zrobienia roladki z ciasta francuskiego i wędzonego łososia okraszone sezamem to idealna zakąska, która efektownie ozdobi nasz stół podczas towarzyskich spotkań
Milion SmakówSprawdzają się również jako przekąski dla gości na domowych przyjęciach. W tym przepisie podejrzanym u Pascala Brodnickiego, bazą jest ciasto francuskie - gotowe, bo miało być szybko. W środku wędzony łosoś, mozzarella i przecier pomidorowy zanurzone w masie śmietanowo-jajecznej
Milion Smakówmonotonne. Dzięki temu, że dobrze komponują się z wieloma składnikami wystarczy zajrzeć do lodówki i na pewno uda się wymyślić jakieś fajne połączenie. Zielone, bazyliowe pesto w połączeniu z łososiem to bardzo smaczna kombinacja. Do tego danie jest bardzo proste do przygotowania więc jest dobrą opcją na szybki obiad czy kolację
Milion SmakówSzybki, prosty i zdrowy sposób na łososia. Dodatek pistacji i orzechów wspaniale komponuje się z rybą dodając daniu ciekawego posmaku
Milion Smakówobniżeniu cholesterolu we krwi. Grzechem byłoby nie skorzystać z jego cudownych właściwości skoro leży już na targowych straganach. Poniżej przepis na błyskawiczną sałatkę na ciepło z bobem i wędzonym łososiem. Jest to uproszczona wersja przepisu z czerwcowych "Smaków życia" - to danie zrobicie naprawdę w 20 minut
Milion Smakówbardzo trafnie opisuje lekkość ciasta po upieczeniu. Oryginalne vol-au-vent ma nadzienie z ragout z mięsem kurczaka, ale idealnie pasuje też bardzo smaczne połączenie serka Philadelphia z łososiem i odrobiną świeżego szczypiorku. Mimo, że tradycyjnie jest to przekąska lub część kilkudaniowego obiadu u mnie pojawiło się na stole jako śniadanie i świetnie się sprawdziło
Milion Smakównietypowym jak na polskie stoły smaku mimo iż połączenie jest, można powiedzieć, klasyczne. Serek Philadelphia idealnie komponuje się z rybami i często można go spotkać w połączeniu z wędzonym łososiem. Z wędzonym węgorzem smakuje jeszcze lepiej
Milion Smakówjest to co prawda ziemniak upieczony na ognisku ale taki z piekarnika też jest pyszny. Zwłaszcza nadziewany farszem z twarogu i wędzonego łososia
Milion Smakówalbo chałka z masłem i daktylami powinny poprawić Wam humor. Polecamy Wam też gofry z ricottą i borówkami, bajgle z niebieskim serem pleśniowym i gruszką, chrupiącą bagietkę z serkiem, łososiem i koperkiem, pastę z tuńczyka, jajek i białego sera, frittatę z czymkolwiek dusza zapragnie. Jeżeli macie dzień wolny, możecie spakować wszystko do koszyka, zabrać koc, badmintona i zjeść wszystko
GRUBY WAŁEKcytryny. Smak definiuje natomiast jakość i pochodzenie produktów, które wchodzą w jego skład. Prawdziwe masło wiejskie i jajka dadzą inna intensywniejszą barwę oraz smak. Jest idealny do łososia, jajek w każdej postaci, szczególnie po benedyktyńsku, czy do szparagów z wody bądź z boczkiem. Ja osobiście dodaje go do wielu dań. A jednym z ulubionych odsłon sosu holenderskiego w moim domu
KreatywnePinyciasteczka owsiane z dodatkiem nasion chia, te malutkie ziarenka skrywają w sobie bardzo dużo składników odżywczych dużo wapnia, cynku i kwasów tłuszczowych omega 3 ( mają ich znacznie więcej niż łosoś) dlatego warto włączyć je do codziennej diety :) Składniki : Na 16 ciasteczek -2,5 szklanki płatków owsianych - 10 płaskich łyżek nasion chia - 1/2 szklanki wiórków kokosowych (najlepiej niesiarkowanych
zdrowa vege kuchniaprzybrana ziołami nasunęła Ciprianiemu skojarzenie z barwami prac renesansowego malarza – Vittore Carpaccio, którego nazwisko dało nazwę temu prostemu, ale wytwornemu daniu. Obecnie carpaccio przygotowuje się także z dziczyzny, łososia lub tuńczyka, jednakże pamiętajmy, że to tradycyjne opierało się na wołowinie. Aby przyrządzić dobre carpaccio potrzebne jest intensywnie czerwone, nieposiadające żyłek mięso. Jeżeli kupujemy je w kawałku, najwygodniej je lekko
Bon Ton Italia