wersję z czereśniami , które już kuszą z targów i straganów. Takie clafoutis jest świetnym pomysłem na lekki, słodki obiad w upalny dzień, albo słodki podwieczorek. Dodatek gałki waniliowych lodów np. tych sprawi, że zamieni się w fantastyczny deser, po którym każdy będzie oblizywał się ze smakiem. Koniecznie wypróbujcie! SKŁADNIKI: ( forma 26 cm ) * czereśnie – ok. 400 g * mąka pszenna
Ostra na Słodkocieszyć się oryginalnym smakiem. Koktajl z mango, obok truskawkowego i malinowego należy do moich ulubionych. Wystarczy dodać do niego płatki owsiane i mamy pożywne drugie śniadanie lub wrzucić kostki lodu i listki mięty, aby otrzymać orzeźwiający napój. SKŁADNIKI: 1 dojrzałe mango 1 mały banan 150 ml jogurtu greckiego sok z 1 pomarańczy sok z 1/4 cytryny SPOSÓB PRZYGOTOWANIA: 1. Odkroić(...)kawałki i wrzucić do blendera. Dodać świeżo wyciśnięty sok z pomarańczy i cytryny. 3. Wlać jogurt grecki i całość zblendować aż do całkowitego połączenia składników. 4. Podawać z kostkami lodu i listkiem świeżej mięty lub z płatkami owsianymi. Smacznego
DefinicjaSmakusokiem cytryny podgrzać, aż do całkowitego rozpuszcenia cukru i uzyskania syropu. Jeszce ciepłe babeczki nasączyć syropem. Udekorować migdałami i miętą. Podawać na ciepło np. z gałką sorbetu cytrynowego lub lodów śmietankowych. Doskonale smakują również po wystygnięciu z filiżanką herbaty. Smacznego
DefinicjaSmakustopni. 4. W naczyniach do zapiekana rozłożyć śliwki, a na nie rozsypać kruszonkę. 5. Zapiekać około 30 minut. 6. Podawać same lub z gałką ulubionych lodów. Smacznego
DefinicjaSmakuszybko mam dla Was pyszny koktajl z mrożonego mango z nutą cynamonu, pyszności! SKŁADNIKI (1 duży koktajl) 1/2 mrożonego dojrzałego mango 150 ml jogurtu greckiego 1-2 łyżki lodów śmetankowych ( można pominąć, wtedy można trochę dosłodzić koktajl miodem lub cukrem) 1/4 łyżeczki cynamonu sok z 1/4 limonki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA 1. Wszystkie składniki umieścić w blenderze i zmiksować
DefinicjaSmakuSKŁADNIKI (ok. 3L) 1kg dojrzałych truskawek 4 łodygi rabarbaru 3 l wody dodatkowo 4 łyżki ksylitolu, cukru lub innego słodzidełka (można więcej) gałązki świeżej mięty plastry cytryny kostki lodu lub mrożone truskawki SPOSÓB PRZYGOTOWANIA Truskawki myjemy i szypułkujemy. Rabarbar kroimy w 1 cm kawałki. Całość zalewamy wodą i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy ok. 10 min, aż truskawki i rabarbar będą(...)miękkie. Całość lekko studzimy i przelewamy przez drobne sito, tak aby uzyskać klarowny napój. Dodajemy ksylitol/cukier do smaku. Studzimy i chłodzimy w lodówce. Przed podaniem wrzucamy do szklanek kostki lodu lub mrożone truskawki, plastry cytryny i listki świeżej mięty. Smacznego
DefinicjaSmakuskładniki: 40 g świeżych, młodych liści szpinaku 2 duże kiwi 2 cm imbiru 1 łyżeczka miodu 70 g kostek lodu 120 g wody wykonanie: Szpinak płuczemy, wkładamy do kielicha blendera. Dodajemy obrane kiwi i imbir. Wlewamy wodę, dodajemy kostki lodu i miksujemy na największych obrotach do uzyskania gładkiej konsystencji. Podajemy od razu
Domowy Smak JedzeniaNajlepszy ,o ciemnej barwie ,gęsty i pyszny , domowy karmel .Czas przygotowania to nie więcej niż 10 minut .Tylko nie próbujcie gorącego ,można poparzyć język .Można go wykorzystać do polania lodów ,do tart i na wierzch ciast czy innych deserów . Składniki : 100 g brązowego cukru ,jeśli użyjecie białego karmel będzie jaśniejszy . 200 g śmietanki 18 % 1 łyżka masła Najlepsza
Ladylaura.Truskawkowa tapioka z białą czekoladą Prosto, łatwo, szybko, a jak pysznie ^^ A po za tym co to za początek wakacji bez czekolady...i lodów :D Jakieś plany na wakacje? :) A popołudniu spodziewajcie się kolejnego wpisu z serii "Kilka pomysłów na.." Ask Facebook
More food, love and dreamsmocno zmrożone, by nasz blender się nie zepsuł. U mnie wystarczyło około 2 godziny. 2. Zamrożone owoce blendujemy na gładki mus 3. Nakładamy za pomocą łyżki do lodów. Bądź w razie potrzeby chłodzimy w zamrażalniku do uzyskania pożadanej gęstej konsystencji. Na zdjęciu sorbet od razu po zmiksowaniu. Smacznego :) Zobacz także
KreatywnePinydnem lub wekuję (15 minut). Jeden słoiczek od razu wkładam do lodówki bo wszyscy mają na niego ochotę. Taka konfitura świetnie nadaje się jako dodatek do budyniu, do deserów, lodów oraz do naleśników, również do kanapek
Mango Papajajestem przykładem: kawy na co dzień nie pijam, mimo to zawsze mam w zanadrzu jedną buteleczkę domowego likieru, który świetnie się sprawdza jako dodatek do drinków i deserów, np. lodów. Można też sprawić przyjemność innym, bo niewątpliwie jest to ciekawa opcja prezentowa :) Likier kawowy na mleku skondensowanym Najbardziej popularny przepis, dostępny niemalże na każdym polskim blogu kulinarnym. Bardzo
Domowa Cookierenka AgiProdukty Potrzebne; arbuz- 1/2 kg mango- 1 sztuka cukier- 50 gram (do smaku, ja nie daje, bo to koktajl orzeźwiający) kostki lodu- wg uznania Sposób Przygotowania; 1. Obieramy Arbuza i Mango. 2. W jednym garnuszku blendujemy Arbuza w drugim zaś mango. 3. Wlewamy do szklanek Mango dodajemy 3 kostki lodu i zalewamy Arbuzem
pichcisztoSyrop czekoladowy...własnoręcznie zrobiony...pycha...do lodów, deserów..a nawet do podjadania bez niczego.. 1/3 szkl. kakao 1/2 szkl. wody 1 i 3/4 szkl.cukru 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego Kakao wymieszać z wodą, podgrzać. Dodać cukier i ekstrakt waniliowy .Gotować około 5 minut, cały czas mieszając,aż masa trochę zgęstnieje. [ po wystudzeniu zgęstnieje jeszcze bardziej].Zdjąć
Moje domowe kucharzenielikieru bananowego z kwaśnym smakiem limonki i cytryny. Koniecznie spróbujcie! :) Składniki: 30ml wódki 150-200ml soku limonka-cytryna kilka kropel likieru bananowego 10-15ml syropu blue curacao lód Sok, wódkę i lód mieszamy i wlewamy do szklanki. Następnie dodajemy likier bananowy, a na końcu, cienkim strumieniem wlewamy syrop, tak aby osiadł na dnie. GOTOWE! ;) Przepis znaleziony na stronie
Czerwona Porzeczka