przyspieszenie w procesie przygotowania posiłków. Powiedzmy sobie szczerze, z papirusem można przygotować praktycznie wszystko, ale czy ktoś kto preferuje wyszukaną kuchnię, zdecyduje się w nim smażyć krewetki albo łososia. Wydaje mi się, że nie. Tacy smakosze lubią się delektować ich przygotowywaniem, eksperymentować ze smakami i przyprawami. Oni raczej nie skorzystają z tego produktu. Ta oferta jest raczej skierowana do tych
Wiem co jemwidzicie początek roku u mnie sałatkowy. Dziś kolejna propozycja, doskonała na kolację lub przekąskę. Sałatka z roszponki, awokado i wędzonego łososia jest nie tylko bardzo smaczna ale również szybka w przygotowaniu. No i oczywiście bardzo zdrowa." Czytaj więcej
Wiem co jemdodatkiem wyszło aromatyczne i bardzo kruche. Jeszcze nigdy nie udało mi się takiego zrobić. Idealnie pasuje do wytrawnych tart lub Quiche. Ja połączyłam je z brokułami i wędzonym łososiem. Całość świetnie się skomponowała i pysznie smakowała.” Czytaj więcej
Wiem co jeminne kuchnie i nowe smaki. Zupa rybna ugotowana wg przepisu zainspirowanego kuchnią gruzińską jest o wiele prostsza i szybsza do przygotowania. Pikantna z dużą ilością warzyw i delikatnym łososiem z całą pewnością zachwyci naszych gości. Czytaj więcej
Wiem co jemobiadem J W każdym razie przekonałam się, że gotowanie rosołu podczas wysokiej gorączki to nie jest najlepszy pomysł. Ostatkiem sił i przytomności umysłu przygotowałam na patelni grillowej odświętny obiad: łososia z cytryną, ziemniaczkami, cukinią i pieczarkami. Do rybki podałam oryginalną w smaku sałatę lodową z miechunką i likopenowym dressingiem. Szybko dzielę się przepisem i zmykam z powrotem pod kołderkę
Kuchenne zapiski Edytytęsknię za wszystkimi... No ale, nie rozczulajmy się już, mam dla Was teraz pierwszą część zdjęć, druga jutro! :) A, i tak sobie przypomniałam, jeśli chodzi o tradycyjne norweskie jedzenie (łososia nie jadłam, więc...) to jadłam brązowy ser - jest zrobiony z mleka koziego i smakuje jak słona masa krówkowa z serowym posmakiem! Poza serem próbowałam jeszcze norweskich słodkości, mają przepyszną czekoladę
breakfast of dreamsznajdą się blogu. Wracając do pracy - pracowałam w restauracji i z z niej właśnie zaczerpnęłam inspirację na ten przepis. W tamtym miejscu takie grzanki były podawane do tatara z łososia, ale pomyślałam, że ja zrobię je w domu w formie deseru i sprawdziły się bardzo dobrze! GRZANKI Z SEZAMKAMI I MIODEM 2 porcje ~2 kromki chleba tostowego (użyłam pełnoziarnistego) ~opakowanie
chili & sugarwitamin jest bardzo zdrowy bób lub inne zielone warzywo np.cukinia lub szparagi By danie było kompletnie obiadowe i nasyciło męskie potrzeby żywieniowe na tym miętowym risotto można podać kawałek łososia z patelni doprawiony tylko sola i pieprzem bez żadnych dodatków.Miseczka sałaty lub rukoli z prostym winegretem na oliwie dopełni szczęścia. SKŁADNIKI: 1 por pokrojony w cienkie krążki
Sztuka gotowania w/g Samirykażdy weekend? czy coś takiego, taki jakby cykl? dom. tortilla z czerwoną soczewicą w pomidorach, podsmażonymi na maśle ziemniaczkami, kukurydzą i pieczonym indykiem pasta z pieczonego i wędzonego łososia żytnie naleśniki z pastą z czerwonej soczewicy (czerwona soczewica, pomidory z puszki, cebula, koncentrat) ryż z mleczkiem kokosowym; z groszkiem i fasolką lody banan-ricotta, z truskawkami
More food, love and dreamsbyła dość nietradycyjna pod względem kulinarnym. Mięsa nie lubimy więc go nie było, słodkich wypieków jeść nie mogę by dbać o moją rozchwianą insulinę. Były więc jajka, był też łosoś i trochę niskoglikemicznych wypieków, między innymi ten przepyszny i cudnej urody tofurnik! Pierwszy raz robiłam tofurnik na zimno, musiałam więc posiłkować się przepisem z Jadłonomii. Pyyycha! Miałam zamrożone truskawki
pyszne zdrowościpizzę! Przepis na ciasto znajdziecie W TYM MIEJSCU! Dodatki do dzisiejszej pizzy są mało skomplikowane i śródziemnomorskie -mąką ECO pszenna od Młyn Kopytowa -oliwa z oliwek -utarty ser -łosoś wędzony, pokrojony drobno -papryka marynowana, domowo Przygotuj ciasto według przepisu, wstaw do lodówki. Kamień do pizzy włóż do piekarnika i zagrzej go do 230 stopni. Niech przyjmie ciepło,tak około
Z Kuchni Do Kuchniktórego nagrodą jest granitowa patelnia grillowa, ufundowana przez firmę Ballarini. Jak zwykle miałam problemy z wybraniem zwycięzcy, więc zwerbowałam rodzinkę do pomocy. W końcu wyłoniliśmy zwycięzki przepis “Grillowany łosoś z salsą z kiwi”, którego autorką jest Gosia. Gratuluję
codojedzenianich uwolnić, tak bardzo mi smakują. Żal mi tylko, że do najtańszych nie należą, bo za 9 zł. miałabym sałatę lodową, masłową, brokuła i kalafiora. Mój zestaw obiadowy: łosoś na parze z ziołami prowansalskimi, ziemniaki z koperkiem i zielone szparagi polane masłem z tartą bułką. Porcja na 2 osoby. SKŁADNIKI 1 opakowanie zielonych szparagów 1 łyżeczka cukru 4 łyżki
Passions hobbies lifealternatywy i tak powstały pizzerinki na cieście z brokuła. Taka forma bardzo przypadła mi do gustu, może dlatego że uwielbiam brokuły ;) Polecam też wersję ciasta brokułowego z wędzonym łososiem i serem camembert- PYSZNOŚCI! ;) Składniki na około 6 sztuk. Składniki: 2 brokuły 3/4 szklanki otrębów pszennych 2 jajka kilka pieczarek 1/2 cebuli 1/2 czerwonej papryki kukurydza z puszki
Czerwona Porzeczkajajo 1 opakowanie mini sucharków pieprz, gałka muszkatołowa Wykonanie: Filety utrzeć, dodać olej, masło, jajko, gałkę i pieprz do smaku. Smarować mini sucharki pszenne lub krakersy. Ozdobić kawałkiem łososia lub pastą pietruszkową
Tradycyjna Kuchnia